Behandelingen

Behandelingen

 

Er zijn verschillende technieken die gebruikt worden in de trimsalon en een diversiteit aan behandelingen mogelijk. Dit is afhankelijk van het vachttype van uw hond en van de conditie van de vacht, maar ook van uw specifieke wensen! Alles is bespreekbaar en wellicht uitvoerbaar, mits het niet tegenstrijdig is met het welzijn van uw huisdier (denk hierbij o.a. aan het onnodig scheren van plukvachten). Voor de juiste adviezen hierin kunt u bij mij terecht.

Het is belangrijk en prettig voor uw hond als u na het bezoek aan de trimsalon zelf de vacht netjes onderhoudt. Advies omtrent de specifieke verzorging van de vacht van uw hond is voor klanten van Make-It-Easy uiteraard GRATIS. Borstels, kammen en de juiste professionele shampoos en vachtverzorgingsproducten zijn tevens bij Trimsalon Make-It-Easy te koop. 

En.. vergeet u uw hond na afloop van een trimbeurt of vachtverzorging vooral niet te vertellen hoe mooi hij of zij geworden is, want uw huisdier is en blijft voor u toch de allermooiste en de allerliefste!

Een voorbeeldschema voor de diverse vachtsoorten; let wel, de frequentie is niet alleen afhankelijk van het vachttype, maar zeker ook van uw persoonlijke wensen en van de verzorging die de hond van u zelf krijgt. Het welzijn van uw hond staat hierbij voorop.

· Poedelvachten/waterhondenvachten 4-8 maal per jaar

· Langharige vachten 4-8 maal per jaar

· Kortharige honden 2-4 maal per jaar

· Ruwharige vachten (plukken/strippen) minimaal 2-4 maal per jaar

· Spanielvachten 4-6 maal per jaar

· Maltezervachten 4-6 maal per jaar

· Honden met veel onderwol 2-4 maal per jaar

· ruibehandeling/waskuur 2-4 per jaar

De behandelingen kunnen bestaan uit onderstaande handelingen of combinaties hiervan:

· Wassen

· Föhnen

· Borstelen en kammen

· Scheren

· Effileren

· Knippen

· Ontwollen

· Plukken/strippen

· Reinigen en uitplukken van oren

· Knippen van nagels

 

Mocht u niet weten welke behandeling het beste bij uw hond past, neemt u dan gerust contact met mij op. Ik help u hier graag mee.

Bij de verzorging van uw hond maak ik gebruik van de vachtverzorgingsproducten van JEAN PEAU. Want zoals de slogan van JEAN PEAU zelf luidt:
"Uiteindelijk wilt u voor uw huisdier het beste!"
Jean Peau Vachtverzorging heeft een complete lijn producten, op basis van natuurlijke kruidenextracten, met een zuurgraad die zodanig is dat de vetlaag van de huid en vacht niet wordt afgebroken, maar zelfs wordt verbeterd. De ideale manier om binnen afzienbare tijd diverse huid- en vachtproblemen op te lossen. Voor de periodieke verzorging van uw huisdier gebruiken wij deze producten, welke ervoor zorgen dat uw huisdieren in topconditie zijn en blijven. Producten zijn afgestemd op de specifieke structuur en conditie van de vacht van de gasthond.

 

 

All rights reserved ©Make-It-Easy 2017