Nou vriend...
Morgen voor een laatste keer samen op de KCM. Voor de allerlaatste keer samen door de showring. En ik weet hoeveel je drvan geniet!
Je bejaarde lijf is nog altijd fit genoeg, maar je werd de afgelopen maanden toch wel al echt een beetje snel oud.

Ik ga proberen om je nogmaals te laten stralen, maar vooral om jou te laten genieten van nog n keer... SHOWTIME!

 

En met deze laatste keer "SHOWTIME" voor onze nu bijna 11 jarige reu Bouke zou de KCM dit jaar voor ons een hele speciale Kampioenschapsclubmatch worden. Toen de inschrijving van start ging had ik v.w.b. Bouke een "nu of nooit" gevoel. En wat ben ik blij dat we onze bejaarde Newfyheer toch nog hebben ingeschreven!

Naast Bouke in de veteranenklasse, stonden er vandaag nog veel meer v.d. Turfhoeve Newfy's en - afstammelingen in de showring. Van onze eigen fok waren er aanwezig: 3 puppyklasse reuen (Xavian, Ximen en Xanthos), 1 puppyklasse teef (Xilla), 1 tussenklasse teef (Sjoukje), 1 veteranenklasse reu(Dylano) en 2 openklasse reuen (Philos en Odiamo). Helaas was de TNS KCM winnares 2014 Pleun(Phinity) vandaag absent. Maar.... van deze 9 prachtige Newfs mochten er na de individuele keuringen maar liefst 7 terugkomen voor plaatsing in de erering! Wat een geweldige prestatie! Met een inschrijving van 110 Newfoundlanders was er "concurentie" te over.

Zondag 15 maart 2015 werd voor ons een dag om nooit meer te vergeten...

Er heerst een gemoedelijke en ontspannen sfeer, en het is geweldig leuk om met alle vrienden en bekenden weer even bij te praten!

En nadat we de baasjes van "onze" newfs hebben verwelkomd en begroet, en de hele groep "Turfhoeves" en enkele fokkers zich gezellig bij elkaar in een hoek van de hal heeft geinstalleerd, gaan na het klinken van het welkomswoord voor keurmeesters en aanwezigen en van ons Volkslied de keuringen van start! Hier beneden een kleine selectie van de foto's die vandaag gemaakt werden.

In de openklasse mocht ik met Hummer (PHILOS) de spits afbijten. Hummer is in eigendom van Joke en Ger Kilkens, en ik als fokster heb de eer om deze prachtige Turfhoeve reu op de shows uit te brengen. De openklasse werd vandaag door 18 knappe reuen bezet, en uiteindelijk werd Hummer met nog 3 andere reuen geselecteerd voor plaatsing in de erering! Halfbroer Odiamo kreeg een Zeer Goed en een prachtig keurverslag. De dag begint goed!

 

 

En ook Bouke is in zijn klasse als eerste aan de beurt. De veteranenklasse werd bezet door 6 (allen aanwezige) reuen vanaf de leeftijd van 8 jaar. Bouke was met zijn bijna 11 jaren de oudste. En al is het inmiddels heel wat jaartjes geleden dat hij regelmatig in de showring paradeerde, Bouke is het zeker nog niet verleerd. Met het grootste plezier ging hij zijn rondje en liet hij zich door de keurmeester bekijken.

 

 

De pups van Olleke v.d.Turfhoeve en Vercordia's Kyandro waren ook al vroeg present! En van de 4 nestgenootjes werden er 3 geselecteerd voor de eindkeuring! De twee reuen Xavian (FREDJE) en Xanthos (ITAM) waren aan elkaar gewaagd, want ze werden bij de eindkeuring 1e en 2e geplaatst met een Veelbelovend.

 

Uiterst links Fredje (kijkt deze kant op) met zijn zwarte newfyvriendin en rechts Odiamo (TEUN) met zijn jonge bruine neefje Ximen (DIBBUS)

 

En hier de 4 nestgenootjes op een rij!

 

Fredje in de showring, op de achtergrond Dibbus voor de keurmeesterstafel.

 

En dan komen de erekeuringen in zicht... De reuen puppyklasse is al gauw aan de beurt.

De spanning valt volledig weg (voor mij althans) als de nummers 3 en 4 door de keurmeester mevr. Kortleve-Prins geplaatst zijn. Wie er nu dan wint maakt mij persoonlijk niet veel meer uit, want de 1e en 2e plaats wordt in ieder geval door een TURFHOEVE ingenomen!

Uiteindelijk wordt Fredje 1 en Itam 2. Gelukkige baasjes, mooie hondjes en een trotse fokster! TOP gedaan!

 

En dan is het aan Raymonde en haar bruine schoonheid Xilla (FAMKE). De teven puppyklasse gaat hun ronde en na wikken en wegen plaatst de keurmeester mevr. Kortleve-Prins Famke achter het bordje 2. Een geweldige prestatie!

