voordat u komt...

 

Voordat u komt

Dient u rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

Uw hond moet absoluut vrij zijn van vlooien, luizen, vachtmijten of (jeugd)schurftmijten, ringworm/schimmelinfecties. Raadpleegt u liever eerst uw dierenarts indien u de hond verdenkt. Vooraf behandelen of bestrijden is meestal een hele kleine moeite.

Voor informatie hoe u het beste preventief te werk kunt gaan mag u mij altijd contacteren, ik leg u e.e.a. graag uit. Bedenkt u dat andere honden die de trimsalon bezoeken anders het risico lopen door uw hond besmet te worden.

Indien ik een van bovengenoemde bij uw hond constateer ben ik genoodzaakt om minimaal 35,- extra in rekening te brengen voor het ontsmetten van trimmaterialen en het schoonmaken en behandelen van de trimsalon. Een doeltreffend behandelschema zult u overigens zelf met uw dierenarts moeten opstellen.

 
Vertel het altijd wanneer uw hond iets mankeert of speciale zorg tijdens de trimbeurt nodig heeft. Uw hond mag niet ziek zijn, geen koorts hebben, niet tot 2 weken tevoren ziek geweest zijn of iets van besmettelijke aard hebben zoals kennelhoest of maag-darminfecties. Bij twijfel beter even van de trimbeurt af zien of met mij overleggen.
 
Laat uw hond tevoren goed uit. De behandeling zal meestal enige uren in beslag nemen en het is heel vervelend als uw hond zijn behoefte zo lang moet ophouden.
Breng uw hond nooit met een volle maag.
 
Als uw dier angst vertoont, wilt u dit dan vooraf aangeven. Ik kan dan passende voorbereidingen treffen.
 
Honden die agressie of bijtgedrag vertonen worden geweigerd (of per direct naar huis gestuurd).
 
Zorg dat de vacht van uw hond zo droog mogelijk is als u hem brengt. Een natte vacht is niet te behandelen.
Een baas moet de vacht van zijn hond (tussen de trimbeurten)goed bijhouden. Dit maakt de trimbeurt voor de hond een stuk prettiger en draagt bij aan zijn welzijn! Lukt dat niet, om welke redenen dan ook, kom dan tijdig naar mij toe. Ik help u graag!
Was uw hond niet eerst zelf voordat hij komt. Loszittende onderwol kan  klitten/vervilten wanneer het gewassen wordt, en sommige vachten zoals bijvoorbeeld plukvachten zijn moeilijk(er) te behandelen. Overleg eventueel vooraf met mij.
Wacht niet te lang met een trimbeurt en voorkom klitvorming. Maak liefst voor uw vetrek gelijk even een nieuwe afspraak voor de volgende trimbeurt.
Het is gebruikelijk dat de baas of bazin niet aanwezig is tijdens een trimbeurt. Dit werkt afleidend en vaak stress verhogend bij een hond. Uiteraard word er in bijzondere gevallen van ziekte of ouderdom een uitzondering gemaakt.
 
Ook in de wintermaanden dient een hond getrimd te worden. Juist een goed verzorgde vacht ruikt met vochtig weer minder en droogt sneller.
 
Zorg er liefst voor dat u tijdens de trimbeurt van u hond telefonisch bereikbaar bent.
 

 

All rights reserved Make-It-Easy 2016