De KERSTSHOW 2009/ Jaarbekerwinnaars NNFC 

 

En ook Wijchen 2009 zou weer één van de spannendste shows van het jaar worden.... Het afgelopen tentoonstellingsjaar heeft Bombay geweldige resultaten neergezet: hij werd in slechts 4 achtereenvolgende shows definitief Nederlands Kampioen, werd van deze shows in 2009 4 x BOB (Beste van het ras), won in Bleiswijk de rasgroep (en werd 10 BIS), kreeg daarmee als enige Newfoundlander in 2009 een uitnodiging voor de HOND VAN HET JAAR SHOW in "de Flint" in Amersfoort (wordt gehouden in Februari 2010), en mocht ook al snel de titel Luxemburgs Kampioen aan zijn naam toevoegen. 

De "strijd" om de jaarbekers ging uiteindelijk tussen Xena (eigenaar Lisette Hol) en Bombay... Xena is een prachtige zwarte dochter van CH.Nonino v.d.Turfhoeve. Wij wezen Lisette destijds op de kwaliteiten van deze Nonino-Baby en vervolgens importeerde de familie Hol Xena als puppy vanuit Duitsland. Prachtig om te zien dat dit destijds in mijn ogen veelbelovende puppy nu BESTE NEWFOUNDLANDER van de Nederlandse Tentoonstellingen over het jaar 2009 geworden is...

 Ook werd Xena dit jaar definitief Nederlands Kampioen en diverse keren BOB! Het werd spannend, maar wie van deze twee uiteindelijk met de JP beker of NNFC beker naar huis zou gaan, maakte mij niet zo heel erg veel uit. In ieder geval zijn ze beiden in de familie gebleven J En dat is toch geweldig!!! 

Helaas kostte zijn plaatsing U3 in Wijchen Bombay "de kop", en mag Xena zich vanaf deze gezellige Kerstshow zich Beste Newfoundlander noemen. Niettemin is Bombay over het showjaar 2009 de Winnaar van de NNFC beker, en tevens de BESTE ZELFGEFOKTE newf van 2009!

Dit showjaar deden 31 Newfoundlanders fanatiek mee om mee te dingen naar de jaarbekers. 

SUPERTROTS zijn wij op onze kanjers Bombay en Xena!

Xena en Bombay met hun trotse baasjes op de foto.

 

En zo kwam er een einde aan de Kerstshow, de spannende momenten betreffende de jaarbekercompetitie en een zeer succesvol showjaar. 

Wij wensen iedereen hele gezellige kerstdagen, en het allerbeste voor het nieuwe jaar. Tot ziens in 2010!

 

terug naar Specials