Bono

Noortje

Onze

  KANJERS

op de KCM 2007!

Nonino

Geronimo

 

 

 

KCM 2007

 

Op zondag 11 maart werd de 32e Kampioenschapsclubmatch van de Nederlandse NewfoundlanderClub gehouden in de Hanzehal te Zutphen. 

Het is voor de NNFC een jubileumjaar: De NNFC viert dit jaar haar 90-jarig bestaan!

 

 

Zoals ieder jaar is "De KCM"  ook voor ons weer DE show van het jaar!  Het is niet alleen prachtig om zoveel Newfoundlanders op n dag bij elkaar te zien, maar voor een fokker is het ook buitengewoon interessant om te zien wat er momenteel zoal in Nederland "rondloopt". Buiten de competitie (je gaat toch met de honden waarvan je hoopt/verwacht dat ze een goede kans maken op een plaatsing) is het erg leuk en gezellig om op deze dag je newfyvrienden en -kennissen  weer te ontmoeten en samen de spanning te beleven van deze grootse tentoonstelling! Er waren dit jaar 270 ingeschreven Newfoundlanders!

De sfeer is in Zutphen altijd gezellig en ontspannen; ieder kiest zijn eigen plekje in de ruime hal om gedurende de dag te bivakkeren, er is geen "officile benching" zoals op een "gewone"show. Voor ons komt dat er altijd op neer dat wij met een grote groep "Turfhoeve" Newfoundlanders/-nakomelingen bij elkaar gaan zitten. 

Aangezien wij dit jaar 4 van onze Newfyberen hadden ingeschreven, was het al dgen tevoren hard werken aan de voorbereidingen. De dag zelf lekker vroeg op (om 04.00 uur liep het wekkertje af...) om op tijd gepakt en gezakt de trip richting Hanzehal te maken. Toch enkele uurtjes rijden voor ons. Heerlijk ontspannen deze keer; de weersvoorspellingen konden niet gunstiger, dus we hadden in ieder geval de zekerheid dat onze vier Newfy's de hal droog zouden bereiken. 

 

 

 

 

Zoals gezegd gingen wij met 4 honden, te weten:

 

* Kampioen Nonino v.d.Turfhoeve (reu kampioensklasse)

* Noortje v.d.Turfhoeve (teef openklasse)

* Kampioen Bono v.d.Turfhoeve (reu openklasse)   en

* Geronimo Br vom Schmlderpark (Nonino's zoon, babyklasse)

 

Een hele drukte, vier ingeschreven honden. Temeer omdat er eigenlijk drie van de vier tegelijk om 10.00 uur in hun eigen ring moesten verschijnen. Nu is het ringpersoneel zo vriendelijk om alle medewerking te verlenen, als je hen vriendelijk verzoekt met de n of ander wat eerder of later te mogen verschijnen voor de individuele keuring. Gelukkig, anders zou het werkelijk niet te doen zijn; je moet niet alleen op tijd zijn, maar de honden moeten natuurlijk ook netjes gekamd en verzorgd in de ring verschijnen. En als je honden hebt met een pak vacht, is dat natuurlijk ook een pak werk...

Bovendien moeten ze voor hun plasje en hoopje tussendoor naar buiten, regelmatig drinken, en moet je ervoor zorgen dat ze tevoren even "warmgelopen" worden; Met een (te)frisse hond in de ring verschijnen levert niet altijd het gewenste ringgedrag op...hl logisch natuurlijk! 

Dat betekende dus uiteindelijk dat ik vanaf 08.00 uur 'smorgens tot ver na de eindkeuringen heb gestaan, gelopen, gerend, niet heb gegeten en amper iets heb gedronken. 

 

 

 

Maar... het resultaat mag er dan ook zijn!

We begonnen 's morgens met het voorbrengen van onze jongste telg 

 Geronimo Br vom Schmlderpark

Deze 16 weken oude zoon van Nonino ging voor de eerste keer mee op tentoonstellingspad... Het is ontzettend leuk n leerzaam voor zo'n pup dat hij al op zijn jonge leeftijd mee mag en daarmee zijn ervaringen in de grote "showwereld" kan opdoen. Uitkomend als n van de jongste deelnemertjes in de Babyklasse-reuen, gedroeg hij zich werkelijk voortreffelijk. Het staan blijven en betast worden, zijn gebitje en gangwerk laten zien... hij deed het allemaal fantastisch. Dit stelde de keurmeester Dhr. J. Hiddes dan ook in de gelegenheid om Geronimo goed te kunnen beoordelen. 

Van de 15 ingeschreven baby-reuen (leeftijdsklasse tot 6 maanden) werd hij geselecteerd bij de beste 4 en mocht uiteindelijk achter het bordje 1! Onze dag kon toen eigenlijk al niet meer stuk!

