Tarieven

Wat u exact gaat betalen voor de behandeling van uw hond hangt af van wat er allemaal moet gebeuren en in welke conditie de vacht van uw hond verkeert (is er sprake van achterstallig onderhoud van de vacht door nalatige of verkeerde verzorging, of is deze juist keurig onderhouden). Tevens kan extreem gedrag of moeilijk gedrag van invloed zijn op de totaalprijs voor een behandeling. Omdat ik met iedere afzonderlijke behandeling van uw hond maatwerk lever kunnen ook de kosten per behandeling verschillen.

Er zijn echter richtprijzen. Een richtprijs voor de behandeling van uw hond wordt u (indien mogelijk) voorafgaand aan de behandeling medegedeeld. De opgegeven richtprijs is een indicatie, en over het algemeen een "vanaf" prijs. Het exacte bedrag voor de vachtverzorging van uw hond is na de trimbeurt pas vast te stellen en wordt mede bepaald door :

* Achterstallige/nalatige verzorging, aanwezigheid van klitten, vastzittende onderwol of viltvorming
* De bewerkelijkheid van de vacht zoals de dichtheid en de structuur (denk aan de zogenaamde castratenvacht)
* Het gedrag van de hond

Het welzijn betreft uw huisgenoot staat bij mij hoog in het vaandel. Tijdens een behandeling staan bij mij daaromtrent een aantal zaken voorop: Tijdens iedere behandeling zal ik volledige rust trachten te brengen in de gemoedstoestand van uw hond. Van belang daarvoor is, dat er alle tijd genomen wordt voor zijn of haar behandeling. Met name voor een eerste behandeling van uw huisgenoot zal ik extra veel tijd uittrekken. Hierdoor kan het voorkomen dat een (eerste)behandeling langer duurt dan u gewend bent, maar de rust en het welzijn van de hond staat bij mij voorop. Er wordt gewerkt aan- en in een ontspannen en rustige sfeer. Ik bepaal de prijs aan de hand van het te verrichten werk aan de vacht van uw hond, dus eventueel extra uitgetrokken tijd bij een eerste behandeling (en dus eerste kennismaking van uw hond met mij en de trimsalon) zal voor u financieel gezien nooit nadelig zijn. Rust tijdens de behandeling zal wederzijds vertrouwen scheppen en de trimbeurt prettig laten verlopen. Ook de veiligheid van uw hond tijdens de behandelingen staat ten allen tijde voorop. In de cursussen die ik heb gevolgd waren hondengedrag en EHBO bij dieren een belangrijk examenonderdeel. Een ontspannen hond zal minder moe na afloop, en zal in het geheel niet nerveus worden van een trimbehandeling, waardoor honden met aanleg voor epilepsie of behept met andere medische problemen ook op verantwoorde wijze door mij behandeld kunnen worden. Al met al is uw huisdier bij mij in vertrouwde en handen voor een diervriendelijke en kundige behandeling. Ontklitten zal ten allen tijde pijnloos gebeuren.

Ophaal- en thuisbrengservice:

U kunt gebruik maken van onze ophaal- en thuisbrengservice. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Vlooien en andere besmettelijke ectoparasieten:

Honden met vlooien en andere besmettelijke ectoparasieten worden bij mij absoluut voor een behandeling geweigerd. U zult uw hond tijdig voorafgaand aan uw bezoek in mijn trimsalon dienen te controleren of te laten controleren op aanwezigheid hiervan, en bij constateren daarvan, deugdelijk te behandelen voordat u de hond voor een behandeling brengt.

Het in de trimsalon behandelen tegen vlooien of luizen is vrijwel zinloos. De werking van pipetten of spray wordt bij het wassen weer teniet gedaan en snelwerkende tabletten zijn slechts enkele uren werkzaam. Het doodt enkel de aanwezige volwassen vlooien en niet de larven en eitjes.. Hiermee wordt de infectie voor uw hond en uzelf dus niet opgelost. Bovendien lopen andere gasthonden (klanten van de trimsalon) kans besmet te raken. Denk ook aan de vlooien in uw woning die de thuiskomst van uw hond in grote getalen zullen opwachten, want hetgeen er zich aan vlooien en vlooieneitjes op uw hond bevindt is slechts een klein pecentage, het meeste is in de leefomgeving (uw woning) te vinden. Het is daarom verstandig om een deugdelijk behandelschema met uw dierenarts op te stellen.

Door het weigeren van honden met een besmettelijke uitwendige parasieteninfectie is de kans dat uw huisdier iets van dien aard in mijn trimsalon oploopt zo goed als nihil.

Indien er vlooien bij uw hond geconstateerd worden wordt er een meerprijs van minimaal € 35,- berekend vanwege het reinigen en ontsmetten van de trimsalon en materialen. Een doeltreffend behandelschema zult u daarnaast zelf met uw eigen dierenarts moeten opstellen.

Geeft u het door indien uw hond besmet is, of ooit besmet is geweest met Giardia. In dat geval zal ik na vertrek van uw huisdier de rust-en wachtruimte waar uw hond verbleven heeft en een daarin aanwezige drinkbak direct reinigen en ontsmetten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend.

Tarieven zijn in EURO (incl. 21 % BTW).

Prijswijzigingen en fouten voorbehouden.

Behandelingen zijn incl. tweemaal wassen, een nabehandeling met conditioner, drogen/föhnen en modelleren. Indien nodig nagels knippen, oren reinigen/haren uit de oren verwijderen en teken verwijderen.

Richtprijzen op de prijslijst zijn voor de behandeling van zeer goed onderhouden vachten.

Indien de hond groot uitvalt voor het ras of het type en/of overgewicht heeft wordt dit in de prijs doorberekend.

Voor het ontklitten, de ruwharige vachten, castratenvachten of vergelijkbare vachten, de grote/zware honden en agressieve of niet meewerkende honden geldt een uurtarief van 65,-

Neemt u ook kennis van onze Algemene voorwaarden (klik)