Shows 2015

Philos v.d.Turfhoeve

Vanaf de 2e helft van 2014 (show Maastricht) ben ik Hummer voor zijn eigenaren Joke en Ger Kilkens zo nu en dan gaan voorbrengen op de shows. De uitslagen daarvan staan hier beneden. Voor meer uitslagen en foto's scrollen.

2014

* Maastricht 28-09, Keurmeester: Mrs. Gilliland (Ier) *   U3 (OK) 

* Rijswijk 01-11, Keurmeester:  Mevr. S. Yla-Mononen (SF) *   U4 (OK) 

* Rijswijk 02-11, Keurmeester: mw. L. Utke Ramsing (DK)  *   U2 (OK) 

* Amsterdam 12-12, Keurmeester: Mevr. M.Kortleve-Prins (NL) *  U2 (OK)

* Kerstshow Cuijk 16-12, Keurmeester: Mevr. R.Lochs-Romans (NL) *  U1 res.CAC/res.CACIB (OK)

2015

* Eindhoven 08-02, Keurmeester: Mevr. M.Klok-'t Hart *  U1 res.CAC/res.CACIB (OK) Doorgeschoven vol CAC.

* KCM Zutphen 15-03, Keurmeester Dhr.J.Wauben * U2 (OK)

* Arnhem  25-05, Keurmeester: Dhr.R.Doedijns * U1 res.CAC/res.CACIB (OK)

* Oss 07-06, Keurmeester : Dhr. E. Wieldraaijer * U1/CAC/CACIB/BOB (OK)

* Rotterdam 26-07, keurmeester: Dhr.W.Güllix * U1/res.CAC/res.CACIB (OK) Doorgeschoven vol CAC.

* Maastricht 26-09, Keurmeester: Mevr.R.Alferink * U2 (OK)

* Maastricht 27-09, Keurmeester: Dhr.H.Stigt * U1/CAC/CACIB/BOB (OK) Hiermee definitief NEDERLANDS KAMPIOEN

* Amsterdam Holland Cup 11-12, keurmeester mevr.A.Wijnsouw * U1/CAC/CACIB/BOB

 

____________________________

 

KCM Zutphen, 15-03-2015

Keurmeester: Dhr. J.Wauben (NL) en W.Güllix (Dtsl)

En ja hoor... Bouke heeft gestraald op zijn laatste show: de KCM 2015!

 

Bijna 11 jaar oud, en vandaag mocht hij het opnemen tegen 6 veteranenklasse reuen. Wat hebben we samen genoten van zijn "optreden" in de showring. Onder keurmeester John Wauben​ werd hij Beste Veteranenklasse reu, en later op de dag kozen hij en Dhr. W. Güllix (D) voor Bouke als Beste Veteraan in Show! Tevens was Bouke de OUDSTE ingeschreven Newfoundlander!Maar ook voor onze andere v.d.Turfhoeve's was het een zeer succesvolle dag. Dylano v.d.Turfhoeve van dhr. en mevr. de Vrijer werd U4 in de veteranenklasse reuen, Hummer (Philos v.d.Turfhoeve) van Joke en Ger Kilkens werd 2e in de openklasse, Odiamo v.d.Turfhoeve van Winny van Heezik liep een ZG (met een heel prachtig verslag) in de openklasse, Puck (Sjoukje v.d.Turfhoeve) van Angela Lorijn U1 in de tussenklasse teven, Xilla v.d.Turfhoeve van Raymonde Brouwer werd 2e in de puppyklasse teven, Ximen v.d.Turfhoeve van Winny van Heezik viel net buiten de plaatsing, maar Xanthos v.d.Turfhoeve werd 2e in de puppyklasse reuen en Xavian v.d.Turfhoeve (Fredje) van Benji Witdouck werd 1e de puppyklasse reuen, en trad daarmee in de voetsporen van zijn vader Vercordia's Kyandro want hij werd aan het einde van de dag Beste Pup in Show!

Een impressie:

 

En met deze laatste keer "SHOWTIME" voor onze nu bijna 11 jarige reu Bouke zou de KCM dit jaar voor ons een hele speciale Kampioenschapsclubmatch worden. Toen de inschrijving van start ging had ik v.w.b. Bouke een "nu of nooit" gevoel. En wat ben ik blij dat we onze bejaarde Newfyheer toch nog hebben ingeschreven!