Geronimo geheel rechts

 

Geronimo VB1 reuen Babyklasse

 

Met deze plaatsing kwalificeerde Geronimo zich om 's middags in de erering tegen de mooiste Baby-teef te mogen strijden om de titel BESTE BABY van de KCM 2007!  

Geronimo's ringgedrag deed niet onder voor dat van zijn pa; hij liep (zeker voor een pupje van zijn leeftijd) zeer stabiel en beheerst door de grote erering. Het luide applaus van het publiek bracht hem niet uit zijn concentratie. (Heerlijk, de rust en "will to please" heeft hij van zijn vader gerfd!)

In de eindkeuring besloten de keurmeesters Mevr.W.v.Deijl en Dhr. J. Hiddes unaniem dat Geronimo de BESTE BABY van de dag was. geweldig!!! Zijn eerste schreden in de "Showbizz" zijn gemaakt...

Geronimo, 16 weken oud, Beste Baby KCM 2007 

 

 

 

 

Toen was het de beurt aan 

Kampioen Bono v.d.Turfhoeve

Omdat ik Nonino al in de kampioensklasse had ingeschreven was ik genoodzaakt Bono in de openklasse in te schrijven.

In deze klasse verschenen 38 volwassen reuen.

De keurmeester Mevr. I.Onstenk-Schenk had de zware taak om uit deze 38 reuen de vier besten te kiezen.

Tot onze vreugde werd ook Bono geselecteerd voor de plaatsing van de beste vier openklasse reuen in de erering!  

Het werd wederom zr spannend. Na een aantal ronden in de erering met de vier beste openklasse reuen gelopen te hebben, wees de keurmeester, Mevr. I. Onstenk-Schenk, Bono naar de 1e plaats! 

Dat betekende dat hij later terug mocht komen voor de verkiezing van de Beste Reu !

Kampioen Bono v.d.Turfhoeve, Winnaar openklasse reuen.

 

 

 

 

In de Openklasse Teven hadden we

Noortje v.d.Turfhoeve

ingeschreven. Noortje had een concurrentie van 48 ingeschreven openklasse teven! De nu 3-jarige Noortje had op deze KCM haar definitieve Nederlandse Kampioenstitel kunnen behalen, daar zij vr de leeftijd van 27 maanden al haar benodigde kampioenscertificaten in huis had, mits zij vandaag minimaal een res.CAC zou behalen....

Groot was dan ook onze vreugde, toen zij na een zenuwslopende "afvalrace" met drie andere teven overbleef als besten van de Openklasse. Deze vier Newfydames mochten 's middags in de erering terugkomen voor de plaatsing 1 t/m 4. Het kn niet meer op vandaag...

Helaas was ik z druk geweest met de eindkeuringen in de erering van onze reuen, dat ik de diep in slaap verzonken Noortje uit haar bench moest "plukken", om vervolgens met haastige spoed richting erering te rennen, om op tijd voor de plaatsing te kunnen verschijnen. Nu is dit niet de manier om Noortje optimaal te kunnen uitbrengen in de erering. En het was ook een beetje teleurstellend, dat zij zich op dat moment niet optimaal showde, maar het was haar natuurlijk niet kwalijk te nemen! 

Niettemin veroverde Noortje een eervolle derde plaats in de openklasse.  

Noortje v.d.Turfhoeve, U3 Openklasse Teven.

 

 

 

 

 

 

Vervolgens mocht 

Kamp. Nonino v.d.Turfhoeve

in zijn ring verschijnen. Ingeschreven in de Kampioensklasse, mocht hij op deze KCM zijn "Come-Back" maken... In het jaar 2004 was hij reeds Beste reu van de KCM, maar destijds ging de titel "Clubwinnaar 2004" naar de Noorse Kampioensteef. Tegen de wil van mijn wederhelft  heeft Nonino daarna geen shows meer gelopen, omdat ik steeds weer een "nieuwe aanwinst" had om uit te brengen...

Wel zonde van een hond met zo'n voortreffelijke bouw en dito gangwerk, daar moet ik hem gelijk in geven, maar je kan nu eenmaal niet alle honden die je mee zou wllen nemen, inschrijven.                       (luxe probleem??)  

Bovendien heeft de jeugd de toekomst... en Nonino had zijn sporen op de Nederlandse shows al ruimschoots verdiend!

Maar nu mocht hij dus nogmaals mee;

Er waren vier Kampioensklasse reuen ingeschreven, zodat ze na de individuele keuring allemaal uitgenodigd werden om in de eindkeuring voor de plaatsing 1 t/m 4 terug te komen.

