Zwemmen in 2021

Foto: Olleke

In 2021 hebben we wederom een heerlijk zwemjaar gehad! Helaas gooide blauwalg enkele weken voor de NNFC watertrials roet in het eten, zodat er op het laatst niet meer getraind kon worden. Desondanks namen wij op 3 oktober toch onze waterwersters Olleke, Camée en Milou mee om voor hun brevet op te gaan.

Wat zijn we super trots op ons oudje Olleke, die op die in november 10 jaar wordt en terminaal is van blaaskanker, ze leefde dit zwemjaar volledig op met de juiste medicatie, en kon daardoor op 3 oktober de trials op haar bucketlist aanvinken; ze slaagde met vlag en wimpel en heeft haar A-brevet in de pocket! Onze waterrat alsnog op bijna 10-jarige leeftijd voor de eerste keer in haar leven naar de trials en dan alle oefeningen foutloos volbrengen. Zo gaaf... maar gelijktijdig zo verdrietig in de wetenschap dat dit tevens haar laatste keer zou zijn. De prognose is enkele weken tot enkele maanden, maar we hopen haar 10e verjaardag in november toch echt nog samen met haar te vieren.

En dan Camée: Vorig jaar ging zij voor het eerst in haar leven mee naar het waterwerk, want daarvoor had zij een glansrijke showcarrière en haar eerste nestje pups. En alsof ze nooit anders gedaan had, deed zij gelijk alle oefeningen feilloos. Jammer genoeg vorig jaar maar 3 x waterwerktraining voor haar, nadat zij haar eerste nest kreeg en vlak voordat er blauwalg kwam. En ook dit jaar maar 2 x een waterwerk training voor Camée (na niet drachtig gebleken en voordat er weer blauwalg was). In totaal heeft Camée dus slechts 5 x in haar leven aan een NNFC waterwerktraining mee gedaan. En dan afgelopen zondag op de NNFC watertrials in Voorthuizen alle oefeningen perfect gedaan en daarmee haar Brevet gehaald. Tevens op de watertrials 2021 de 5e beste openklasse teef (van de 15)! Ze had weliswaar geen geweldig snelle tijd, omdat ze tijdens haar oefening, terugzwemmend vanuit de boot, even bij de medewerker aan de paal (van waaruit de tijd in het water gemeten werd) wilde gaan "nieuwsgieren", dus zwom zij niet linea recta naar de kant en dat kostte haar e.e.a. aan tijd. Grappig was dat wel. Maar het mooiste is dat ze haar brevet in de pocket heeft!

Milou, onze jongste telg, heeft vrijwel het hele waterwerkseizoen met zwemvest gezwommen en een keer of 2 hebben we zonder zwemvest geoefend. Op de watertrials dan toch de stoute schoenen aangetrokken en zonder zwemvest aan al haar oefeningen gedaan; het object op 30 meter bij de boot ophalen en aan de kant brengen ging vlot en feilloos, op 30 meter uit de boot springen, object oppakken en aan de kant brengen ging supersnel en feilloos. En op 30 meter de pop(drenkeling) ophalen ging in de eerste instantie goed, maar ze liet de "drenkeling" uiteindelijk de klus maar liever zelf klaren en kwam zonder drenkeling terug aan wal, waarmee ze dus door dit onderdeel geen brevet bemachtigde. Toch super trots op haar, en volgend jaar doen we gewoon een nieuwe poging!

Hier beneden een aantal fotoalbums van waterwerkseizoen 2021. Niet alle trainingen zijn in een album vastgelegd.

Klik op het fotoalbum (MyAlbum) om het te bekijken.

 

 
 
NNFC Baywatch Limburg - MyAlbum
 
NNFC Baywatch Limburg - MyAlbum
 
NNFC Baywatch Limburg - MyAlbum
 
 
NNFC Baywatch Limburg - MyAlbum
 
NNFC WATERTRIALS 2021 - MyAlbum