Nederlands Kampioen 

 Bombay v.d.Turfhoeve

Op de Internationale Hondententoonstelling te ECHT (Limburg), heeft Bombay zijn laatste benodigde "puntje" behaald voor het definitief Nederlands Kampioenschap!

Het werd een spannende show... onze "thuiswedstrijd" in Echt! In sneltreinvaart heeft Bombay zijn Kampioenscertificaten weten te behalen. Alkmaar, Arnhem en Oss waren zijn eerste shows in 2009. Op alledrie de shows werd hij U1 en kreeg hij het volle CAC vanuit de open klasse. En nu, met zijn overwinning in Echt, heeft hij in een tijdsbestek van 2 maanden de benodigde CAC's verkregen voor het definitief mogen voeren van de Nationale Kampioenstitel... 

Geweldig trots is Gerd op zijn lieveling Bombay; zijn "Sjoeke". En uiteraard ben ik als fokster niet minder trots! Want naar mijn weten is er tot dusver geen enkele Newfoundlander geweest, die het gepresteerd heeft om in enkel 4 gelopen, en 4 achtereenvolgende shows, binnen 2 maanden Kampioen te worden. De 9e Kampioen in huize "v.d.Turfhoeve"! Zijn keurmeesters tot dusver kwamen uit de USA, BelgiŽ en Nederland.

Veni-Vidi-Vici ... toepasselijker kan ik zijn start in de "Showbizz" niet omschrijven...

 

Terug naar zaterdag 4 juni 2009; 

De prachtig verzorgde buitenshow van de KC Roermond wordt gehouden op het grote terrein van de club. Het is een zeer broeierige, warme zomerdag. Voor de ingeschreven Newfs, die vandaag worden gekeurd door de Belgische keurmeester mevr. M. Vermeire, is dit weer vanwege de felle zon niet echt ideaal. Maar voor de exposanten en de organisatie is het buitengewoon prettig dat het droog en zonnig is! We zitten op de juiste plek, in de grote tent met standhouders, en die is eigenlijk de hele dag nog vrij koel gebleven. 

Samen met onze Newfyvrienden Toos, Leonie, Lisette, Roelineke, Walter en Geert & dochters hebben wij deze spannende Show tot een hele gezellige dag gemaakt!  En niet alleen Bombay heeft goed gepresteerd! Nonino-dochter Gloria-Xena van Lisette veroverde een U4 in de openklasse teven, Bouke-zoon Iricos(Sandor) van Geert behaalde een 1e plaats in de reuen jeugdklasse, Nonino-dochter Chayenne van Walter werd U1 in de teven jeugdklasse, en Boemba van Roelineke was U1 in de teven kampioensklasse! Zeker wel het vermelden waard!

 Hier beneden een kleine impressie van "Echt 2009" .....

 

Gezelligheid ...

... maar ook een beetje gezonde spanning tijdens het wachten op de keuringen!

Bombay blijft zoals altijd onder alle omstandigheden relaxed J

Het keuren in de open klasse.

 

En Bombay mocht achter het bordje 1! 

 

De keuring van het CAC/CACIB (Beste reu)... de overwinning was wederom voor Bombay.

En terwijl wij moeten wachten tot de keuringen van de teven achter de rug zijn, doet Leonie haar middagdutje in de bench van Bombay!

En na Bombay's zege in de BEST OF BREED, laat Gerd de champagne knallen!

Proost! Voor Gerd is dit de 1e, en voor mij de 9e Kampioen! GEWELDIG!!!

 

Boemba en Bombay, twee bruine Kampioenen en hun trotse bazinnetjes op de foto! 

 

Dan volgen na een lange periode van wachten in de bloedhete voorkeuring voor de rasgroep, de erekeuringen in de grote, snikhete erering. (en dat viel niet mee, want het glaasje champagne was mij na alle inspanningen in die hitte toch echt niet goed bekomen)

Nogmaals zet Bombay, ondanks de hitte, zijn beste beentje voor, en weet een eervolle 5e plaats in de overvolle rasgroep 2 te behalen!

SUPER, Bombay! Je bent een kanjer...

 

 

PROOST! 

(Maar deze laten we niet knallen, hij krijgt een ereplaatsje.. bedankt, Toos en Leonie!)