Na in de winterperiode maandenlang "huisarrest" te hebben gehad vanwege de drukte en intensieve zorg van het nestje van High-Five, is voor mij dit jaar vroeg in het jaar de puppydrukte achter de rug, en kan ik mij in deze lente/zomerperiode eens op het zwemmen met onze honden gaan richten. Niet alleen plezierig en voor de honden een feest, maar ook gezond als ze op deze wijze hun dagelijkse energie kwijt kunnen. En als de temperaturen redelijk zijn kan ik zelf ook wer mee zwemmen.

Hier beneden zullen regelmatig wat samenvattingen komen van onze "zwem uitjes", die over het algemeen inhouden dat we net zo lang weg zijn als met hun wandeling. De Maasplassen liggen op steenworp afstand, en zijn niet verder van huis als het bos. Vijf minuutjes in de auto en we zijn er... Veel kijkplezier gewenst bij ons zwemmen in 2013!

 

24 april;

Een late "eerste duik" dit jaar! Het was een lange, koude winter en het wilde maar geen lente worden. Op 25 april is het dan een echte mooie lentedag met zomerse temperaturen, en ben ik in de avond met Olleke v.d.Turfhoeve en Jamie (Ollanda v.d.Turfhoeve) voor het eerst in 2013 gaan zwemmen. Gelijk de zwemtuigen aan... zodat ze weten dat dit onlosmakelijk verbonden zal zijn met het plezier van het zwemmen, want na vorig jaar in de zomer telkens zonder tuigje te hebben gezwommen, vonden ze het aan het einde van de zomer met tuigje een beetje vreemd. Daar was nu niets van te merken! Ze herkenden de omgeving gelijk en in de auto heerste er al een feeststemming. Als ze zoals wij vroeger hadden kunnen zingen : "we zijn er biiiiiiijna... " dan hadden ze het gedaan! Hier beneden een foto-filmpje van het zwemmen op 24 april; Jamie en Olleke helemaal in hun element J.

 

 

 

25 april;

Vader en dochter gaan zwemmen... Milos (CH.Lias Royal Noir von der Rudelsburg) 3 jaar oud en Kimba (Qimberly v.d.Turfhoeve) van 10 maanden oud gaan hun eerste duik in 2013 maken op 25 april. Het is vandaag 25 graden en heerlijk zwemweer. 

Milos en Kimba zijn helemaal gelukkig als ze het water zien, en duiken er gelijk in. Milos zwemt gelijk een eind weg en blijft gewoon rondzwemmen! De dummy en Kimba ziet hij al helemaal niet meer, en pas na een minuut of 5 (en dat is echt lang) komt hij terug omdat hij toch wel met de dummy wil spelen. Apporteren doet het keer op keer... en iedere keer pakt dochterlief zijn dummy af. Maar dat kan zijn pret niet drukken!

Een fotofilmpje van het zwemfeestje van papa Milos en zijn dochter Kimba:

En in de namiddag mocht Olleke nog even mee voor een korte "duik"...

 

 

 

28 april;

Vandaag gingen we naar het Eiland van Maurik, een prachtige locatie van NNFC waterwerkgroep "De Betuwe". Olleke en Milos mochten mee, en hebben hun eerste "echte" waterwerktraining gehad. Het was een zonnige en gezellige dag, er waren diverse nakomelingen (van Milos en Jamiro) en ook Hummer ( Philos van de Turfhoeve) was er met zijn bazinnetje Joke! Een complimentje aan de vrijwilligers van het waterwerk is op zijn plaats, want onze Newfs hebben op een uiterst bekwame, vriendelijke en rustige wijze kennis gemaakt met de "verplichte" oefeningen en met het in het water werken met en voor mensen die hun vreemd zijn. Voor ons en onze Newfs een dag die absoluut voor herhaling vatbaar is!

En na afloop nog even spelen en spetteren met enkele newfy's tezamen; Olleke (hoe kan het anders...) duikt hier het water in J

Een korte film:

En een foto-film met héél veel foto's:

 

 

 

4 mei;

Milos (Lias Royal Noir von der Rudelsburg) gaat met zijn dochter Nena v.d.Turfhoeve zwemmen bij De Weerd. Nena gaat voor het eerst in 2013 "te water", maar ze is het nog niet verleerd! Ze is net zo dol op zwemmen en apporteren als haar (half) zussen. Olleke v.d.Turfhoeve en Qimberly v.d.Turfhoeve (Kimba) gingen in de namiddag nog even zwemmen!

 

 

 

5 mei;

Heerlijk om half 9 al naar De Weerd geweest! Deze keer met Olleke en Silke. Tja... en weer een aantal foto's in een album. Tis nu eenmaal mijn manier van "vakantie" vieren met onze hondjes ♥ ... want echt weg gaan we nooit, overigens ook nooit op vakantie geweest sinds we samen zijn (1982). Dit is nu eenmaal hoe we het invullen. Olleke duikt zoals gewoonlijk gelijk het water in, maar Silke wil alleen nog maar pootje baden... en de dummy afpakken :-) Toch de volgende keer mijzelf beter eerst in mijn wetsuite hijsen als ik met haar ga zwemmen...

