Camée v.d.Turfhoeve is NNFC BEKERWINNARES over het showjaar 2018;

* Beste Newfoundlander * Beste zelfgefokte Newfoundlander * Beste bruine newfoundlander *

 

 

Shows 2019

 

KCM Nederlandse Newfoundlander Club te Apeldoorn, d.d. 1 juni:

 

Kamp. Camée v.d.Turfhoeve

U1 Kampioensklasse/ beste teef (CAC) en BOB/BEST IN SHOW KCM 2019!

De 74 Newfoundlanders werden gekeurd door Dhr. H.Hoenderken (teven) en Mevr. W.van Dijk (reuen)

BEST IN SHOW werd door beiden gekeurd.

 
 

 

Binnenkort een verslag!

 
 
 
___________________
 
 
 

Pinkstershow Venray, d.d. 10 juni:

                            NL.Kamp.Lotus v.d.Turfhoeve NJK '17                                          Kayleigh (Boogie Woogie v.d.Turfhoeve) 10 mnd.

* Lotus v.d.Turfhoeve : U1 Openklasse, CAC/CACIB/BOB -  hiermee is Lotus Nederlands Kampioen!

* Kayleigh (Boogie Woogie v.d.Turfhoeve) : U1 jeugdklasse

Voor Lotus was het alweer een jaar geleden dat zij op een show kwam. In de tussentijd heeft zij haar eerste nestje pups gekregen, welke op dit moment nog maar 5 maanden jong zijn. Lotus heeft daardoor haar volle vacht nog niet terug, maar desondanks was keurmeester Dhr. Hans Stigt enorm gecharmeerd van onze Lotus. Als jonge teef van amper 9 maanden werd zij vanuit haar overwinning in de jeugdklasse op de KCM van 2017 BESTE TEEF, en sleepte op haar jeugdige leeftijd met deze verkregen 2 kampioenschapspunten plus haar kampioenschapspunt vanwege het behaalde Nederlands Jeugdkampioenschap al 3 volle CAC's in de wacht. Nu had zij dan nog slechts 1 vol CAC nodig voor de begeerde titel, en deze heeft Lotus dan ook gekregen. vanaf heden is LOTUS V.D.TURFHOEVE definitief NEDERLANDS KAMPIOEN, want Lotus won op de Pinkstershow de openklasse teven, werd daarna BESTE TEEF (CAC) en vervolgens ook nog BOB (BESTE VAN HET RAS) van de 26 ingeschreven Newfoundlanders! Dank aan de keurmeesters Mevr.Alferink-Lerche, Dhr. J.Hiddes, Dhr. J.Wauben, Mevr. A.Wijnsouw en Dhr. H.Stigt bij wie Lotus haar laatste benodigde Kampioenschapspunt verkreeg.

Voor Kayleigh werd dit haar tweede show en de allereerste binnenshow in een hal, maar wat deed ze haar best. Van de aardig bezette jeugdklasse met 8 inschrijvingen mocht Kayleigh achter het bordje 1 met Uitmuntend. Super trots op onze "kleuter"!

 

___________________

 

Outdoor avondshow Echt, d.d. 7 juli:

* Lotus v.d.Turfhoeve : U1 Openklasse, CAC/CACIB/BOB

Kamp.Lotus v.d.Turfhoeve Werd vanuit de openklasse U1/CAC/CACIB en wederom BEST OF BREED (BOB) Dank aan raskeurmeester Mevr. C. Dusseldorp. Uit de grote rasgroep 2, die vlak voor middernacht werd gekeurd, maakte keurmeester Dhr.R.Doedijns een eerste selectie van 6 honden, waar ook Lotus bij zat. Helaas werden er uiteindelijk maar 4 geplaatst, maar wat zijn we super trots op Lotus! Kayleigh (Boogie Woogie v.d.Turfhoeve) kreeg (volledig uit vacht) in de jeugdklasse met 5 inschrijvingen een mooie 2e plaats met een prachtig keurrapport. Wat heeft ook zij het geweldig gedaan! Het was een hele aparte en mooie ervaring, zo'n avondshow.

 

Selectie van de beste 6 honden uit rasgroep 2!

 

KCM TNS, d.d. 18 augustus:

* Lotus v.d.Turfhoeve : U2 Openklasse

* Camée v.d.Turfhoeve : U3 Kampioensklasse

Camée (geheel uit vacht) en Lotus hebben weer een mooie plaatsing en prachtig keurverslag gekregen. Op deze KCM werden de Newfoundlanders gekeurd door mevr.G.Brouwer. Na afloop hadden we een hele gezellig samenzijn met een drankje en een hapje. Top georganiseerd door de TNS!

