Na een maandenlang "huisarrest" te hebben gehad vanwege de drukte van onze P & Q nestperiodes, is voor mij eind augustus de rust een klein beetje wedergekeerd en kan ik/kunnen wij eindelijk van onze zwemmende hondjes gaan genieten. Bijna een kwart jaar aaneengesloten niet meer als gemiddeld 4 uurtjes aan nachtrust... ik ben heel hard toe aan "vakantie"! 

Het weer is nog geweldig, dus zolang dat duurt ga ik het er iedere dag van nemen. De maand september plan ik indien mogelijk helemaal niets en ga lekker "bijtanken"...  we gaan vanaf nu wanneer het uitkomt lekker genieten van het mooie (zwem)weer ... Zalig!

Hier beneden enkele samenvattingen. Deze pagina zal in de maand september regelmatig met zwemfoto's aangevuld worden;

 

23 augustus;

Mijn eerste echte VAKANTIEDAG! O, wat ben ik toe aan "erop uit"! We pakken ons boeltje en vertrekken naar "de Weerd", het dagstrand op amper 5 minuten rijden van ons huis, gelegen aan de MAASPLASSEN. De kennelpanelen in de caravan, zodat we de handen lekker vrij hebben en de hondjes ook de ruimte hebben om languit te liggen en te genieten...Vandaag gaan Olleke en Jamie hun eerste echte zwemles van mij krijgen. Vanwege de eerste keer nog even met zwemvest, maar later bleek dat we dit al gauw af konden "gooien", want de twee zijn natuurtalenten in het water! Onze twee jongste baby's Kimba en Silke gaan mee voor de gezelligheid en uiteraard voor hun socialisatie. Zij zijn pas juist 9 weken en mogen niet eerder als na hun volgende inenting het water in. Maar als september nog lekker blijft zullen ze zeker nog dit jaar hun eerste zwemlesjes krijgen! We wachten dus maar rustig af hoe het half september zal zijn... Later in de middag heb ik Nena opgehaald zodat zij ook nog even kon zwemmen. Kimba en Silke hebben vandaag ook kennis gemaakt met een bernersennen teefje van 13 weken. Wat een hummeltje... 4 weken ouder, maar ook 4 kilo lichter als onze "baby's" van bijna 12 kilo!

 

 

25 augustus;

Vandaag gaan Janis, Olleke en Judy, de mechelse herder mee naar De Weerd! Voor Janis weer de eerste keer zwemmen na haar nest, en dus de eerste keer zwemmen in 2012. Ze was in de zevende hemel... en nog altijd pijlsnel en fanatiek, maar door haar moederschap wel anders. Het extreme fanatisme en de extreme gedrevenheid lijken nu eerder op Olleke overgeslagen:-) janis is nog erg fanatiek, maar toch anders als vóór haar nest. Wellicht speelt hierin haar wat verminderde uithoudingsvermogen een kleine rol(?). In dat geval zullen we de komende weken wel gaan merken of ze wederom de snelste "Turfhoeve te water" zal worden. Toch krijgt ze tegen Olleke dan een zware... want dat is een "speedy gonzales" te water!

 

 

26 augustus;

Ondanks het slechte weer vandaag, ben ik met Olleke en Kyan gaan zwemmen. Nou ja... Olleke ging zwemmen, en Kyan "pootje baden"... Voor Kyan was het de eerste keer, en aangezien Olleke een zwemfanaat in hart en nieren is wilde ik, zonder zelf vandaag het water in te moeten, proberen of Kyan met haar als voorbeeld zou gaan zwemmen. Toch voor de zekerheid maar een zwemvestje aan, je weet maar nooit:-) 

"Veel geblaat en weinig wol", dat is wellicht het spreekwoord dat vandaag op Kyan het meest van toepassing was! Vol enthousiasme stond hij aan wal Olleke toe te juichen en op te wachten om de dummy af te pakken, maar zelf zwemmen? Ho maar! Hij "dook" en wel achteraan hoor, maar zodra de grond onder zijn voeten neigde te verdwijnen ging de rem erop:-)))

Dus zit er niets anders op als hem een keertje mee te nemen als ik mijn wetsuit aan heb, zodat ik hem even een zetje kan geven... zodra hij een keer echt gezwommen heeft zal het vanzelf goed komen, dat was per slot bij de andere jeugd ook zo. En zie hoe fanatiek die na een "zetje" geworden zijn!

 

27 augustus;

Kimba met een dummy... helaas mag ze alleen nog maar "droog" oefenen:-)

Jamie brengt de dummy naar Ricardo;

Wederom een heerlijke zwemmiddag vandaag! Een samenvatting in de vorm van een fotofilmpje hier beneden;

 

 

 

 

1 september; 

Kimba gaat een middag mee varen....

