Internationale HTM Maastricht 2006...

 

Angelique en Milly; Best in Group, rasgroep 2.

Op deze dag werd de Engelse keurmeester Mrs. Yeoward uitgenodigd om ons ras te keuren. Helaas werd al zeer snel duidelijk dat deze hoogbejaarde dame niet zo goed meer wist wat te doen in de ring. Veel exposanten uit de reuenklassen deden hun beklag bij de organisatie over de gang van zaken bij het keuren van de reuen. Dit leverde even enige hectiek op. De organisatie van de tentoonstelling kwam polshoogte nemen en ging in overleg met exposanten en ringpersoneel. 

 De organisatie van de HTM Maastricht besloot terecht dat deze keurmeester, nadat de verrichtingen in de reuenklassen al waren uitgevoerd, niet capabel(meer) was om de Newfoundlanders te keuren, zodat er ter plekke een andere keurmeester werd aangesteld om haar taak af te ronden. 

 Voor de teveneigenaren ongetwijfeld een opluchting dat de organisatie het in ieder geval voor hen op tijd inzag en terstond maatregelen nam!!! 

Zoals gezegd gingen de keuringen dus verder met een andere keurmeester; Mevr. W. van Deyl . Voor ons wel jammer dat de reuen niet meer opnieuw konden worden gekeurd. 

Hanneke (kennel Merwediek's) had haar bruine, 14 maanden oude Milly in de jeugdklasse ingeschreven. Milly is een dochter van Kampioen Nonino v.d.Turfhoeve( Ch. Ferro v.d.Turfhoeve x Camiyou v.d.Turfhoeve). Van moeders zijde stamt zij uit Kwinta Kyra v. Wikinger Vinland, een dochter van Jessy v.d.Turfhoeve, die op haar beurt een dochter van Camilla v.d.Turfhoeve JW'93 is. Een heleboel "Turfhoevebloed" stroomt er door Milly's aderen, zowel van moederskant, alsook middels verschillende generaties aan de kant van pa.

Hanneke en ik besloten om vandaag eens te kijken hoe Milly zich door mij zou laten voorbrengen, als "oefening" voor de komende Winnertentoonstelling, omdat de kans groot is dat ik Milly dan zal gaan voorbrengen, daar Hanneke waarschijnlijk zelf verhinderd is om naar de Winnertentoonstelling te komen. 

 Milly was in het begin een beetje onwennig en onzeker zonder haar vrouwtje (vrouwtje Hanneke bleef daarom maar ver uit het zicht), maar na wat oefenen in de naastgelegen ring, kwam ze al snel "los" en liet zich tijdens haar individuele keuring prima door mij presenteren. Keurmeester mevr. van Deyl plaatste Milly U1 in de jeugdklasse, vervolgens maakte zij haar Beste Teef en tesamen met Mevr. Yeoward en Dr. R. Doedijns ook nog eens Beste v.h.ras (BOB).

Op dus, naar de groepskeuringen in de erering! Rasgroep 2 werd eveneens gekeurd door mevr. van Deyl. Na een spannende finale mochten we de hoogste trede van het erepodium beklimmen. De Best in Show keurmeester, Dhr. Doedijns, plaatste Milly uiteindelijk als 8e BIS! Een hele knappe prestatie van deze jonge teef. 

En al is Milly mijn Newfy niet.... het voelde ook voor mij als (wederom) een overwinning čn een bevestiging, dat we met onze "v.d.Turfhoeve"fokkerij, en daarmee ook met de nakomelingen van mijn honden van de fokkers die gebruik maken van onze foklijn, nog steeds op de goede weg zitten! 

 

Angelique, Milly & ras/rasgroepkeurmeester Mevr. W. van Deyl.

 

Terug