Onze Newfs zijn echt zwemfanaten! Een geluk dat er bij ons in de buurt zulk heerlijk zwemwater is! Wanneer het weer het toelaat vervang ik hun dagelijkse wandeling(en) vaak door een zwemuitje. Zo nu en dan neem ik mijn camera mee, en af en toe gaan we ook naar het waterwerk van een van de Nederlandse rasverenigingen NNFC of TNS.

Een selectie van de leukste momenten en foto's van 2014 vindt u op deze pagina:

 

 

 

2 april:

Vanmorgen ging Olleke met de twee bruine Newfs van Lisette wandelen en zwemmen. Bij Aardbeienland in Horst hebben we heerlijk gewandeld en een kopje koffie gedronken. een heerlijke dag om te zwemmen, het was wel 20 graden!

 

En in de vroege avond mocht Ultimo voor het eerst het water in. Net 12 weekjes oud. Het was wat te laat en te fris om zelf het water in te gaan, en dus hield Timo het voor deze eerste keer ook maar bij pootje baden. Zijn tijd komt nog wel. Belangrijkste was dat hij plezier, en geen watervrees heeft!

Klaar voor de start!
... en een kleine film van zijn eerste gespetter:

 

 

 

6 april:

De eerste waterwerktraining op de nieuwe locatie van de TNS. Olleke mag mee. We hebben ons aangemeld als lid en vinden het leuk om op diverse plaatsen met verschillende mensen onze hobby te beoefenen. Nog even aftasten; andere mensen, andere locatie, maar al gauw gt Olleke ervoor! Ze is gehoorzaam en zeer alert. Haar favoriete oefening: uit de boot springen. "Jumping Ollie" J Het was reuze leuk! Gezellige mensen, prachtige locatie, en een dolenthousiaste waterwerkhond. Zij en ik moeten ongetwijfeld nog veel leren v.w.b. officile oefeningen, maar m.i. is ze wel een natuurtalent. Wat wil je nog meer ... plezier voor twee!

De onderstaande foto's zijn gemaakt door Bernice Vanderzaken (TNS)
En ..... twe .....  GO Olleke!
En nog een keer!
En na het opdrogen nog eens!

Een filmpje van haar eerste sprong in het jaar 2014:

 

 

Foto Christa Looij Saarloos: nog een Olleke Jump!

 

 

13 april:

Op zondag 13 april gingen we naar het NNFC waterwerk in Well. We wilden Teske nogmaals bezoeken, en omdat haar baasje vertelde dat zij voor een eerste keer zou gaan zwemmen zijn we daar naartoe gereden om haar daar te kunnen bewonderen. Teske is een zusje van Kimba en Silke, maar dan uit het tweede/laatste nestje van Janis en Milos. Ze is hier net 7 maanden oud. Uiteraard namen we Ultimo (Timo) mee. Goed voor hem vanwege de socialisatie, en op de vraag of Timo ook even wilde zwemmen heb ik uiteraard geen nee gezegd. Voor Timo was het zijn allereerste zwemles. Hij is pas 13 weken oud. Timo deed het fantastisch voor een eerste keer. Voor alle zekerheid kreeg hij wel nog een zwemvestje aan. Hij zwom gelijk beheerst en rustig weg, en nam zelfs de dummy mee terug. Super, Timo! Hier beneden enkele foto's van Teske v.d.Turfhoeve (7 maanden - zwart) en Ultimo v.d.Turfhoeve (13 weken - bruin). Er is ook nog een klein filmpje van Timo's eerste zwemles:

Timo's eerste zwemlessen:
Teske's eerste zwemlessen:
foto boven: Teske in het midden (staand)

 

20 april:

Eerste Paasdag

Vandaag gingen we wederom naar het waterwerk van de TNS in Mijnsheerenland. Olleke en Timo gingen mee. Een goede leerschool voor Timo, nog even met zwemvestje voor hem, en Olleke kan zich weer eens heerlijk uitleven... Een behoorlijk eind rijden dat wel, maar indien het weer dit toelaat (het dus niet te warm is in de auto voor de hondjes) hebben wij het graag voor ze over! Een korte samenvatting van een gezellige 1e Paasdag met Olleke en Timo; 

 

22-23 en 24 juli:

We hebben 3 dagen lang VAKANTIE!

Dus... drie heerlijke lange dagen aan het water vertoeft en wat hebben we geluk gehad met het weer. Alle honden hebben heerlijk gezwommen! Behalve Olleke, zij bleef thuis vanwege haar "positie" en ook de 10 jaar oude Bouke bleef thuis vanwege zijn operatie enkele dagen tevoren aan een wrat op zijn ooglid en een knobbel op zijn borst. De anderen hebben "de wacht" afgewisseld, en dat is dan ook het voordeel van maar 5 minuutjes van de Maasplassen vandaan wonen: we konden om en om de honden switchen voor hun waterpret! Enkele van de enorme hoeveelheid gemaakte foto's op 22 juli, 23 juli en 24 juli en tevens enkele filmpjes:


Film boven: de tweede zwemles voor Joey (Wimbledon v.d.Turfhoeve), 9 weken en 2 dagen oud.
Vandaag dan zonder zwemvestje en dat ging super! Ook voelde hij zich vandaag tijdens zijn 2e zwemles zelfverzekerd genoeg om ook te willen apporteren. Hij vindt het geweldig, en heeft de smaak helemaal te pakken!

En na drie lange zwemdagen de speeltjes weer in de mand, hondjes moe en tevreden, en wij kunnen er ook weer even tegen!

 

 

13 augustus:

Judy en Joey, samen even lekker zwemmen. Joey is nu net 12 weken oud, hij heeft sinds bijna 3 weken niet meer gezwommen, maar toch herkent hij gelijk mijn wetsuite en is helemaal door het dolle! En bij het water aangekomen "duikt" hij er gelijk in. Geweldig... weer zo'n zwemfanaat!