Naast Bouke in de veteranenklasse, stonden er vandaag nog veel meer v.d. Turfhoeve Newfy's en - afstammelingen in de showring. Van onze eigen fok waren er aanwezig: 3 puppyklasse reuen (Xavian, Ximen en Xanthos), 1 puppyklasse teef (Xilla), 1 tussenklasse teef (Sjoukje), 1 veteranenklasse reu(Dylano) en 2 openklasse reuen (Philos en Odiamo). Helaas was de TNS KCM winnares 2014 Pleun(Phinity) vandaag absent. Maar.... van deze 9 prachtige Newfs mochten er na de individuele keuringen maar liefst 7 terugkomen voor plaatsing in de erering! Wat een geweldige prestatie! Met een inschrijving van 110 Newfoundlanders was er "concurentie" te over.

Zondag 15 maart 2015 werd voor ons een dag om nooit meer te vergeten...

Er heerst een gemoedelijke en ontspannen sfeer, en het is geweldig leuk om met alle vrienden en bekenden weer even bij te praten!

En nadat we de baasjes van "onze" newfs hebben verwelkomd en begroet, en de hele groep "Turfhoeves" en enkele fokkers zich gezellig bij elkaar in een hoek van de hal heeft geinstalleerd, gaan na het klinken van het welkomswoord voor keurmeesters en aanwezigen en van ons Volkslied de keuringen van start! Hier beneden een kleine selectie van de foto's die vandaag gemaakt werden.

In de openklasse mocht ik met Hummer (PHILOS) de spits afbijten. Hummer is in eigendom van Joke en Ger Kilkens, en ik als fokster heb de eer om deze prachtige Turfhoeve reu op de shows uit te brengen. De openklasse werd vandaag door 18 knappe reuen bezet, en uiteindelijk werd Hummer met nog 3 andere reuen geselecteerd voor plaatsing in de erering! Halfbroer Odiamo kreeg een Zeer Goed en een prachtig keurverslag. De dag begint goed!

 

 

En ook Bouke is in zijn klasse als eerste aan de beurt. De veteranenklasse werd bezet door 6 (allen aanwezige) reuen vanaf de leeftijd van 8 jaar. Bouke was met zijn bijna 11 jaren de oudste. En al is het inmiddels heel wat jaartjes geleden dat hij regelmatig in de showring paradeerde, Bouke is het zeker nog niet verleerd. Met het grootste plezier ging hij zijn rondje en liet hij zich door de keurmeester bekijken.

 

 

 

De pups van Olleke v.d.Turfhoeve en Vercordia's Kyandro waren ook al vroeg present! En van de 4 nestgenootjes werden er 3 geselecteerd voor de eindkeuring! De twee reuen Xavian (FREDJE) en Xanthos (ITAM) waren aan elkaar gewaagd, want ze werden bij de eindkeuring 1e en 2e geplaatst met een Veelbelovend.

 

Uiterst links Xavian (Fredje; kijkt deze kant op) met zijn zwarte newfyvriendin, en rechts Odiamo v.d.Turfhoeve (TEUN) met zijn jonge bruine neefje Ximen (DIBBUS)

 

En hier de 4 nestgenootjes op een rij!

 

Xavian in de showring, op de achtergrond broer Ximen v.d.Turfhoeve (bruin) staat in de verte voor de keurmeesterstafel.

 

En dan komen de erekeuringen in zicht... De reuen puppyklasse is al gauw aan de beurt.

De spanning valt volledig weg (voor mij althans) als de nummers 3 en 4 door de keurmeester mevr. Kortleve-Prins geplaatst zijn. Wie er nu dan wint maakt mij persoonlijk niet veel meer uit, want de 1e en 2e plaats wordt in ieder geval door een TURFHOEVE ingenomen!

Uiteindelijk wordt Xavian v.d.Turfhoeve 1 en Xanthos v.d.Turfhoeve 2. Gelukkige baasjes, mooie hondjes en een trotse fokster! TOP gedaan!

 

En dan is het aan Raymonde en haar bruine schoonheid Xilla v.d.Turfhoeve (FAMKE). De teven puppyklasse gaat hun ronde en na wikken en wegen plaatst de keurmeester mevr. Kortleve-Prins Famke achter het bordje 2. Een geweldige prestatie!

 

.

 

Vervolgens mogen de beste puppyreu Xavian v.d.Turfhoeve en de beste puppyteef nogmaals tegen elkaar en een grote ronde door de erering maken, waarna mevr. Kortleve-Prins FREDJE naar het bordje 1 wijst! HOERA... hij is BEST PUPPY IN SHOW! En daarmee treedt Fredje in de voetsporen van zijn vader Vercordia's Kyandro (KYAN), die in zijn kleutertijd ook BEST PUPPY IN SHOW werd op de NNFC Kampioenschapsclubmatch. De appel valt dus niet ver van de boom... Overigens zijn deze prachtige Turfhoeve-pups kleinkinderen van onze bruine beer Bouke fan de Bearehûntsjes.