 

Vervolgens mogen de beste puppyreu (Fredje) en de beste puppyteef nogmaals tegen elkaar en een grote ronde door de erering maken, waarna mevr. Kortleve-Prins FREDJE naar het bordje 1 wijst! HOERA... hij is BEST PUPPY IN SHOW! En daarmee treedt Fredje in de voetsporen van zijn vader Vercordia's Kyandro (KYAN), die in zijn kleutertijd ook BEST PUPPY IN SHOW werd op de NNFC Kampioenschapsclubmatch. De appel valt dus niet ver van de boom... Overigens zijn deze prachtige Turfhoeve-pups kleinkinderen van Bouke.

 

Dan de "zware jongens"!

In de erering voor keuring van de Beste Openklasse reu staat Philos (HUMMER) zijn best te doen en wordt U2 geplaatst. Achter hem de Belgische bruine reu Jarvid, en ook hij is familie, want Jarvid's moeder is een dochter van Kampioen Nonino v.d.Turfhoeve CW'07. Nonino werd in het jaar 2007 NNFC KCM CLUBWINNAAR! Ook Bouke is een zoon van Nonino. Een prachtstel honden, en ook voor handler Gerd (eigenaar van Kampioen Bombay v.d.Turfhoeve, welke in 2011 KCM CLUBWINNAAR werd) een welgemeende felicitatie!

 

 En dan komt voor mij het moment waarnaar ik de hele dag heb uitgekeken:

De erekeuring van de veteranenklasse reuen!

Het applaus van het publiek geeft Bouke een "boost", en hij paradeert met nieuwe energie de erering binnen. Wat is dit een genietmomentje... voor ons allebei. Nog eenmaal en echt voor het allerlaatst gaan Bouke en ik als TEAM ons rondje door de grote erering, en de vreugde is groot als wij door de keurmeester Dhr. J.Wauben naar het bordje 1 gewezen worden. Bouke is winnaar van zijn klasse! Dit betekent dat hij later nog twmaal de erering zal betreden. Eenmaal voor de erekeuring van de BESTE REU, en eenmaal voor de verkiezing van de BESTE VETERAAN IN SHOW. Dyalano v.d.Turfhoeve van Jan en Elly de Vrijer werd in deze veteranenklasse U4. Geweldig...

 

Maar zover is het nog niet, want eerst zijn de tevenklassen nog aan de beurt, en Sjoukje v.d.Turfhoeve (PUCK) van de familie Lorijn mocht in de erering verschijnen voor plaatsing van de Tussenklasse teven. De Duitse keurmeester W.Gllix verkoos PUCK als beste van haar klasse, en daarmee mochten zij en haar bazinnetje plaats nemen achter het bordje 1. Een knappe prestatie, daar de andere geplaatste teven allen in eigendom van hun fokker zijn. Top gedaan Angela en Puck!

 

En dan Moment Suprme .... Bouke en Boemba, de winnares van de veteranenklasse teven, mogen de erering betreden voor plaatsing van de BESTE VETERAAN IN SHOW. Eensgezind kiezen de keurmeesters J.Wauben en W.Gllix voor Bouke.  De PERRY-HOW TROPHY is een wisselprijs die intussen wel een beetje als "familieprijs" gezien mag worden. Bouke's voorvaderen hebben hem ook al eens gewonnen.

 

Maar dat is nog niet alles. Bouke krijgt ook de SENIOR TROPHY, het schilderij voor de oudste aanwezige Newfoundlander. Uiteraard mag de fokker van Bouke met ons op de foto. Foppe en Elly hebben de hele dag meegeleefd, en hebben vol trots hun oudste "Bearehntsje" zien showen en winnen. Het is jullie gegund. We hebben samen bijna 11 jaar geleden toch een mooie pup op de wereld gezet, jullie d.m.v. moeder Happy-Lady en wij d.m.v. vader Nonino. Bedankt voor jullie support!

 

Uitreiking van het schilderij en nogmaals een applaus voor Bouke.

 

 

En dan zijn er nog enkele verzoekjes om met Bouke op de foto te gaan. Uiteraard "lenen" wij daar Bouke heel graag voor:

De twee laatste "Bearehntsjes"... NL.Kamp.Cyra (dochter van Kamp.Bono v.d.Turfhoeve/ kleindochter van Kamp. Ferro v.d.Turfhoeve) en NL.Kamp.Bouke! (zoon van Kamp. Nonino v.d.Turfhoeve) Jammer dat Cyra niet ingeschreven had in de veteranenklasse teven... maar ze kwam wl met haar baasjes langs om nog eenmaal met haar oudere "broer" Bouke op de foto te gaan!

 

Bouke met dochter Bisou:

 

Bouke met kleindochter Madiba:

 

Bouke met drie achterkleinkinderen:

 

 

Terug naar INDEX

Terug naar Special New(f)s

 

v.d.Turfhoeve Newfoundlands - all rights reserved