DE WINNERSHOW 2007

 

"DE WINNER" is een jaarlijks in Amsterdam gehouden Internationale Tentoonstelling, waar in ieder ras vier officiële titels te winnen zijn, die de winnende honden daarna definitief achter hun naam mogen gaan voeren, en die ook bij hun eventuele nakomelingen op de stamboom vermeld zullen gaan worden. De JEUGDWINNER(STER) titel gaat naar de winnaar(winnares) van de reuen en teven jeugdklasse, en de titel WINNER(STER) gaat naar de beste reu en beste teef van het ras. Voor deze Winnershow hadden wij GERONIMO en BONO ingeschreven!

 

Onze (inmiddels 12 maanden oude) GERONIMO stond dus ingeschreven in de reuen jeugdklasse. Een spannende dag voor GERONIMO (en voor ons!), want GERONIMO zou vandaag zijn "debuut" gaan maken op zijn allereerste Internationale Show. Na zijn overwinning in de Babyklasse op de KCM te Zutphen was hij nog op geen enkele show geweest; vanaf een leeftijd van 16 weken dus niet meer. We waren heel benieuwd hoe hij dit zou ervaren, en of hij vandaag iets zou presteren natuurlijk.... want JEUGDWINNER in Amsterdam worden.... dat kan maar één keer in een hondenleven!

GERONIMO's nestzus GLORIA-XENA was ook ingeschreven, en haar hadden wij vanaf de KCM niet meer gezien. Het was dus erg leuk om broer en zus weer te herenigen op deze "Show der Shows" !

 

 

De keuringen startten met de reuenklassen. Allereerst de puppyreuen, waaraan CALVADOS (eig. Toos Vis) ging meedoen. Helaas zat er voor Calvados (nog) geen plaatsing in vandaag... maar hij liet zich showen, zoals je van een jonge puppyreu mag verwachten:-) Hij heeft zich heel knap gedragen!

Vervolgens werden de openklasse reuen in de ring verwacht. En na een spannende keuring mocht  BONO vandaag naar de 3e plaats. Direct na de openklasse werd de jeugdklasse in de ring verwacht, dus was het zaak voor mijn wederhelft om ervoor te zogen dat GERONIMO op dat moment paraat stond. Helaas was hij daardoor vergeten het fototoestel in de aanslag te houden, zodoende heb ik jammer genoeg geen foto's van mijzelf en Geronimo tijdens de keuringen van deze jeugdklasse.

Zijn er misschien mensen die WEL foto's van de jeugdklasse reuen en/of openklasse reuen hebben gemaakt??? Ik zou héél erg blij zijn, als je mij die foto's zou willen doorsturen....(!)

Niettemin viel er weinig te betreuren.... want GERONIMO won zijn klasse met een uitmuntend, en kreeg daarmee de titel JEUGDWINNER 2007, en daarmee ook de kwalificatie om in te mogen schrijven voor de CRUFTS ! 

Voor de keuring van de BESTE REU moesten wij ons nog paraat houden...

... dus dan maar even relaxed toekijken bij de verdere keuringen van de Jongehondenklasse en kampioensklasse...

En daar sta je dan uiteindelijk ... met je "kleuter" van 12 maanden, op het groene fluwelen tapijt, voor de verkiezing van de beste reu. Natuurlijk maak je met zo'n jeugdhond die nog volop in ontwikkeling is geen kans op de hoogste eer, maar het is erg leuk om als winnaar van deze klasse terug te mogen komen, om je hond aan het publiek (tussen de 4 mooiste reuen van het ras op deze Winnershow) te kunnen presenteren.

v.l.n.r.: de winnaars van de openklasse, jeugdklasse, jongehondenklasse en kampioensklasse. Uiteindelijk werd de openklasse reu WINNER 2007 en later ook BOB(Beste van het Ras)! Mijn felicitaties aan de fokker/eigenaar van deze Belgische reu; Gilles de Jonge.

 

Daarna werden de teven gekeurd. En Geronimo's zus XENA mocht in de jeugdklasse teven verschijnen. Van haar keuring heb ik dus wel een paar foto's kunnen maken; 

XENA is de mooie zwarte Newfydame in het midden van de foto.

En ook XENA mocht uiteindelijk na een spannende keuring achter het bordje 1, en met een uitmuntend werd zij JEUGDWINSTER 2007, kreeg ook zij een kwalificatie voor de CRUFTS, en mocht ook zij later terugkomen bij de verkiezing van de Beste Teef.

GEFELICITEERD, ZUS!

En dan wil je als trotse "ouders" van deze kersverse JEUGDWINNER en JEUGDWINSTER natuurlijk nog even samen op de foto;

 

EINDE van een succesvolle "WINNER 2007"!

 

Terug naar Specials New(f)s

_____________________________________