Even afzonderlijk van haar zusje een paar uurtjes met ons mee. Ze zullen allebei ook moeten leren alleen thuis te blijven en alleen mee te gaan! Onder deze foto's een fotofilmpje van haar vaar-uitje. Ze heeft ervan genoten, en ook weer veel geleerd;

 

2 september; 

Vandaag mocht Silke mee varen. Ons uitje naar de jachthaven van Wessem beviel gisteren zo goed dat we het met Silke nogmaals hebben over gedaan:-) Silke heeft zich op het terras keurig gedragen, en terwijl wij hebben gegeten heeft zij zich al als een echte "grote" Newf gedragen. Later vandaag of morgen een foto/filmpje...

Het filmpje...

 

 

 

3 september;

Vanmiddag "de jeugd" en de rubberboot meegenomen. Helaas was de slagboom bij De Weerd dicht, en konden we dus niet varen. Jammer... ik had zo graag Olleke en Jamie uit de boot leren springen. Dan de dametjes maar gewoon maar even wat laten zwemmen (vergeten foto's te maken) en weer naar huis. Daar de natte jeugd "gedropt" en Kimba en de boot weer meegenomen naar de haven van Roermond. Aangezien daar niet door de honden gezwommen kan worden konden we dus enkel uitproberen of het motortje nog wel goed liep, en zouden we een stukje gaan varen. Misschien hadden we hem beter toch tevoren een beurt gegeven... want het vaarplezier was van korte duur J Ach... Kimba heeft toch even kunnen varen, en samen met mij tegen twee roeiende mannen aan kunnen kijken. Het wordt deze week nog goed zwemweer, dus wellicht komt er later deze week of in het weekeinde nog van om de motor na te kijken en de dames uit de boot te laten springen. Dat zie ik toch liefst dit jaar nog gebeuren, nu ze nog zo lekker jeugdig en onbezonnen fanatiek zijn!

Het filmpje...

 

 

 

4 september;

Vandaag met Silke een vaartocht gemaakt over de Nederlands/Belgische (water)grens naar het watersportgebied Herenlaak, Maaseik. De vaarroute is tevens de grens tussen Nederland en België; Wessem-Kessenich-Stevensweert-Ophoven/de Spaenjerd-Aldeneik-Maasterp-Maaseik. Het is een prachtige vaarroute middenin schitterende natuur, en Silke heeft haar oogjes weer uitgekeken maar uiteraard ook heel veel geslapen. Op de route terug hebben we een culinaire stop in Stevensweert gemaakt. Het was in het begin van de middag erg warm, maar de gecreëerde schaduw en een druipnatte droogloopmat brachten voldoende verkoeling voor haar. Wat een nazomer.... het was weer een heerlijke middag!

Silke poserend bij het kanon dat stamt uit de 80-jarige oorlog (1568 – 1648) aan de Maas in Stevensweert(<klik)

Het filmpje van vandaag...

 

5 september;

Vandaag kwam Phinity v.d.Turfhoeve (roepnaam Pleuntje) naar ons toe om samen te gaan zwemmen. Wij namen de jongedames Nena, Olleke en Jamie mee. Voor Pleun werd het haar eerste zwemles, en omdat Pleun haar baasjes a.s. zondag niet naar de P en Q puppy-reünie kunnen komen kwamen ze haar vandaag dan even leren zwemmen. De eerste keer mocht ze nog eventjes met vestje aan, maar dat kon al snel uit want Pleun is een natuurtalent! Pleuntje is nu 14 weken oud, en al een hele flinke, maar ook erg mooie Newfydame in de dop, en een dametje waarvan we in de toekomst op de shows vast en zeker meer zullen gaan vernemen! Ik heb enkele filmpjes en foto's van haar eerste zwemlessen gemaakt, en die zal ik morgen, samen met het filmpje van gisteren, in elkaar zetten...  

Hier alvast enkele foto´s en morgen dus het filmpje...

Het filmpje:

 

 

 

9 september;

Vandaag hielden we een PUPPYREÜNIE voor onze P's en Q's.

Deze hielden we op onze zwemlocatie "De Weerd" te Roermond. Het was een stralende en zomers warme dag, en bijna iedereen was aanwezig. Wat was het geweldig om ze (bijna) allemaal weer bij elkaar te zien! Hierbij wil ik alle puppybaasjes, waarvan er een aantal van heel ver moesten komen, heel hartelijk bedanken voor hun komst! Alle pups hebben (al dan niet voor het eerst) heerlijk gezwommen en het was een supergezellig weerzien en samenzijn.

