“Waarom kan het niet een beetje minder zijn?”

Heel af en toe krijg ik van iemand de vraag waarom een trimbeurt in mijn trimsalon meer kost dan bij sommige andere trimsalons.  Het antwoord is niet kort, maar e.e.a. is wel eenvoudig uit te leggen:

 

ü  In mijn trimsalon neem ik ruim tijd voor uw huisdier in een rustige en veilige omgeving. Uw hond krijgt de aandacht die hij of zij nodig heeft om de behandeling prettig en zonder stress te laten verlopen. Let wel, ik werk evengoed door en treuzel niet, maar pas de snelheid van het werken met uw hond en de manier van trimmen aan op wat bij zijn aard past, en wat hij psychisch kan verwerken. Eventuele grenzen worden gerespecteerd en waar nodig pauzes ingelast of de behandeling aangepast.

ü  In mijn salon wordt er gebruik gemaakt van verzorgingsproducten van de beste kwaliteit. Deze verzorgingsproducten zijn samengesteld uit natuurlijke extracten en aangepast aan de specifieke structuur van iedere vacht waardoor de vacht van uw hond correct en verantwoord wordt verzorgd.

ü  Uw huisdier wordt tijdens zijn trimbehandeling minimaal 2x gewassen, nabehandeld met een verzorgende conditioner en als laatste wordt uw huisdier nog geparfumeerd met een parfum van hetzelfde merk als de verzorgende producten waarmee hij gewassen is.

ü  Tijdens het baden van uw huisdier wordt er géén gebruik gemaakt van een badpomp(!), maar wordt er continue schoon, stromend water van een continue temperatuur gebruikt om de vacht van uw huisdier te wassen, te reinigen, op te schuimen en uit te spoelen. Het wassen van uw huisdier alleen al neemt minimaal een half uur (bij kleine rassen) tot een uur (bij grote langharige rassen) in beslag! Het wassen alleen al tijdens een was- en blaasbehandeling (verhaarbehandeling) neemt minimaal 3 kwartier  tot een uur in beslag. Deze behandelingen kosten veel stroom, water en verzorgende shampoos. Daarna komt nog het drogen en de afwerking of uiteindelijke trimbeurt…

ü  Uiteraard is de trimsalon-wasruimte voorzien van een mengkraan welke continue de juiste ingestelde temperatuur van het douchewater afgeeft. Want schrik niet… er zijn nog veel trimsalons (denk aan de “beunhaas”) die de honden met (te) koud water wassen!

ü  In mijn salon is de meest moderne apparatuur aanwezig voor de verzorging van uw hond. Deze is duur in aanschaf en in gebruik, maar het meest veilig en efficiënt voor de vacht en het welzijn van uw hond.

ü  Na iedere voorgaande klant (hond) worden borstels, kammen, tondeuse en alles waarmee de voorgaande hondenklant verzorgd is, gereinigd én ontsmet. Hierdoor is de kans op kruisbesmetting, bacteriële infecties en besmetting met (ecto- en endo-) parasieten zo goed als uitgesloten.

ü   Er zijn voor uw huisdier snacks aanwezig, van dendastix tot hypoallergeen.

ü   Er zijn ruime, veilige en comfortabele wachtruimten voor de dieren aanwezig.

ü  Ik heb diverse opleidingen gevolgd, en volg regelmatig na- en bijscholingscursussen en specialisatiecursussen om op te frissen, bij te blijven in de allerlaatste ontwikkelingen op trimgebied en de te gebruiken apparatuur, en kan u daardoor garanderen dat uw huisdier met de grootst mogelijke verantwoording getrimd wordt.

ü  In mijn trimsalon wordt er niet met stagiaires gewerkt (!)

ü  U krijgt advies op maat mee, en kunt voor alle vragen op velerlei gebied terecht. Ook verkoop ik verzorgingsproducten, passend bij het vachttype van uw hond.

ü  Daar ik een geregistreerd bedrijf ben met verantwoording voor alle kosten, afdracht en BTW, blijft voor mijn eigen “boterham” daardoor minder dan 1/3 van het door u te betalen bedrag over. Gedeeld door alle tijd en aandacht die ik steek in de persoonlijke verzorging van uw huisdier komt het in werkelijkheid nooit tot een voor mij realistische “boterham” wanneer ik u (nog) minder voor de trimbeurt zou laten betalen.

ü  En tot slot… de keuze voor dit ambachtelijke beroep heb ik gemaakt vanuit mijn liefde en passie voor dieren. Door mijn 30-jaar lange intensieve ervaringen in de kynologie heb ik veel deskundige ervaring opgedaan op het gebied van gedrag, welzijn en raskenmerken.

ü  Kortom, minder betalen “op een ander”, kan niet anders dan ten koste gaan van de KWALITEIT van een trimbeurt!

 

 “U wilt voor uw hond toch ook het beste? Neem dan geen genoegen met minder!”

 

Trimsalon Make-It-Easy   -  Angelique Bultman  -  Napoleonsweg 2  -  NL-6085 NT HORN

Tel. : +31 (0)475 583122   -   Email: coatcare@outlook.com