Shows 2010

 

HULTEN, d.d. 06-06-2010 

(54 ingeschreven Newfoundlanders);

Het nieuwe showjaar is voor ons van start gegaan met de Internationale Hondententoonstelling te Hulten. In 2010 zijn wij voornemens om uit te brengen onze jonge reu Milos, op deze eerste show nt 10 maanden oud, verder zullen wij voor enkele shows Funny inschrijven, en wellicht later in het jaar nog een jonge Newf. Hulten was voor Milos een mooie "oefenshow", en voor ons  een goede gelegenheid om eens te zien hoe hij zich zou gedragen tijdens een show. Milos is tenslotte pas slechts twee maanden bij ons, en hij heeft in die twee maanden heel erg veel moeten leren. Maar hij gedroeg zich voortreffelijk en showde zich prima! De band die wij in die korte tijd hebben opgebouwd was duidelijk voelbaar. Heerlijk Newf! Ik heb reuze zin in dit showjaar met hem... 

Funny behaalde ondanks dat zij op dit moment wel erg uit vacht is, in de stromende regen een prachtig 2e plaats in de Teven openklasse!

Funny (Infinity from the black Horse) U2 openklasse teven.

 

Milos (Lias Royal Noir von der Rudelsburg) U4 Jeugdklasse reuen.

 

___________________________________

 

UDEN, d.d. 20-06-2010 

(51 ingeschreven Newfoundlanders) ;

Naar deze laatste buitenshow van het jaar kunnen wij zr tevreden terugblikken! De weersomstandigheden waren optimaal voor onze Newfs; bewolkt, lekker fris, en de keuringen van de Newfoundlanders begonnen om klokslag 10 uur. Milos kwam uit in de jeugdklasse, en was met zijn 10 maanden de jongste van alle ingeschreven jeugdreuen. Keurmeester Th. Leenen uit Belgi was verrukt over het gangwerk van Milos, en plaatste hem uit deze groep jeugdreuen achter het bordje 1. Na deze overwinning met een Uitmuntend van Milos in de jeugdklasse (er waren 6 ingeschreven jeugdreuen) kon mijn dag eigenlijk al niet meer stuk. Maar toen moest Funny nog... Ng meer uit vacht zijnde als in Hulten, had ik in principe niet gedacht dat zij vandaag hoog zou scoren. Maar Funny won uiteindelijk in deze "schrale" vachtconditie toch de openklasse teven (9 ingeschreven openklasse teven), en werd bovendien BESTE TEEF! Super!!

Milos U1 Jeugdklasse reuen.

Funny  Winnares openklasse teven ; U1/CAC/CACIB

 

_____________________

 

Maastricht, d.d. 26-09-2010

Milos U3 Jeugdklasse reuen.

 

_____________________

foto boven: MILOS U1 Jeugdklasse reuen  *  foto beneden: MILOS reserve kampioen bij de reuen

Utrecht, d.d. 24-10-2010

Milos U1 Jeugdklasse reuen/res.CAC.

De 58 ingeschreven Newfoundlanders werden vandaag gekeurd door Mevr. M.Kortleve-Prins. 

klik hier voor zijn keurverslag.

 

 

_____________________

 

 

Bleiswijk, d.d. 07-11-2010

Milos U2 Jeugdklasse reuen

 

 

_____________________

 

Amsterdam WINNERSHOW 2010, d.d. 27-11-2010

Milos U1 Jeugdklasse reuen/res.CAC.

Op de Winnertentoonstelling 2010 te Amsterdam werden de 59 ingeschreven  Newfoundlanders gekeurd door de keurmeesters Dhr. J.Wauben en J.Schepers. Milos stond met zijn leeftijd van 15 maanden in de Jeugdklasse, die druk bezet was met maar liefst 10 inschrijvingen. Met zijn plaatsing achter het bordje 1 mag hij voortaan de titel "JEUGDWINNER 2010" achter zijn naam zetten, en had hij gelijk het benodigde laatste punt binnen voor de titel Nederlands Jeugdkampioen! Op deze Winnershow haalde hij dus 2 titels, en ook maar liefst 2 volle CAC's (kampioenschaps punten) binnen!

Foto beneden: Teddybr als winnaar van de openklasse CAC/CACIB/WINNER 2010 , en Milos als winnaar van de jeugdklasse JEUGDWINNER 2010 en res.CAC (res.Kampioen bij de reuen)

Met dank aan Gerda, Lenie en Louise voor de foto's;-)

 

  

Kerstshow Wijchen, d.d. 13-12-2010 

Milos U2 Jeugdklasse reuen

 

Deze laatste show van het jaar heeft altijd een gezellig sfeertje. Met de naderende feestdagen in het verschiet heb ik enkele jaren, op vorig jaar na, een "kerstborrel" georganiseerd op deze laatste show van het jaar. De moeite is klein... de opkomst groot en de reacties geweldig positief. Al is het meer te omschrijven als een KERSTBUFFET, want iedere exposant nam iets lekkers mee om de tafel(s) aan te vullen. Gevolg was een tal aan lekkernijen, en dranken. Tot warme Glhwein van Bernice en Lucienne aan toe! Ons "buffet" stond gezellig aan de erering geparkeerd, en met zijn allen hebben we de Newfs in de erering feestelijk kunnen supporteren;-)) Deze gezellige sfeer en de leuke reacties gaven mij het gevoel dat het zeker de moeite loont om dit jaarlijks te organiseren, en deze "taak" zal ik volgend jaar zeker (en graag) weer op mij nemen...

Cees, Coby, Richard en Inge bedankt voor het toesturen van de foto's.

Zo kwam er weer een einde aan het showjaar 2010. Voor ons weer een prachtig jaar, waarin onze jonge telg MILOS zich mooi heeft gepresenteerd, en een leuke start heeft gemaakt in het showgebeuren. Voor iedereen hele gezellige feestdagen gewenst, en tot in 2011!

 

 

Free counter and web stats