Nonino liet zijn voortreffelijke gangwerk met het grootste gemak keer op keer zien, het is een genot om een hond met een dergelijk gangwerk en "will to please" in die grote erekeuring te showen. Zlig gewoon!

Zijn eerste plaats vanuit de Kampioensklasse resulteerde uiteindelijk in een "familiefeestje" in de erering;

Nonino v.d.Turfhoeve als Winnaar van de Kampioensklasse, de winnaar van de Openklasse (Bono v.d.Turfhoeve), de Winnaar van de Jeugdklasse (Bombay v.d.Turfhoeve), de Winnaar van de Jongehondenklasse( Pooh Bears Eros, een bruine zoon van Tiamo v.d.Turfhoeve) mochten als familie de onderlinge strijd aangaan met elkaar en de Winnaar van de Veteranenklasse (Kamp. Sir Itam v.h.Hoogveen; en dikke pluim overigens voor zijn eigenaren, wat was deze veteraan in een super conditie!) om de titel BESTE REU van de KCM 2007.

 

Filmpje

     van de keuring BESTE REU van de KCM 2007           (het laden van de film duurt heel erg lang!)

   Volgorde met lopen van de vijf beste reuen:    voorop CH.Nonino v.d.Turfhoeve, daarachter CH.Bono v.d.Turfhoeve, dan de veteraan, daarna Eros en achteraan loopt Bombay v.d.Turfhoeve. Uiteraard komt Bombay het meest in beeld, want dit filmpje heeft zijn baasje Gerd gemaakt.

Bedankt voor het brengen van de filmpjes en voor de lekkere taart, Gerd en Evy! We hadden ook wel wat te vieren, h? Het was heel gezellig donderdagavond!

 

 

Bombay v.d.Turfhoeve, (zoon van Tiamo v.d.Turfhoeve en Kampioen Brenda v.d.Turfhoeve) Winnaar van de Jeugdklasse Reuen (34 inschrijvingen) mocht later op de dag tegen de Beste Jeugdteef de strijd aangaan voor de wisseltrofee voor de beste jeugdhond; het "Vikingschip". Bombay v.d.Turfhoeve werd door de keurmeesters Dhr. en Mevr. Alferink, gekozen tot BESTE JEUGDHOND! Ik wil langs deze weg nogmaals mijn welgemeende complimenten uitspreken aan Gerd en Evy. Toppie voorgebracht, Evy!

 

Kampioen Nonino v.d.Turfhoeve en Kampioen Bono v.d.Turfhoeve samen in de strijd voor de titel BESTE REU van de KCM 2007.

Nonino mocht uiteindelijk achter het bordje 1 !

Kampioen Nonino v.d.Turfhoeve, Winnaar Kampioensklasse reuen,       &   BESTE REU KCM 2007

 

Nonino mocht aan het einde van de dag samen met de Beste Teef gaan strijden voor de titel CLUBWINNAAR 2007!!!

Met die titel mocht onze geweldige kanjer NONINO V.D.TURFHOEVE naar huis.... Geweldig, wt een dag! We waren moe, afgepeigerd eigenlijk, maar o, zo tevreden. Wat hadden onze Beren een fantastische prestatie neergezet. En wij zijn met recht buitengewoon trots op onze  KANJERS, want dat zijn ze allemaal, stuk voor stuk. In uiterlijk n in karakter.

Dolgelukkig en zwevend op een ENORME roze wolk reden we huiswaarts... en van die wolk zijn we voorlopig nog niet af!

Kampioen Nonino v.d.Turfhoeve WINNAAR VAN DE KCM 2007 tezamen met de keurmeesters Mevr. I. Onstenk-Schenk en Dhr. R. Doedijns. Rechts de Winnares bij de teven; Navaisha's Apache Maksumi.

Een welgemeend woordje van dank aan mijn trouwe supporters, die buiten hun support, constant paraat stonden om bij te springen als ik hulp nodig had!

Mijn dank ook aan de keurmeesters van deze 32e KCM, zij hebben mij werkelijk een onvergetelijke dag bezorgd, die ons nog lang zal heugen!

 

Filmpje

van "Moment suprme" met dank aan Hanneke voor het maken van het filmpje!

 

_________________________

 

En (terecht) het grootste bedankje voor mijn lief; Jack, bedankt dat je zo hebt "doorgepushed" om Nonino in te schrijven ! 

Zonder jouw eindeloze "gezeur" om hem nu toch eindelijk nog eens mee te nemen had ik hem thuisgelaten en zijn titel misgelopen...

Kamp. Nonino v.d.Turfhoeve ; Clubwinnaar NNFC 2007

 

 

Terug naar SPECIALS

Terug naar Special New(f)s