Shows 2012

 

Eindhoven, 05-02-2012

De 37 ingeschreven Newfoundlanders werden gekeurd door Dhr. E. Wieldraaijer

Het nieuwe showjaar is voor onze 22 maanden jonge bruine beren Jamiro Quai v.d.Turfhoeve en zijn nestzus Janis Joplin v.d.Turfhoeve prachtig van start gegaan! Op deze eerste show van het jaar 2012 kwamen zij uit in de jongehondenklasse. Voor beiden was het de allereerste keer dat zij op een show verschenen, en voor ons was het dus dubbel spannend. Zowel Jamiro alsook Janis werden 1U in hun klasse, en Janis werd zelfs Beste Teef en won dus het CAC/CACIB (Nationale en Internationale kampioenschapsprijs) Uiteraard zijn we SUPERTROTS op onze twee jonge bruine beren, geboren uit de combinatie Camée v.d.Turfhoeve en onze eigen bruine reu Kamp. Bouke fan de Bearehûntsjes.

Jammergenoeg zijn de foto's wat aan de donkere kant en dus niet echt duidelijk...

 

______________________________

 

 

Leiden (Hazerswoude), 17-03-2012

De 32 ingeschreven Newfoundlanders werden gekeurd door Mevr. R. Alferink-Lerche

Onze vandaag nog juist 23 maanden oude Janis werd U1 in de tussenklasse, en strijdend tegen de winnaressen van de jeugdklasse en de openklasse won Janis de nationale en internationale Kampioenschapsprijs; het CAC/CACIB. Daarna mocht zij nog eenmaal met de winnaar van de reuenklassen lopen voor het BOB (Beste van het ras). En Janis mocht wederom achter het bordje 1! We zijn uiteraard dolblij en reuze trots op onze bruine jongedame...

Walter en Mieke bedankt voor het toesturen van de foto's;-)

 

______________________________

 

KCM Zutphen, 26-03-2012

De 180 ingeschreven Newfs werden gekeurd door de Zwitserse keurmeesters mevr.K.Stalder-Glauser, Dhr. B. Métraux, en de Nederlandse keurmeesters Mevr. M. Klok-’t Hart, Mevr. G. Brouwer en dhr. P. v. Montfoort.

Op de jaarlijkse KCM van de NNFC hebben onze 5 ingeschreven Newfs geweldig gepresteerd! Alle 5 mochten ze voor een plaatsing in de erekeuringen verschijnen... een uitgebreid verslag van de KCM vindt u via de pagina "Specials" 

  • Lias Royal Noir von der Rudelsburg(Milos) (OK) U4 erering

  • Nena v.d.Turfhoeve (puppyklas) VB1 erering

  • Vercordia's Kyandro (puppyklas) VB1 erering & Beste puppy KCM 2012

  • Olleke v.d.Turfhoeve (babyklas) VB2 erering

  • Ollanda v.d.Turfhoeve (Babyklas) VB3 erering

Milos

 

Kyandro

 

Olleke

 

Ollanda (Jamie)

 

Nena

 

______________________________

 

Leeuwarden, 09-04-2012

De 40 ingeschreven Newfoundlanders werden gekeurd door Dhr. P.Roosenboom (B). 

Milos stond ingeschreven in de openklasse (10 ingeschreven openklasse reuen) en behaalde een U2. Janis stond vandaag voor het eerst in de openklasse. De teven openklasse had 12 inschrijvingen, en Janis behaalde ook een U2. 

 

______________________________

 

Jan en Lenie bedankt voor het maken en sturen van de foto's!

Goes, 21-04-2012

Vandaag werden de 31 ingeschreven Newfoundlanders gekeurd door mevr. C. van Dooren-Vonk . Milos kwam uit in de openklasse en behaalde een eerste plaats met uitmuntend en behaalde tevens het CAC/CACIB. Later op de dag mocht hij strijden om het BOB (Best of Breed) met de winnares van het CAC/CACIB bij de teven; dit was Cyra, een zwarte dochter van kampioen Bono v.d.Turfhoeve. Moeder van deze knappe Newfydame Cyra is een dochter van kampioen Ferro v.d.Turfhoeve. Cyra werd op deze show met het behalen van haar laatste benodigde kampioenschapspunt definitief Nederlands Kampioen! Ook langs deze weg willen wij haar eigenaren Feitze en Anneke nogmaals heel hartelijk feliciteren.

Het BOB ging uiteindelijk naar onze Milos! En dat brengt Milos nog slechts 3/4 punt verwijderd van zijn definitieve Nederlandse kampioenschapstitel. Het wordt dus heel spannend op de komende shows. Nog slechts één CAC voor Milos te gaan....

Janis was niet helemaal in haar hum vandaag. Ze was er niet helemaal bij en het ontbrak haar aan concentratie.Misschien wel het gevolg (en teken) van een mogelijke zwangerschap:-)) Niettemin behaalde zij bij de druk bezette openklasse van 13 ingeschreven teven een mooie 4e plaats met Uitmuntend!

______________________________

 

Hulten, 10-06-2012

De 30 ingeschreven Newfoundlanders werden gekeurd door Dhr. J.Wauben. Jamiro stond voor het eerst in de openklasse ingeschreven.  Doordat ik thuis bleef bij onze pupjes zou Jack met Jamiro naar Hulten afreizen om hem voor te brengen. Het was lang geleden dat hij zonder mij naar een show ging en zelf de hond voorbracht! Zover ik mij kan herinneren is dat begin 90er jaren geweest met Camilla en Madison op de show in Kortrijk. Nadien heeft hij slechts zelden een hond geshowd. Dat ik thuis lichtelijk met de zenuwen zat bleek in het geheel niet nodig... want Jack heeft Jamiro voortreffelijk voorgebracht. Jamiro won de openklasse en werd tevens reserve Kampioen en verkreeg een doorgeschoven vol CAC.  CHAPEAU voor Jack en Jamiro! J

Met het verkrijgen van deze (2e benodigde) kwalificatie voldoet Jamiro aan het NNFC-fokreglement en zal vanaf heden dan ook als dekreu voor passende teven ter beschikking staan. Voor meer informatie over Jamiro verwijs ik u naar zijn eigen webpagina (Onze Newfs)

 

______________________________

 

Wijchen, 16 & 17-12-2012

De 38 ingeschreven Newfoundlanders werden gekeurd door Dhr. E. Wieldraaijer. Milos stond ingeschreven in de openklasse, en behaalde vanuit zijn klasseeen U1/CAC/CACIB/BOB en werd in de erekeuringen BIG en BIS3 !

Een uitvoerig verslag van de Kerstshow 2012 te Wijchen vindt u via de pagina "Specials" en "Special New(f)s". Aan deze show deden 2027 honden mee!

 

 

 

 

Free counter and web stats