Shows 2013

 

KCM Zutphen, 10-03-2013

De 130 ingeschreven Newfs werden gekeurd door de keurmeesters (op alfabetische volgorde): mevr. R.Alferink-Lerche (NL), Dhr. D.Baars (NL), Dhr. R.Doedijns (NL), Dhr. R.Frey (USA) en mevr. I.Kroos (D).

Op de jaarlijkse KCM van de NNFC hebben de ingeschreven "Turfhoeve" Newfs geweldig gepresteerd! Drie "v.d.Turfhoeve" Newfoundlanders én hun vader Milos mochten voor een plaatsing in de erering voor de erekeuringen verschijnen... 

Een uitgebreid verslag van de KCM vindt u via de pagina Specials of klik HIER.  

 • Lias Royal Noir von der Rudelsburg(Milos) (open klasse) U2 erering

 • Qimberly v.d.Turfhoeve (puppyklas) VB2 erering

 • Quintessa v.d.Turfhoeve (puppyklas) VB1 erering & Beste puppy KCM 2013 (eig. Eric en Mandy van Beek)

 • Philos v.d.Turfhoeve (jeugdklasse) U1 erering (eig. Joke en Ger Kilkens)

 

_____________________

 

Leiden (Hazerswoude-Dorp), 24-03-2013

Op de Dogshow te Leiden, waar de 48 ingeschreven Newfoundlanders werden gekeurd door mevr. H.M.M.Klok-'t Hart, heeft Milos (Lias Royal Noir von der Rudelsburg) zijn 4e benodigde CAC in de wacht gesleept voor zijn definitieve Nederlands Kampioenschap! Milos won de openklasse met een uitmuntend en kreeg tevens het CAC/CACIB (de nationale en internationale Kampioenschapsprijs) toegekend. Daarmee mag Milos zich de 10e Nederlands Kampioen in huize "v.d.Turfhoeve" noemen! Super trots zijn we op onze kanjer J

Een uitgebreid verslag van de show in Leiden en het behalen van de Kampioenstitel van Milos is nu online, en te vinden via de pagina " Specials/Special New(f)s ".

 

_____________________

 

 

KCM Heteren, 29-06-2013

De 57 ingeschreven Newfs werden gekeurd door de keurmeesters Mrs. K. Farrar (Gb) voor de Reuen en Dhr. H. Lampe (Dtsl) voor de teven.

Het was een geweldig leuke, gezellige buitenshow, en voor onze Newfydames een "debuut" op de Nederlandse shows. Allen (op Phinity van Saskia Brouns na) hadden slechts eenmaal een show gelopen te weten de KCM destijds in de puppy en babyklasse. Wel eventjes geleden dus, maar allen deden het geweldig. Voor nu om te beginnen een foto van de dames achter de bordjes, maar ik wacht nog op het toesturen van andere foto's, dus wellicht worden er nog nieuwe foto's toegevoegd.

* Een verslag van deze KCM 2013 te Heteren volgt binnenkort! *

 • Nena v.d.Turfhoeve (teven open klasse) U1 BESTE OPENKLASSE TEEF in de erering

 • Qimberly v.d.Turfhoeve (teven jeugdklasse) U2 in de erering

 • Ollanda (Jamie) v.d.Turfhoeve (teven tussenklasse) U3 in de erering

 • Phinity v.d.Turfhoeve (teven jeugdklasse) U3 in de erering (eig. Saskia Brouns)

 • Olleke v.d.Turfhoeve (teven tussenklasse) Uitmuntend

 

_____________________

 

 

Echt, 06-07-2013

De 29 ingeschreven Newfoundlanders werden gekeurd door Mevr. C.van Dooren-Vonk.

 • Nena v.d.Turfhoeve (teven open klasse) U2 

 • Ollanda (Jamie) v.d.Turfhoeve (teven tussenklasse) U1 en res.CAC/res.CACIB

 • Olleke v.d.Turfhoeve (teven tussenklasse) U4

 • Phinity v.d.Turfhoeve (teven jeugdklasse) U2 (eig. Saskia Brouns)

 

_____________________

 

 

Leuven (B), 03-08-2013

De 24 ingeschreven Newfoundlanders werden gekeurd door Dhr.R Vanhoenacker (B)

 • Vercordia's Kyandro (reuen tussen klasse) U1 en res.CAC/res.CACIB

 

_____________________

 

Rotterdam, 24-08-2013

De 37 ingeschreven Newfoundlanders werden gekeurd door Dhr.Hans Almgren (Zweden)

 • Vercordia's Kyandro (reuen tussen klasse) U1

Kyandro's keurverslag:

"Smaller male. Very attractive. Excellent head, strong jaws. Dark brown eyes. Fearless and friendly expression. Excellent neck and firm toplie. Good depth in ribcage. well matured forechest and excellent support for ellbows. good lenght of croupe. Broad tight muscles. Low set hocks. Big nice pedded (?) feet. Excellent feathering at the rear of the legs. Not in best coat today but deepblack. Super mover."

in het Nederlands:

"Kleinere reu Zeer aantrekkelijk. uitmuntend hoofd, sterke kaken. Donker bruine ogen. Onbevreesde en vriendelijke uitdrukking. uitmuntende nek en stevig topline. Goede diepte in ribbenkast. Goed ontwikkelde voorborst en uitmuntende ondersteuning voor ellebogen. Goede lengte van de croupe. Brede strakke spieren . goede lage hakken. Grote mooi opgevulde voeten. uitmuntende bevedering aan de achterkant van de benen. Niet optimaal in vacht vandaag maar diepzwart. Super beweger."