 

 

 

 

6 mei;

De Weerd: ochtendgym van Jamie en Olleke...

 

 

 

7 mei;

Vandaag hadden we afgesproken met Guus en zijn baasjes Fred en Nel! Guus (Pepijn v.d.Turfhoeve) had vorig jaar als kleine puppy 1 keertje gezwommen en verder niet meer. Voor alle zekerheid heb ik hem even een zwemvestje aangedaan. En dat was toch wel beter, want in het begin spartelde hij nogal met zijn voorpoten boven het water. Na hem even geholpen te hebben had hij het door, en kon hij al heel behoorlijk zwemmen! Zolang ik mee ging in het water dan;-))) Onze dames Olleke en Jamie werden door Guus enthousiast aangemoedigd! Reuze gezellig, en we gaan het zeker nog eens over doen. De honden hebben zich heel leuk met elkaar vermaakt :-) Zelf ook gezwommen, maar dat was uit noodzaak om de verloren ballen op te (moeten) halen die ze niet meer konden vinden in het water... het was toch nog fris vanmorgen vroeg in mijn "korte"zwemsuite. Niettemin was het héérlijk zwemmen met de bubs! 

Een foto-filmpje:

En dan Jamie en Olleke; die mochten vanmiddag weer mee. We gingen onze rubberboot even testen, en wie kan dat nu beter als....

OLLEKE!

Olleke kon wel al uit de boot springen, maar niet met een "echte" jump. Vandaag hebben we daarmee een beetje geoefend, en na een keer of wat dook ze met een prachtige hoge duiksprong van de boot af! En een lol dat ze erin had J We hebben er een filmpje van gemaakt, en de foto is gemaakt door Ricardo. Dat moest even vernoemd worden. Voor deze supershot heb ik hem getrakteerd op een partijtje voetbal!  Jamie ging voor de allereerste keer in haar leven, maar gleed ook enkele keren keurig uit de boot. Bij haar wordt dat ook nog wel een echt sprong ;-)

 

 

8 mei;

Vandaag kregen Jamie en Olleke "bezoek" bij hun zwemstek! Herder Judy ging met ons mee, en Raymond kwam ook met zijn drie Newfs mee zwemmen. Het was een gezellige boel, en alle hondjes hebben zich reuze vermaakt. Het was erg leuk voor ze om eens wat nieuwe zwemvriendjes te ontmoeten! Raymond, Yka, Balou en Meadow bedankt voor jullie gezelligheid!

Een foto-filmpje:

 

 

11 mei;

Nadat we in het afgelopen najaar met enkele nestgenoten van Olleke en Jamie(Ollanda) hadden gewandeld op de Beegderheide, was het idee gerezen om het voltallige O-nest nogmaals bij elkaar uit te nodigen. We hebben er geen gras over laten groeien en iedereen destijds gelijk benaderd om in mei nogmaals een wandeling te organiseren. Ondanks het enthousiasme in de eerste instantie van alle O-baasjes waren er door onvoorziene omstandigheden en andere verplichtingen toch enkelen afwezig, en uiteindelijk waren we op deze wandeling met 5 Ootjes bij elkaar, en was er tevens nog een zoon van Nonino aanwezig. Deze bruine reu "Kwibus" is de levensgezel van Odiamo (Teun in het dagelijkse leven). Ondanks dat het erg jammer is dat we wederom niet het hele nest bij elkaar kregen was het een hele gezellige dag. Het regende 's morgens en net rond de middag nog pijpenstelen en het leek er even op dat onze wandeling letterlijk in het water zou gaan vallen, maar tegen de tijd dat iedereen arriveerde werd het droog en kon onze wandeling van start gaan. Halverwege de wandeling mochten de drie reuen en drie teven los en met elkaar gaan zwemmen. Dat heeft naast héél veel plezier voor de Newfs en hun baasjes, ook gezorgd voor prachtige foto's en enkele leuke filmpjes!

De foto-film:

En de film met de "levende" beelden:

 

 

12 mei;

WATERWERK NNFC - EILAND VAN MAURIK 

foto boven: Olleke springt uit de boot

Olleke en Milos gingen weer mee naar Maurik, waar NNFC waterwerkgroep "De Betuwe" traint. Zowel Olleke als Milos zijn weer zelfstandig uit de boot gesprongen, en hebben tevens vandaag voor de eerste keer een "neppe" maar ook een "echte" drenkeling "gered"! Uiteraard heb ik weer een uitvoerige fotoshoot, en ook enkele filmpjes gemaakt. Hier beneden de foto-film

En een filmpje van Milos:

 

 

 

14 mei;

Ochtend "zwemnastiek" voor Janis, Olleke en Jamie.

