Flevodogshow 2006

 

foto's : Danny van Kolck  / Fotografie vankolck.com

(Bij de foto's die door anderen zijn gemaakt, staat het onder de betreffende foto vermeld.)

Op 25 juni werd de Flevodogshow 2006 gehouden op het terrein van de KC Pampus te Almere. Op deze CAC (openlucht)Show waren ruim 1500 honden ingeschreven. Bono was een paar dagen tevoren 24 maanden geworden en stond dus in de OPENklasse ingeschreven.

Dhr. E. Wieldraaijer keurde het ras. (38 ingeschreven Newfoundlanders)

De dag begon zonnig en warm, maar tegen de tijd dat de Newfoundlanders werden gekeurd was het bewolkt geworden, en daarom (gelukkig) niet zo bloedheet als de vorige week in Hulten. Niettemin was het drukkend warm voor onze Newfy's...

Van onze "familie" waren ingeschreven o.a. (onze eigen) Bono v.d.Turfhoeve, ViŽnna v.d.Turfhoeve ( eig. Margreet v. Kolck) en de bruine dames Merwediek's Amazing Camilla & Merwediek's Amazing Sem (dochters van CH.Nonino v.d.Turfhoeve, fok/eig. Hanneke v. Damme.) en niet zonder resultaat!

Bono werd 's Morgens 1e Uitmuntend en tevens Beste reu. Later tegen de beste teef won hij het BOB (Best of Breed)

 

De bruine Merwediek's-dametjes bemachtigden in de jeugdklasse de 1e (uitmuntend) & 3e (uitmuntend) plaats! Camilla werd 1e en Sem 3e. Bovendien werd "Milly" winnares van het res. CAC en daarmee bemachtigde deze 10 maanden jonge teef haar 2e van de 4 voor het def.Nederlands kampioenschap benodigde punten !

ViŽnna was door haar bazinnetje in de Jongehondenklasse ingeschreven (foutje, ze zat eigenlijk nog maar in de jeugdklasse) Niettemin plaatste Dhr. Wieldraaijer ViŽnna (17 maanden oud, en totaal uit vacht) eerste in de Jongehondenklasse.

ViŽnna v.d.Turfhoeve (moeder.: Noa v.d.Turfhoeve, vader.: ÷sterr.CH.Cato v. Friedberg am Wechsel) 1U Jongehondenklasse.

 

 

Zoals reeds vermeld werd Bono uiteindelijk BOB en mocht wederom naar de Eindkeuring. Rasgroep 2 is met ruim 30 besten van hun ras de grootste rasgroep, en de rasgroep werd eveneens door Dhr. Wieldraaijer gekeurd. Na een spannende selectie van 10 beste BOB winnaars verkoos hij Bono als Winnaar van Rasgroep 2!

foto: Rietje Lentjes

 

De uiteindelijke Best in Show keuring werd gedaan door Dhr. M. v.d Weijer.

10 prachtige Rasgroepwinnaars werden in deze zenuwslopende finale geplaatst. En .... na allemaal opnieuw door Dhr. v.d.Weijer te zijn gekeurd, individueel ťn met zijn allen nogmaals te hebben moeten lopen.... eindigde Bono wederom achter het bordje 1 !!!!

Best in Show !

en tevens beste zelfgefokte hond

van de Flevodogshow 2006

Wat een prestatie van een jonge reu , nŤt 24 maanden oud.....

Geweldig, in ťťn woord geweldig!

Onze trouwe supporters schreeuwden het uit op de tribune, Bono was ongekend blij, en ik... moest het nog eventjes tot me door laten dringen....

Beste van ruim 1500 honden!

foto: Alida Kuiper

Wat een dag.....

 

 

Hieronder een impressie : (binnenkort meer foto's)

de keuring van de openklasse reuen

 

Bono en facť

 

 

 

boven: spanning bij onze supporters....

beneden: de keurmeester Dhr.E. Wieldraaijer

 

Best in Show van de Flevodogshow 2006: 

Bono v.d. Turfhoeve

 

foto: Alida Kuiper

 

klik  hier voor de uitslagen 

(Rechts onderaan klikken op "Naar het nieuwsoverzicht", dan op "uitslagen CAC Flevodogshow")

 

 

Terug