 

 

Rotterdam, d.d. 24 & 25 augustus:

* Lotus v.d.Turfhoeve op 24 aug.: U3 Openklasse

en op 25 aug.: vanuit de openklasse U1/CAC/CACIB/BOB en geselecteerd in rasgroep 2! Keurmeesterwas Dhr.P.van Montfoort.

 

Maastricht, d.d. 28 & 29 september:

* Lotus v.d.Turfhoeve op 28 sept. vanuit de Openklasse U1/CAC/CACIB/BOB & geselecteerd in rasgroep2!

en op 29 sept. vanuit de openklasse U1/CAC/CACIB!

Keurmeester op zaterdag was Dhr.R.Doedijns en op zondag Mevr.S.Ylä-Mononen (FI). Wat een TOP weekeinde was het weer...

 

 

Bleiswijk, d.d. 03 november:

* Lotus v.d.Turfhoeve op 24 aug.: vanuit de openklasse U1/CAC/CACIB/BOB en geselecteerd in rasgroep 2! Keurmeesterwas Dhr.P.van Montfoort.

 

Dogachtigenshow, d.d. 24 november:

* Lotus v.d.Turfhoeve vanuit de openklasse U1/CAC/CACIB/BOB en.... 3e BEST IN SHOW!

De 37 ingeschreven Newfoundlanders werden gekeurd door Dhr.J.Liet.

De BEST IN SHOW keuring van deze 21e Dogachtigenshow werd verricht door een echte "Dogachtigenman", Dhr.P.van Montfoort.

Na een hele spannende voorselectie uit de enorme groep rassenbesten werd Lotus geselecteerd, en uiteindelijk 3e BEST IN SHOW! Wat een prestatie!

 

Kerst-Winnershow, d.d. 21 december:

* Lotus v.d.Turfhoeve vanuit de openklasse U1

* MII3 Mops von Widdersdorf (Moreno) Best Minor puppy of breed & res.BEST IN SHOW Minor puppy!

Vanaf dit jaar wordt de legendarische Amsterdam WINNERSHOW niet meer gehouden in Amsterdam, maar wordt het voortaan de KERST-WINNERSHOW gehouden te Gorinchem. Het was een feestelijke show, niet enkel vanwege de goede organisatie en de versieringen in Kerst sfeer, maar voor ons persoonlijk werd het een feestelijk debuut van onze jongste telg Moreno, onze jonge bruine import reu. Moreno won allereerst zijn klasse en werd Best Minor puppy of Breed, waarna hij in de middag de erering mocht betreden met alle 4-6 mnd. oude pups van alle rassen. Moreno deed enorm zijn best, en toonde zich prachtig in de erering. Er volgde een spannende selectie van 6 beste pups, waarna er wederom 3 zouden afvallen. Moreno mocht blijven staan, en werd uiteindelijk reserve BEST IN SHOW van de jongste puppy's. Wat een geweldige ervaringen is hij na deze show rijker... Lotus won de openklasse, en mag zich na deze allerlaatste show van het jaar Winnares van de NNFC bekercompetitie 2019 noemen!!! Beste Newfoundlander, Beste zelfgefokte Newfoundlander en beste bruine Newfoundlander. We zijn super trots!

 

En aan het einde van de individuele keuringen genoten we met (bijna) alle aanwezige exposanten een gezellige Kerstborrel. Het was erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar! Tot volgend jaar allemaal!

 

Omdat Lotus in de eerste helft van 2019 nog haar eerste nest pups heeft grootgebracht begon zij haar showjaar pas vanaf de show in Venray (nog geheel uit vacht). En na de de laatste show van 2019, Kerst-Winnershow gisteren, is het officieel; LOTUS V.D.TURFHOEVE is de winnares van de NNFC jaarbekercompetitie 2019! Beste Newfoundlander, Beste zelfgefokte Newfoundlander en Beste Bruine Newfoundlander!

Onze dank gaat uit naar het 11-tal raskeurmeesters, welke onze Lotus in 2019 zo hoog gewaardeerd heeft: Dhr. Hans Stigt, mevr. Carla Dusseldorp, mevr. G.Brouwer, Dhr. C.Beattie, Dhr. Peter van Montfoort, Dhr. Rony Doedijns, Mevr.S.Ylä-Mononen, Dhr. E Hendel, Dhr.GuidoPuts, Dhr. Jan Liet en mevr. K.Desmet-Jasica. Het was een TOP jaar, wat hebben wij genoten!