Na vorig jaar amper te hebben gezwommen vanwege haar nestje, was ik benieuwd hoe Janis het zou doen in het water. Nou, ze ging als een speer! Wat een enthousiasme. Misschien toch maar de banken plat en haar de volgende keer ook mee naar het waterwerk! Eigenlijk gewoon sneu om haar thuis te laten...

 

 

18 mei;

Olleke v.d.Turfhoeve, Jamie (Ollanda v.d.Turfhoeve) en Bouke fan de Bearehûntsjes zijn vandaag gaan zwemmen. Althans... Bouke houdt het nu nog even bij pootje baden. Eerste zwemfeestje voor hem in 2013, hij zal als het warmer weer wordt wel weer "echt" gaan zwemmen. Bouke is al bijna 9 jaar, en nog altijd in goede conditie en gezondheid.

Jamie, Olleke en Bouke
Jamie en Olleke
Bouke

 

20 mei;

Vandaag ben ik met Ricardo en Milos naar het waterwerk Well geweest. En al biedt het waterwerk bij Eiland van Maurik voor mij persoonlijk een ideale(re) situatie om meerdere honden mee te nemen, Well is toch een heel mooi en gezellig alternatief voor als het hoogzomer wordt en Maurik bij hoge temperaturen m.i. voor de hondjes wel wat erg ver rijden is. Was leuk vandaag, en aangenaam kennis gemaakt te hebben!

 

1 juni;

In de vroege morgen even lekker wezen zwemmen met Olleke en Kimba. Stevig windje en best fris, maar het kan de meisjes niet deren!

 

12 juni;

Nena v.d.Turfhoeve (20 mnd.) ging vanmiddag mee zwemmen. Samen met Sandra, Ricardo en van beiden een vriendin/vriendje heeft ze heerlijk gezwommen en gespeeld. Ze genoot ervan om even "alleen" mee te gaan! 

 

7 juli;

Op deze hete zomerzondag gaan we vroeg naar het water. Olleke en Jamie (Ollanda)gaan 's morgens al mee, en in de middag haal ik ook Kimba (Qimberly) op. Ze genieten met volle teugen... lekker spetteren na de show op zaterdag!

 

 

15 juli;

Vandaag even lekker stoom afblazen en heerlijk gezwommen en gespeeld met de hondjes! Jamie en Olleke gaan vandaag mee en hebben heerlijk gezwommen, geapporteerd met dummy's en de reddingsboei, en uit de boot gesprongen. Samen sprongen ze 4x, en Olleke sprong nog 2x extra omdat ze er maar geen genoeg van kon krijgen. Voor Jamie een mooie oefening, zij was tot dusver pas eenmaal uit de boot gesprongen. Voor Olleke een favoriet "spel", zij wil keer op keer de boot in om te duiken...

 

 

 

 

17 juli;

Op woensdagmiddag even lekker zwemmen met de honden en de kids:

 

 

 

18 juli;

Het was vandaag druk aan de waterkant. Er werd lekker gespeeld en gezwommen met een heleboel andere aanwezige hondenvriendjes. Geen oefeningetjes vandaag, enkel lekker spetteren en spelen!

 

 

 

19 juli;

Vandaag zijn Milos, Olleke en Jamie mee geweest. Ieder heeft weer genoten aan het water op deze warme vakantiedag!

 

 

21 juli;

Vandaag zowat de hele dag in het water gelegen... wat was het warm! Olleke, Jamie, "vakantie-pleegkind" herder Judy en Milos gingen 's morgens, en wat later in de middag mocht Kimba ook komen zwemmen. Super druk op het dagstrand, héél veel hondenvriendjes om mee te spelen en te zwemmen en rond het middaguur kwam puppy Rhodos met zijn mensenfamilie zijn eerste zwempogingen wagen. Hij is een natuurtalent! Rhodos zwom gelijk weg en wilde gelijk apporteren... heel leuk ook om hem samen met zijn papa Milos te zien zwemmen :), daarvan later nog foto's in een fotofilm! Voor nu eerst een filmpje:

 

 

22 juli;

Opnieuw extreme warmte ... en dus opnieuw veel in het water vertoeven vandaag! Olleke v.d. Turfhoeve en Qimberly (Kimba) v.d.Turfhoeve gaan mee.

 

25 juli;

Niet iedere dag maak ik foto's als we gaan zwemmen met de honden... en vandaag voorlopig een laatste "update" van het zwemmen bij "ons" dagstrand, want deze gaat een drietal weken dicht voor dagrecreatie vanwege het SOLAR festival. We zullen moeten uitwijken naar een andere zwemgelegenheid in de buurt. Jammer, want dit is voor ons "je-van-het", en slechts 5 minuutjes van huis!

Hier enkele "losse" foto's, en onderaan een fotofilmpje van gisterenmiddag. Gisterenmorgen gingen een drietal andere Newfs mee, en na de stevige regen/onweersbui en wissel van de wacht werd het voor de gehele dag weer zonnig en droog, en heeft ieder weer genoten van het zwemmen:

 

 

 

 

 

 

Free counter and web stats