De TRIMSALON

 

Trimsalon Make-It-Easy beschikt over een uiterst veilig en comfortabel ingerichte rust- en wachtruimte voor haar grote en kleine hondenklantjes! Tussendoor kan uw huisdier comfortabel rusten, en na de trimbeurt rustig wachten op zijn baasje. Er zijn twee ruimten voor grote honden en een ruimte voor kleine(re) honden. De ruimten zijn op de bodem voorzien van een slijtvaste, zware kwaliteit vinyl met structuur (reliŽf) om uitglijden te voorkomen, heeft dichte tussenpanelen, en uw hond ligt ruim van de stenen vloer af zodat er geen sprake kan zijn van tocht of koude. Uiteraard krijgt uw huisdier een warm bed in zijn wachtruimte om na zijn trim- of wasbeurt heerlijk warm op te liggen.

 

De wellness room van Trimsalon Make-It-Easy is een ruime badkamer en is voorzien van een elektrisch in hoogte verstelbaar hondenbad. Het bad kan tot minimale hoogte omlaag worden gebracht, en is voor oude, gebrekkige of onzekere honden eenvoudig te betreden d.m.v. een lage opstap. Kleine(re) honden kunnen uiteraard in het bad worden getild.

De wellness room is voorzien van een luxe mengkraan welke continue van water op een constante, aangename, vooraf aan het baden ingestelde temperatuur voorziet. Hij is geÔsoleerd en geventileerd, en heeft een groot draai/kiep raam waardoor de gasthonden, wanneer zij in het bad op hoogte staan, gezellig naar buiten over het landelijke uitzicht kunnen kijken.

Doordat het bad midden in deze ruimte staat is de gasthond uiterst comfortabel rondom te behandelen en hoeft deze zich niet om te draaien in het bad. Daardoor is het bad buitengewoon veilig, zeker ook voor honden van groot- en van reuzenformaat!

Welzijn

Het welzijn betreft uw huisgenoot staat bij mij hoog in het vaandel. Tijdens een behandeling staan bij mij daaromtrent een aantal zaken voorop:

Tijdens iedere behandeling zal ik volledige rust trachten te brengen in de gemoedstoestand van uw hond. Van belang daarvoor is, dat er alle tijd genomen wordt voor zijn of haar behandeling. Hierdoor kan het gebeuren dat een behandeling langer duurt dan u gewend bent, maar de rust en het welzijn van de hond staat hier voorop. Er wordt gewerkt aan- en in een ontspannen en rustige sfeer. Met name voor een eerste behandeling van uw huisgenoot zal ik extra veel tijd uittrekken (en aangezien ik geen uurloon hanteer maar de prijs bepaal aan de hand van het te verrichten werk aan de vacht van uw hond zal dit voor u in dit opzicht nooit nadelig zijn). Dit zal wederzijds vertrouwen scheppen en de trimbeurt prettig laten verlopen. Ook de veiligheid van uw hond tijdens de behandelingen staat hoog op dit lijstje. In de cursussen die ik heb gevolgd waren hondengedrag en EHBO bij dieren een belangrijk examenonderdeel. Een ontspannen hond zal minder moe na afloop, en zal in het geheel niet nerveus worden van een trimbehandeling, waardoor honden met aanleg voor epilepsie of andere medische problemen ook op verantwoorde wijze door mij behandeld kunnen worden.  Al met al is uw huisdier bij mij in vertrouwde en handen voor een diervriendelijke en kundige behandeling. Ontklitten zal ten allen tijde pijnloos gebeuren.

 

HygiŽne

In mijn trimsalon hanteer ik een hygiŽne protocol. Dagelijks en na iedere gasthond wordt er volgens onderstaande punten schoongemaakt en gedesinfecteerd.

Materialen zijn schoon en ontsmet voordat de behandeling begint. Zo ook de aanwezige drinkbak. Voor de verwijderde haren van iedere volgende gasthond wordt er een nieuwe huisvuil of pedaalemmerzak gebruikt. Voordat de volgende gasthond op tafel komt worden materialen en tafel ontsmet en de salon schoongemaakt. De trimsalon wordt aan het einde van iedere werkdag grondig schoongemaakt. Bij twijfel over het risico van besmetting door een voorgaande gasthond wordt tevens de trimkleding verwisseld. Overigens worden gasthonden waarvan bekend is dat zij iets van besmettelijke aard dragen of mankeren, geweigerd. Trimgereedschappen zijn in meervoud aanwezig. Voor iedere volgende gasthond wordt schoon en gedesinfecteerd trimgereedschap gebruikt.

 

Make-It-Easy

Zoals deze naam wellicht al doet vermoeden is het mijn bedoeling om door middel van mijn behandelingen het u met de vachtverzorging van uw hond "EASY" (gemakkelijk) te maken. Een uitgebreid scala aan behandelingen is mogelijk in mijn salon;

* knippen - effileren - scheren
* kammen en borstelen
* plukken / strippen
* ontwollen
* wassen
* fŲhnen

Zie de pagina "behandelingen" voor meer informatie.

Bij de verzorging van uw hond maak ik gebruik van de vachtverzorgingsproducten en shampoos van JEAN PEAU. Want zoals de slogan van JEAN PEAU zelf luidt: "Uiteindelijk wilt u voor uw huisdier het beste!"
Jean Peau Vachtverzorging heeft een complete lijn producten, op basis van natuurlijke kruidenextracten, met een zuurgraad die zodanig is dat de vetlaag van de huid en vacht niet wordt afgebroken, maar zelfs wordt verbeterd. De ideale manier om binnen afzienbare tijd diverse huid- en vachtproblemen op te lossen. Voor de periodieke verzorging van uw huisdier gebruiken wij deze producten, welke ervoor zorgen dat uw huisdieren in topconditie zijn en blijven.

Uw favoriete of benodigde verzorgingsproducten van JEAN PEAU, kammen, borstels en andere trimbenodigdheden zijn tevens in mijn salon te koop of te bestellen!


Alle ras-en rasloze honden zijn meer dan welkom voor een vakkundige vachtverzorging, trimbehandeling, periodieke borstelbeurt of een verfrissend bad. Tijdens een behandeling of bad krijgt uw hond een verkwikkende massage van spieren, huid en haar.

Nog even een plasje doen? Trimsalon Make-It-Easy heeft ook een heuse "pispaal"! Deze is geplaatst aan de rechter oprit vlak voor de poort waaraan de bel van de trimsalon bevestigd is. U mag uw hond tegen deze paal nog even een plasje laten maken voordat hij de poort binnen gaat en naar de trimsalon loopt. Zodoende hoeft hij niet in het natte gras van de berm te lopen voor een plasje. Dit is bij nat weer wel zo fijn aangezien u uw hond zo droog mogelijk dient te brengen. En met de komst van de pispaal blijft onze tuin en voortuin vrij van een heleboel verschillende, indringende geurtjes. Ook wanneer u uw hond na de trimbeurt weer komt ophalen mag hij zijn blaas even legen tegen "de pispaal".