Nederlands Kampioen 

 Philos v.d.Turfhoeve

(Hummer)

Vier CAC's (Nationale Kampioenschapprijzen) zijn er nodig voor het behalen van de definitieve Nederlandse Kampioenstitel. En deze vier CAC's moeten onder drie verschillende keurmeesters zijn behaald. 

Vorig jaar op 28 september (mijn verjaardag) in Maastricht bracht ik Hummer voor het eerst uit, en omdat zijn eigen baasjes het showen niet zo zagen zitten spraken we af dat ik hem vanaf dat moment zou uitbrengen. En nu dan exact een jaar later op de Internationale Hondententoonstelling te Maastricht op 27 september 2015, heeft Hummer zijn laatste benodigde Kampioenschapdiploma behaald voor het definitief Nederlands Kampioenschap. Dank aan de keurmeesters Mevr. R.Lochs-Romans ,Mevr. M.Klok-'t Hart, Dhr. E. Wieldraaijer, Dhr.R.Doedijns, Dhr. W.Güllix en Dhr. H.Stigt die Hummer met mij als handler zijn Kampioenschapspunten en reserve Kampioenschapspunten toekenden. Uiteindelijk was het Keurmeester Hans Stigt die Hummer zijn laatste benodigde CAC gaf. Met een U1 vanuit de openklasse kreeg Hummer van hem het CAC/CACIB/BOB en werd hij later op de dag tevens bij keurmeester mevr. Onstenk-Schenk bij de beste 8 gekozen uit de gigantisch grote rasgroep 2!

Hummer zelf heeft deze dag zijn beste beentje voorgezet en het voelde op die dag met hem ook weer als een echt "team". Niet altijd vanzelfsprekend, omdat Hummer nu eenmaal niet mijn eigen hond is en niet bij ons woont. Ook hij moet telkens weer even de knop omdraaien, en omswitchen van huishond naar showhond, met mij als handler die dan weer andere dingen van hem vraagt dan hij gewend is. Hij heeft het allemaal toch maar mooi klaargespeeld. En ook zijn eigenaren Joke en Ger Kilkens mogen hierbij dan wel even in het zonnetje worden gezet! Zij hebben per slot deze mooi reu grootgebracht, en zonder hun perfecte verzorging had Hummer nooit tot het prachtige exemplaar kunnen uitgroeien als hij nu geworden is. Een compliment is hier op zijn plaats!

 Een kleine impressie van de show in Maastricht op 27-09-2015:

 

De keuring van Hummer in de openklasse;

De individuele keuring van Hummer door keurmeester Hans Stigt.

 

Keuren, lopen, er volgde nogmaals lopen en de plaatsing van de openklasse. Hummer mocht achter het bordje 1!

En daarna moesten de winnaars van de reuenklassen terug komen voor het toekennen van het CAC en CACIB. Openklasse, tussenklasse en Kampioensklasse (hier beneden rechts op de foto) verschenen in de ring, en nadat keurmeester Hans Stigt allen nogmaals liet lopen wees hij Hummer aan als winnaar. TOP! De "buit" was binnen. Hummer is met het behalen van dit laatste CAC definitief NEDERLANDS KAMPIOEN!

 

 

Uiteraard willen we dan heel graag op de foto met de keurmeester die zojuist van mijn "puppie" en Joke's allessie een kersverse Nederlands Kampioen heeft gemaakt! 

 

 

Dan volgen de tevenkeuringen, en Mileoak Kafoozalum (eig. Carina Hulzing) de winnares van het CAC/CACIB bij de teven mocht uiteindelijk om het BOB strijden tegen Hummer. Hummer was BOB (Best of Breed)!

 Dan moeten we natuurlijk ook nog even met elkaar op de foto:

 

S U P E R  trots zijn we! De 11e Kampioen van huize "v.d.Turfhoeve"!