 

Dan de "zware jongens"!

In de erering voor keuring van de Beste Openklasse reu staat Philos v.d.Turfhoeve (HUMMER) zijn best te doen en wordt U2 geplaatst. Achter hem de Belgische bruine reu Jarvid, en ook hij is familie, want Jarvid's moeder is een dochter van Kampioen Nonino v.d.Turfhoeve CW'07. Nonino werd in het jaar 2007 NNFC KCM CLUBWINNAAR! Ook Bouke is een zoon van Nonino. Een prachtstel honden, en ook voor handler Gerd (eigenaar van Kampioen Bombay v.d.Turfhoeve, welke in 2011 KCM CLUBWINNAAR werd) een welgemeende felicitatie!

 

 En dan komt voor mij het moment waarnaar ik de hele dag heb uitgekeken:

De erekeuring van de veteranenklasse reuen!

Het applaus van het publiek geeft Bouke een "boost", en hij paradeert met nieuwe energie de erering binnen. Wat is dit een genietmomentje... voor ons allebei. Nog eenmaal en echt voor het allerlaatst gaan Bouke en ik als TEAM ons rondje door de grote erering, en de vreugde is groot als wij door de keurmeester Dhr. J.Wauben naar het bordje 1 gewezen worden. Bouke is winnaar van zijn klasse! Dit betekent dat hij later nog twéémaal de erering zal betreden. Eenmaal voor de erekeuring van de BESTE REU, en eenmaal voor de verkiezing van de BESTE VETERAAN IN SHOW. Dyalano v.d.Turfhoeve van Jan en Elly de Vrijer werd in deze veteranenklasse U4. Geweldig!

 

Maar zover is het nog niet, want eerst zijn de tevenklassen nog aan de beurt, en Sjoukje v.d.Turfhoeve (PUCK) van de familie Lorijn mocht in de erering verschijnen voor plaatsing van de Tussenklasse teven. De Duitse keurmeester W.Güllix verkoos Sjoukje v.d.Turfhoeve als beste van haar klasse, en daarmee mochten zij en haar bazinnetje plaats nemen achter het bordje 1. Een knappe prestatie, daar de andere geplaatste teven allen in eigendom van hun fokker zijn. Top gedaan!

 

 

En dan Moment Suprême ....

Onze eigen lieve brave Kamp.Bouke fan de Bearehûntsjes en Boemba, de winnares van de veteranenklasse teven, mogen de erering betreden voor plaatsing van de BESTE VETERAAN IN SHOW. Eensgezind kiezen de keurmeesters J.Wauben en W.Güllix voor onze Bouke.  De PERRY-HOW TROPHY is een wisselprijs die intussen wel een beetje als "familieprijs" gezien mag worden. Bouke's voorvaderen (onze reuen Ferro en Madison) hebben deze ook al eens gewonnen.

 

Maar dat is nog niet alles. Bouke krijgt ook de SENIOR TROPHY, het schilderij voor de oudste aanwezige Newfoundlander. Uiteraard mag de fokker van Bouke met ons op de foto. Foppe en Elly hebben de hele dag meegeleefd, en hebben vol trots hun oudste "Bearehûntsje" zien showen en winnen. Het is jullie gegund. We hebben samen bijna 11 jaar geleden toch een mooie pup op de wereld gezet, jullie d.m.v. moeder Happy-Lady en wij d.m.v. vader Nonino. Bedankt voor jullie support!

 

Uitreiking van het schilderij en nogmaals een applaus voor Bouke.

 

 

 

 

En dan zijn er nog enkele verzoekjes om met Bouke op de foto te gaan. Uiteraard "lenen" wij daar Bouke heel graag voor:

De twee laatste "Bearehûntsjes"... NL.Kamp.Cyra (dochter van Kamp.Bono v.d.Turfhoeve/ kleindochter van Kamp. Ferro v.d.Turfhoeve) en NL.Kamp.Bouke! (zoon van Kamp. Nonino v.d.Turfhoeve) Jammer dat Cyra niet ingeschreven had in de veteranenklasse teven... maar ze kwam wél met haar baasjes langs om nog eenmaal met haar oudere "broer" Bouke op de foto te gaan!

 

Bouke met dochter Bisou:

 

Bouke met kleindochter Madiba:

 

Bouke met drie achterkleinkinderen:

 

Klik hier beneden op de foto voor het verslag

 

 

______________________________________

 

 

Arnhem, 25-05-2015

Keurmeester: Dhr. R.Doedijns (NL). 

