Er zijn een aantal behandelingen mogelijk, hierover kunt u e.e.a. al lezen op de pagina BEHANDELINGEN, maar ik leg u voorafgaand aan de behandeling van uw hond ook exact uit waaruit de behandeling van uw hond bestaat en met welke techniek dit gaat gebeuren.

Voor zover u hiervan nog niet op de hoogte bent zal ik u bij uw eerst bezoek in mijn salon uitleggen, en ga ik met u bespreken, welke behandeling (het beste) bij het type vacht van uw hond past, wat de mogelijkheden, en wat uw persoonlijke wensen hierin eventueel zijn. In feite is alles, mits niet in strijd met het welzijn van uw huisdier, bespreekbaar en uitvoerbaar.

Vervolgens bespreek ik met u wat de (verwachte) kostprijs van de behandeling zal bedragen. 

In de tussentijd heeft uw hond al lekker los in de trimsalon mogen rondlopen en rondsnuffelen.

Daarna is het gebruikelijk dat het baasje de trimsalon verlaat en deze, voor de uren dat de hond onder mijn hoede is, zich elders gaat vermaken of naar huis gaat. Veel baasjes vinden het een beetje moeilijk om hun hond voor enkele uren af te staan, en hem in de trimsalon achter te laten. Uiteraard voelt hun hond dit feilloos aan, en kan uitvoerig afscheid nemen problemen veroorzaken. Houdt u daarom het afscheid kort en bondig, dit zal de gebeurtenis uiteindelijk voor uw hond en uzelf vergemakkelijken en uw huisdier zal niet van streek raken. Uw hond is in goede handen en wordt door mij uiterst liefdevol en respectvol behandeld! Als geruststelling stuur ik tijdens de allereerste trimbeurt na ongeveer een uurtje (of halverwegen de behandeling wanneer het een kortere duur betreft) een WhatsApp of pleeg ik even een telefoontje zodat u op de hoogte bent van hoe e.e.a. tijdens de behandeling gaat en door uw hond wordt ervaren. Uiteraard is het altijd bespreekbaar wanneer u vindt dat er een goede reden is om bij de behandeling van uw hond te blijven.

Wanneer u weg bent gaat de behandeling van start. Het betreft een individuele behandeling, en er wordt naar gestreefd dat er (met uitzondering van een eventuele tweede hond van het betreffende baasje, dus een roedelgenootje van de te trimmen hond) geen hond van een andere klant gelijktijdig aanwezig zal zijn. De trimbeurt zal ten allen tijde zodanig verlopen dat ik uw hond zoveel mogelijk op zijn gemak zal stellen en een uiterst ontspannen sfeer zal trachten te creren. Voor honden die dat om welke reden dan ook nodig hebben zullen er korte pauzes ingelast worden waarin zij de benen kunnen strekken, even wat kunnen drinken of even kunnen gaan zitten/liggen.

In het algemeen bestaat een behandeling uit het verzorgen en modelleren van de vacht door middel van de bijbehorende techniek, en wordt de hond gewassen, gedroogd met een professionele waterblazer en indien nodig nagedroogd met warme lucht. Het wassen gebeurd in een professioneel, electrisch in hoogte verstelbaar bad. De aparte wasruimte is voorzien van een afzuiginstallatie/ventilatie, en op de zolder van de wasruimte is er een boiler geinstalleerd welke door middel van een in de wasruimte aanwezige mengkraan continue water afgeeft van een vooraf ingestelde aangename temperatuur. Vrijwel altijd zal de hond tweemaal worden gewassen en nabehandeld worden met een conditioner, beiden afgestemd op de specifieke structuur en/of kleur van de vacht. Tijdens zijn behandeling in de wasruimte n in de trimruime kunnen honden vanaf middelgroot formaat lekker naar buiten kijken over weiden en bossen en hebben dus wat leuke afleiding. Nagels knippen en het reinigen en/of uitplukken van de oren is bij iedere complete behandeling inbegrepen, zo ook het verwijderen van teken. Bij honden die angst blijken te hebben voor het knippen van hun nagels zullen de nagels kunnen worden gefreesd. Dit frezen geeft geen "druk" op de nagel tijdens het inkorten, wat door veel honden als prettig(er) wordt ervaren. Doordat hierin wat meer tijd moet worden gestoken wordt deze behandeling tegen een kleine meerprijs verricht.  Honden met vlooien of luizen worden geweigerd. Zie de pagina VLOOIEN voor meer informatie.

Wanneer uw hond droog is zal zijn vacht opnieuw geborsteld en vervolgens gemodelleerd worden. In sommige gevallen gebeurd dit (ook) al voorafgaand aan het baden.

Wanneer de hond uiteindelijk helemaal klaar is zal het baasje alweer (bijna) op de stoep staan! Ik breng u telefonisch of via een WhatsApp op de hoogte van het tijdtip waarop u uw hond weer kunt komen ophalen. Indien de hond reeds klaar is en u er nog niet bent kan hij of zij uw komst afwachten in een ruime wachtruimte welke voorzien wordt van een zacht ligbed.

Een behandeling zal gemiddeld een dagdeel (3-4 uur) in beslag nemen.

Wanneer u weer terug in de trimsalon bent voor het ophalen van uw hond is het raadzaam om gelijk een vervolgafspraak te maken, omdat dit u de garantie geeft op een plekje in mijn agenda wanneer uw hond weer toe is aan zijn nieuwe trimbeurt. Doet u dit niet dan kan ik u niet garanderen dat er te zijner tijd nog een datum beschikbaar zal zijn. Er geldt over het algemeen een wachttermijn van 2-6 weken.

Nieuwe klanten probeer ik binnen redelijke termijn in te plannen. Voor kleine behandelingen zoals nagels knippen, oren reinigen/uitplukken, teken verwijderen of enkel een eenvoudige wasbeurt maak ik tussendoor tijd. Het tussentijds vrij knippen van de oogjes (bij o.a. boomertjes) is voor vaste klanten gratis, mits zij een vervolgafspraak binnen redelijke termijn (6-10 weken) vast hebben staan.