Foto boven: v.l.n.r. Perro, Philos, Pearly Prue en Pleuntje

 

Foto beneden: v.l.n.r. Quirine, Qimberly, Quintessa, Quincy, Quarma en Quan Ferro

We kwamen om 13.00 uur samen, waarna we uitgebreid met elkaar konden bijpraten, eten en drinken, en snoepen. Wij waren heel vroeg in de morgen al present om ons bij de bomen te settelen en een stuk af te bakenen. We hebben dan ook de gehele dag heerlijk in de schaduw van de bomen gezeten, en dat was geen overbodige luxe; het was maar liefst 30 graden Celsius! Daarna hebben we de nest- en groepsfoto's gemaakt, en zijn de pups om beurten in het water geholpen en hebben de meeste pups hun eerste zwemlessen gekregen. Sommigen hadden al eerder een keertje gezwommen. 

Alle pups hebben heerlijk gezwommen, enkelen om te beginnen met een zwemvestje aan. Absolute natuurtalenten voor dit moment waren Qimberly, Quirine, Quincy, Quarma, Quintessa, Philos en Pleuntje (die normaal NOOIT iets wil apporteren of dragen volgens haar baasjes, maar nu dus tot verbazing van haar baasjes vol overgave de dummy ging "redden"J) Pearly Prue, Perro en Quan Ferro zwommen ook heel prima, maar vertoonden nog niet helemaal het plezier en initiatief zoals de anderen deden. Dat komt nog wel, ze zijn allen een heel positieve ervaring rijker en hebben het vandaag allemaal buitengewoon goed gedaan!

Pleuntje, Philos en Pearly Prue, 14 weken oud.

Boven en beneden: Qimberly, 12 weken en één dag oud. Ze DOOK met een enorme sprong van de kant af het water in.

Het was een dag die zeker voor herhaling vatbaar was... bedankt allemaal voor jullie komst en gezelligheid!

Twee samenvattingen in de vorm van Film is te zien via ons youtubekanaal:

link naar youtube : de fotofragmenten

link naar youtube: de filmfragmenten

 

 

 

11 september;

de allereerste "duik" van Olleke uit de rubberboot op 8 september:

 

 

 

 

 

16 september;

Het was vandaag opnieuw een dag om naar De Weerd te gaan en Kimba en Silke, die vandaag exact 13 weken en 1 dag oud zijn, lekker te laten zwemmen. Hoe meer, hoe liever op deze leeftijd (althans, aangepast aan hun leeftijd en kracht) en ook hadden wij vandaag in de planning om ze eens in de boot te zetten, en met zwemvestje aan te proberen of ze uit de boot wilden springen. Ik had wel de verwachting dat ze dat zouden doen, want ze zijn erg op mij gericht en buitengewoon volgzaam! Maar toch was het afwachten hoe ze zouden reageren... 

Onderstaand filmpje is een klein verslag van onze zondag, die misschien wel de laatste dit jaar was waarop de pups konden gaan zwemmen. Het was nu in ieder geval nog heerlijk, ook om zelf mee te zwemmen! Veel kijkplezier gewenst...

 

14 oktober;

Vandaag gingen we met Olleke en Jamie(ollanda) naar de NNFC wandeling nabij Het Aardbeienland te Horst. Ze zijn nu 10 maanden oud, oersterk, inmiddels voorgeröntgd en hebben een super uithoudingsvermogen. Dus mochten ze van mij het volledige programma meedoen; Ringtraining, zwemmen en wandelen door de Kasteelse bossen in Horst! Uiteraard viel vooral het zwemmen goed in de smaak bij onze jeugdige dames!

Een kleine foto-impressie(foto's gemaakt door Margot Kroon):

 

18 oktober;

Het lijkt wel of de zomer nog heel even is teruggekeerd... Vanmiddag was het ruim 22 graden Celsius Hier in het Limburgse Horn! En dat werd dus weer ZWEMMEN vanmiddag. Olleke en Jamie mochten hun zwemtuigjes uitproberen. Na het zwemmen een heerlijke lange wandeling gemaakt rond de Maasplassen bij De Weerd(met zwemtuig gewoon nog aan dus ruimschoots de tijd om aan die bengelende ringen aan hun lijf te wennen), en ze waren bij thuiskomst dan ook alweer bijna droog... (en heerlijk voldaan:-))

 Voor de komende dagen zijn de weersvoorspellingen wederom bijna zomers warm, dus wellicht wordt er nog meer gezwommen dit najaar...