Nederlands Kampioen 

 Lias Royal Noir von der Rudelsburg

Op de Internationale Hondententoonstelling te Leiden (Hazerswoude-Dorp), heeft Milos zijn laatste benodigde Kampioenschapdiploma behaald voor het definitief Nederlands Kampioenschap!

 

Vier CAC's (Nationale Kampioenschapprijzen) zijn er nodig voor het behalen van de definitieve Nederlandse Kampioenstitel. En deze vier CAC's moeten onder drie verschillende keurmeesters zijn behaald. 

Milos kreeg zijn eerste reserve Kampioenschapsprijs op de tentoonstelling "De Utrecht" vanuit de Jeugdklasse, gekeurd door keurmeester mevr. M.Kortleve-Prins. Vervolgens werd hij op de Winner 2010 winnaar van de jeugdklasse en kreeg hij zijn eerste titel: JeugdWinner 2010! Keurmeester J.Wauben kende hem tevens het reserve CAC toe op deze Winnertentoonstelling! De Winnertentoonstelling 2010 leverde Milos dus gelijk twee titels in één dag op! De Jeugdwinnertitel en de titel Nederlands Jeugd Kampioen vanwege de op deze show derde "U1" in de jeugdklasse. Op de Dogshow Goes 2012 werd hij voor het eerst vanuit de openklasse CAC/CACIB en BOB (beste van het ras) en daar werd hij gekeurd door mevr. C. van Dooren. Op de Kerstshow te Wijchen werden de Newfoundlanders gekeurd door Dhr. E.Wieldraaijer, die Milos vanuit de openklasse het CAC/CACIB liet winnen en BOB maakte. In de eindkeuringen werd Milos BIG (Best in Group) en 3e BEST IN SHOW. Zijn laatste benodigde CAC en tevens het CACIB verkreeg hij van mevr. H.M.M.Klok-'t Hart op de Internationale Hondententoonstelling te Leiden (Hazerswoude-Dorp). En daarmee was Milos vanaf 24 maart 2013 definitief Nederlands Kampioen, en mag hij zich de 10e Nederlands Kampioen in huize "v.d.Turfhoeve" noemen. Een kleine impressie van de show in Leiden...

De keuring van de openklasse reuen in volle gang.

En dan is Milos aan de beurt. 

En nadat alle openklasse reuen zijn gekeurd is het aan Mevr. Klok-'t Hart om haar beste openklasse reu aan te wijzen. De vreugde was enorm groot toen Milos achter het bordje 1 mocht! Dat bracht hem een stapje dichter in de buurt van zijn Nederlands Kampioenschap!

Toen alle reuenklassen waren gekeurd, mocht elke winnaar van zijn klasse in de ring terugkomen om te gaan strijden voor de Beste Reu, en dus voor de Nationale en Internationale Kampioenschapprijs (CAC en CACIB)

Iedere winnaar werd nog even goed onder de loep genomen, en allen moesten nogmaals hun gangwerken uitvoerig tonen, waarna mevr. Klok-'t Hart koos voor ......

MILOS!

YES! Hij was binnen. We hadden de titel op zak!

Uiteraard wil je dan heel graag nog even op de foto, met de keurmeester die zojuist van je hond een kersverse Nederlands Kampioen heeft gemaakt J

Als laatste moesten de beste reu (Milos) en de beste teef ( Pearl v. st.Lorenz strom) tegen elkaar strijden voor het BOB. De Newfoundlanderdame mocht naar de erering en dus met de hoogste eer strijken, waarvoor nogmaals onze hartelijke felicitaties aan Sven Jacobi en Miranda Ronde, de eigenaren van Pearl.

 

S U P E R  trots zijn we op onze kanjer! Onze 10e Kampioen! (waarvan er 7 in huize v.d.Turfhoeve geboren zijn) Het voelt een beetje als een soort van jubileum ....

 

Deze onvergetelijke gebeurtenissen zijn vastgelegd door mijn eigen wederhelft, en door Lenie van Mourik. Lenie, bedankt nogmaals voor het spontaan maken en toesturen van de geweldige foto's!

 

 

 

 

 

Free counter and web stats