KLIK HIER voor het keurverslag

 

 

_____________________

 

 

DOGACHTIGENSHOW Den Bosch, 01-12-2013

 

De 56 ingeschreven Newfoundlanders werden gekeurd door Dhr. D.Baars (NL) voor de reuen en Dhr. W.Güllix (D) voor de teven.

 • CH .Lias Royal Noir von der Rudelsburg JW'10, NJK'10 (Kampioensklasse) U1

 • Qimberly v.d.Turfhoeve (jeugdklasse) U1 & BESTE JEUGDHOND

Milos (Lias Royal Noir von der Rudelsburg) werd Winnaar van de Kampioensklasse (er waren 4 kampioensklasse reuen), en Kimba (Qimberly v.d.Turfhoeve) was U1 in de jeugdklasse (er waren 11 ingeschreven jeugdteven). Tevens werd zij BESTE JEUGDHOND, en mocht daarmee naar de erekeuringen in de erering aan het einde van de dag. Een geweldige en ook hele positieve ervaring voor Kimba!  Kimba's zus Vayén (Quintessa v.d.Turfhoeve) werd U2 in de jeugdklasse. Geweldig, de twee nestzusjes als winnaressen in de druk bezette jeugdklasse! We zijn supertrots op onze beren... en welgemeende felicitaties voor de eigenaren van Vayén; Eric en Mandy van Beek!

 

 

_____________________

 

Amsterdam All Breed Dog Show en Amsterdam Winnershow, 13 & 14-12-2013

Op vrijdag werden de Newfoundlanders gekeurd door Mevr. N.Timmermans-Kadenko (NL). Op zaterdag werden de reuen gekeurd door Dhr. J.Andersson (Zweden) en de teven door Dhr.J. Naveda Carrero (Spanje)

 

vrijdag:

 • CH .Lias Royal Noir von der Rudelsburg JW'10, NJK'10 (Kampioensklasse) U1

 • Qimberly v.d.Turfhoeve (jeugdklasse) U1 & BESTE JEUGDHOND

zaterdag:

 • Qimberly v.d.Turfhoeve (jeugdklasse) U3

 

_____________________

 

 

KERSTSHOW Cuijk, 20-12-2013

De 44 Newfoundlanders werden gekeurd door Mevr. M.Kortleve-Prins. 

Milos (CH.Lias Royal Noir von der Rudelsburg JW'10,NJK'10) werd U1/CAC/CACIB/BOB/BIG4. Zijn zoon en dochters van maar juist 18 maanden oud hebben ook geweldig gepresteerd! Philos v.d.Turfhoeve werd U1 in de Tussenklasse, Phinity v.d.Turfhoeve U2 en res.CACIB in de Tussenklasse, en Pearly Prue v.d.Turfhoeve uitmuntend in de Tussenklasse. Het was weer een hele gezellige en succesvolle Kerstshow. Na afloop van de show hebben (bijna) alle aanwezige "newfoundlandermensen" weer gezamenlijk genoten van een gezellige Kerstborrel. De laatste show van het jaar 2013 is geweldig afgesloten ...

 • CH .Lias Royal Noir von der Rudelsburg JW'10, NJK'10 (Kampioensklasse) U1/CAC/CACIB/BOB/BIG4

 • Philos v.d.Turfhoeve (reuen Tussenklasse) U1 - eig. Joke Kilkens

 • Phinity v.d.Turfhoeve (teven Tussenklasse) U2 res.CACIB -eig. Saskia Brouns

 • Pearly-Prue v.d.Turfhoeve (teven Tussenklasse) Uitmuntend -eig. Wiesje Groteboer-Brinks

Milos tijdens de keuring van de Kampioensklasse
Milos tijdens de keuring van de gigantisch grote rasgroep II. De allereerste selectie uit een plm.35-tal besten van het ras bestond uit een 10-tal prachtige honden. Daarna werd er wederom gelopen, en werden er uit deze 10 honden 5 geselecteerd voor plaatsing. Milos was erbij!

Keurmeester E.Wieldraaijer, die ook vorig jaar de rasgroep keurde (en Milos BEST IN GROUP maakte van de Kerstshow 2012) plaatste Milos dit jaar op 4.

Wederom een super ervaring, met enkel G E N I E T E N tijdens de presentatie in de erering!

Jammer genoeg zijn bijna al onze eigen foto's mislukt. Helaas hebben we van de prachtige reu en winnaar van de Tussenklasse/U1 Philos v.d.Turfhoeve (eigenaren Ger en Joke Kilkens) geen bruikbare foto. Van zijn nestzussen Phinity v.d.Turfhoeve (eig.Saskia Brouns) U2 en res.CACIB in de Tussenklasse en Pearly-Prue v.d.Turfhoeve (eig. Wiesje Groteboer-Brinks) Uitmuntend in de Tussenklasse hebben we onderstaande foto's kunnen maken:
Links de bruine teef Pearly-Prue v.d.Turfhoeve (Uitmuntend), rechts de zwarte teef Phinity v.d.Turfhoeve (Uitmuntend 2 en  res.CACIB)

 

 

 

Free counter and web stats