Zelf hadden we geen hond ingeschreven op de Pinkstershow te Arnhem, maar toch waren er maar liefst ZEVEN "v.d.Turfhoeves" ingeschreven en aanwezig. Hoe gelukkig ben je dan als fokster, met al die blije gezichten van hun trotse eigenaren! Hummer (Philos v.d.Turfhoeve - met mij als handler) werd U1 en res.CAC/CACIB, een mooie 2e plaats en voor de eerste keer uitgebracht in de jeugdklasse was er voor de 9 maanden oude reu Fredje (Xavian v.d.Turfhoeve), En in de druk bezette Tussenklasse teven waren de 1e, 2e en 4e plaats voor Mayra (Thirsa v.d.Turfhoeve), Bente (Tabbe v.d.Turfhoeve) en Puck (Sjoukje v.d.Turfhoeve). De prachtige dames Vayén (Quintessa v.d.Turfhoeve) en Pleun (Phinity v.d.Turfhoeve CW'14) werden vandaag niet geplaatst maar stonden er zonder meer geweldig op! Gefeliciteerd allemaal!

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

______________________

 

 

Oss, 07-06-2015

Vandaag was de Internationale Hondententoonstelling te Oss.
De Newfoundlanders werden gekeurd door Dhr. E.Wieldraaijer.
Philos v.d.Turfhoeve (Hummer) werd U1 in de openklasse, werd vervolgens Beste Reu (CAC/CACIB) en ook nog BOB (Beste van het Ras)! Hartstikke trots op "onze" Hummer, en super voor zijn eigenaren Joke en Ger Kilkens We hebben aan het einde van deze mooie dag met zijn allen genoten van Hummers optreden in de Erering. Hij deed het geweldig, en ik mag wel zeggen dat Hummer en ik intussen een hecht team aan het vormen zijn. OP naar de volgende Show!

 

 

 

___________________________

 

 

Rotterdam, 26-07-2015

Keurmeester: W.Güllix (Dtsl)

Vandaag was de Internationale Hondententoonstelling Rotterdam, gehouden in AHOY. Hummer (Philos v.d.Turfhoeve)  stond in de openklasse, en keurmeester W.Güllix plaatste hem achter het bordje 1. Later won hij tevens het reserve CAC en CACIB! In de reuen babyklasse stond een jonge zoon van Philos v.d.Turfhoeve. Deze babyreu, Hummer jr., kreeg een prachtig keurverslag en een plaatsing VB1. Verder was ook de 11 maanden oude reu Xavian v.d.Turfhoeve (Fredje) ingeschreven. Hij werd U1 in de jeugdklasse. Prachtige resultaten op een gezellige show! Nog een laatste stapje naar het definitieve Nederlands Kampioenschap voor Philos! Het wordt spannend de komende shows...

* KEURVERSLAG  (klik)

 
 
 

 

 

 

 

________________________

 

Heteren KCM TNS 19-09-2015

Keurmeester: Dhr. H.Hoenderken(NL)

* Thirsa v.d.Turfhoeve (Mayra) eig. Mandy van Beek; U2/res.CAC

 
 

 

________________________________

 

Maastricht, 27-09-2015

Keurmeester: Dhr. H.Stigt (NL)

Geweldig, Huize v.d.Turfhoeve heeft haar 11e Nederlands Kampioen! Onder keurmeester Hans Stigt won Philos v.d.Turfhoeve vandaag het CAC/CACIB/BOB vanuit de openklasse, en mag zich nu definitief Nederlands Kampioen noemen. Tevens werd hij uit de enerm grote Rasgroep 2 door keurmeester Mevr. Onstenk-Schenk bij de beste 8 honden uitgekozen. Grote vreugde bij zijn baasjes Joke en Ger, maar niet minder bij ons. Wat zijn we trots. Een verslag van deze show met een heleboel foto's vindt u via de indexpagina of via "Specials/ Special New(f)s".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

______________________________

 

 

Dogachtigenshow Den Bosch, 29-11-2015

Keurmeester: Dhr. J.Hiddes (NL)

Xavian v.d.Turfhoeve (Fredje) is vandaag definitief Nederlands Jeugd Kampioen geworden! Een dikke proficiat aan zijn eigenaren Benji en Hanne. We zijn super trots op ze!

 

 

_______________________

 

 

Amsterdam Holland Cup, 11-12-2015

* Kamp.Philos v.d.Turfhoeve U1/CAC/CACIB/BOB