Op 13 september 2014 werd op het prachtige terrein van manege "De Fruithof" te Heteren de jaarlijkse  Kampioenschapsclubmatch (KCM) van de Nederlandse rasvereniging TNS (The Newf Society) gehouden.

Ingeschreven waren 4 v.d.Turfhoeve Newfydames. In de jeugdklasse stond Sjoukje v.d.Turfhoeve van A.Lorijn, en de andere drie ingeschreven v.d.Turfhoeve teven stonden in de openklasse, waar aardig wat concurrentie aanwezig was. Phinity v.d.Turfhoeve (roepnaam "Pleun") was door haar eigenaren Saskia Brouns en Frank Hoogstrate ingeschreven, en ik had onze eigen jongedames Kimba (Qimberly v.d.Turfhoeve) en Silke (Quirine v.d.Turfhoeve) ingeschreven vanwege het behalen van hun benodigde kwalificatie. Ik verwachtte doordat onze dames zo uit vacht waren eigenlijk niet zoveel met hen te presteren op deze show.  Maar de keurmeester mevr. N.Timmermans-Kadenko was onder de indruk van onze Turfhoeve teven, en alle vier mochten ze terug komen voor een plaatsing in de erering! Uiteindelijk werden onze beide jonge meiden Kimba en Silke in de openklasse U3 en U4, waarbij ik ook nogmaals mijn dank wil uitspreken aan Roelineke, die bereid was om Silke tijdens het plaatsen voor te brengen. Dat Phinity op de eerste plaats zou eindigen was overduidelijk, om haar bouw en kwaliteiten kan je als keurmeester gewoon niet heen. Zij zat in tegenstelling tot de meeste Newfs op die dag nog heel goed in haar vacht en eigenlijk was het gewoon en enkel spannend wie er 2, 3 en 4 zouden worden. Sjoukje mocht in de jeugdklasse op een eervolle 2e plaats.

Keuring openklasse teven 

Plaatsing openklasse teven:

Een terechte winnares: Phinity v.d.Turfhoeve! 

Plaatsing beste teef van de KCM 2014: 

Opnieuw mocht Phinity achter het bordje 1. De kampioensklasse, openklasse, tussenklasse, en jeugdklasse winnaressen achter zich latend.  

 En daarna was het tijd voor de BEST IN SHOW, oftewel de BOB (Best of Breed/ Beste van het ras)

Phinity moest nog eenmaal in de erering strijden om achter het bordje 1 te komen staan, nu tegen de winnaar van alle reuenklassen. Dit was op deze KCM de openklasse reu Queenslands The Name of the Game, Eigenaren E.J. Scheve & G. Scheve-Smalbil. Wederom was het Phinity waar de voorkeur van de keurmeester naar uitging. En de inmiddels op een roze wolk zwevende Saskia kon alles maar amper bevatten. Ere aan wie ere toekomt! De beste Newfoundlander van de KCM 2014 was bekend:

PHINITY V.D.TURFHOEVE 

Zij is een prachtige teef, komend uit een absoluut geweldig en mooi nest dat geboren werd op 29 mei 2012. Dat hen een showcarrière voorbestemd zou kunnen zijn was de pups al in het nest aan te zien. Niettemin was er ook voor veelbelovend pupje Pleun nog een hele lange weg te gaan en zou er allereerst een deugdelijke opvoeding aan vooraf moeten gaan, iets wat haar eigenaren heel prima hebben volbracht. Want het is niet enkel zoals het hondje gebouwd en geboren is... zoals een ieder wel weet speelt de opvoeding en de manier van grootbrengen een zeer bepalende rol in de ontwikkeling van de gezondheid, het uiterlijk, het gedrag en uiteindelijk dus ook van de showkwaliteit van de hond.

Onze trots gaat uit naar onze "pup" Phinity, en onze welgemeende complimenten naar haar eigenaren Frank en Saskia. Het is jullie van harte gegund. En wat is het genieten van dit succes als fokster zoveel meer geweldig als dat je er zelf staat. En ik kan daar over mee praten, want ik heb het zelf 3x eerder mogen ervaren, en Pleun is hiermee dan ook al de 4e KCM CLUBWINNAAR van huize v.d.Turfhoeve. Wat een bekroning ... en wat een prachtige afsluiting van een zomerse KCM in september!

 

Terug naar INDEX

Terug naar Special New(f)s

 

© v.d.Turfhoeve Newfoundlands - all rights reserved