Int. Hondententoonstelling te

Hulten 2006

 

 

Hulten 2006 was weer een show met een geweldig resultaat voor Bono!

Het was prachtig zomerweer (eigenlijk voor de honden te warm op deze openluchtshow) en er waren maar liefst 50 ingeschreven Newfoundlanders!

Keurmeester R.Doedijns keurde het ras. Bono stond voor de laatste keer in de Jongehondenklasse, en werd 1e uitmuntend. Later bij de plaatsing voor de beste reu plaatste keurmeester Doedijns hem wederom achter het bordje 1.

Het CAC/CACIB ging dus naar Bono. Hierbeneden staat Bono rechts op de foto. Links op de foto Renate v.Doorn, die met haar Bommel het res.CAC/res.CACIB behaalde. (Een bedankje aan Renate voor het sturen van de foto's van de plaatsing Beste reu, en van Bono en Milly op zaterdag!)

 

Vervolgens werden de teven gekeurd. Hanneke v. Damme had Merwediek's Amazing Camilla ingeschreven in de jeugdklasse. Deze 10 maanden (!) jonge (door Hanneke zelfgefokte) teef is een dochter van Kamp. Nonino v.d.Turfhoeve en Kwinta-Kyra v. Wikinger-Vinland. Kwinta is een dochter van Jessy v.d.Turfhoeve (op haar beurt weer een dochter van Camilla v.d. Turfhoeve JW'93) 

Een schitterende prestatie dat Milly (de roepnaam van Merwediek's Amazing Camilla) vanuit de jeugdklasse, waarin zij met een 1e uitmuntend  werd geplaatst,  bovendien Beste Teef werd!  Echt genieten om op het laatst samen met deze nog jonge honden als Kampioen reu en -teef om de hoogste eer te mogen strijden.

Uiteindelijk viel de keuze van keurmeester R.Doedijns op Bono als BOB (Beste van het Ras.) en mocht hij het ras 's middags in de erering vertegenwoordigen...

Links: Merwediek's Amazing Camilla (Milly)  CAC        rechts: Bono v.d.Turfhoeve CAC/CACIB/BOB

Samen op de foto met keurmeester R. Doedijns.

 

In de erering werd Bono tevens Winnaar van rasgroep 2.

 

Keurmeester J. v.d. Berg selecteerde uit deze grote rasgroep (meer dan 30 honden, allen Beste van hun ras) de beste 10. Na een spannende finale koos hij voor Bono als Rasgroepwinnaar!!! Echt kicken om met alweer een jonge zelfgefokte hond zover te komen! 

Indien Bono nu na een leeftijd van 27 maanden een res. CAC behaald , is ook hij definitief Nederlands Kampioen! Het wordt nog heel spannend dit Tentoonstellingsjaar...

 

 

 

Vandaag, zondag 18 juni, mochten wij terugkomen voor 

de keuring van de Best in Show.

Het was nóg warmer als gisteren, het kwik kwam ruim boven de 30 graden Celsius! De BIS keurmeester nam ruimschoots de tijd om alle "Best in Group honden" nogmaals te keuren. Om beurten werden zij wederom onder de loep genomen. In die bloedhete erering was dat voor de honden geen pretje, maar Bono en ik wisten als "Team" het hoofd koel te houden. Het is werkelijk een genot om met Bono bezig te zijn. Hij weet inmiddels goed wat de bedoeling is op een show en doet echt enorm zijn best. Wat een geweldig NFkarakter,  en op-en-top "Gentleman"!

De hitte deerde hem nauwelijks, zijn voortreffelijke gangwerk had er absoluut niet onder te lijden! Hij bleef in opperste concentratie en dat doet je als eigenaar veel deugd. Terwijl je weet dat die hitte eigenlijk niets is voor een hond met een dergelijke volle vacht.

De plaatsing verliep natuurlijk naar smaak van de BIS keurmeester. Vergelijken kan je deze beste 10 (van een kleine 2000 honden) niet met elkaar. Eenieder had zo zijn favoriet en idee over het plaatsen van deze 10 (allen prachtige) honden. Maar uiteindelijk is het enkel de BIS keurmeester die deze taak verricht.

Hij plaatste Bono als 6e BIS.

Wij zijn geweldig tevreden met deze resultaten, en zullen er nog lekker lang van nagenieten.(nietwaar, Hanneke?) Het was berengezellig en ik bedank Gerd, Evy en Hanneke voor hun geweldige support en gezelligheid op zaterdag. Gerd en Evy, het was een verrassing jullie op zondag weer te zien verschijnen!  Jullie heel erg bedankt voor het maken van de foto's op zondag!

 

Bono op zondag 6e Best in Show .

 

Terug