De KERSTSHOW 2008 

 

Het zou weer één van de spannendste shows van het jaar worden....de Kerstshow in Wijchen. Het afgelopen tentoonstellingsjaar heeft Bouke prachtige resultaten neergezet; in No-Time was hij definitief Nederlands kampioen en naarmate het jaar verstreek kwam hij hoger en hoger op de ranglijst van de NNFC- bekercompetitie ...

Met het inschrijven voor de Kerstshow kwamen we aan het aantal shows waaraan voldaan moet worden om mee te dingen naar de  "Johan Pieterse Beker", een trofee voor  de beste Newfoundlander die jaarlijks door de Nederlandse Newfoundlanderclub wordt uitgereikt aan de Newf die het hoogst aantal punten gescoord heeft op de Nederlandse CAC/CACIB tentoonstellingen. De Winnaar van de NNFC beker is voor de tweede plaats in de puntenlijst en dat moet dan de beste hond van het tegenovergestelde geslacht zijn.

Zoals menig ander jaar zou deze laatste show van het jaar weer voor de beslissende punten moeten gaan zorgen! Er waren in 2008 27 Newfoundlanders die het vereiste aantal shows gelopen hadden, en die dus mochten meestrijden in deze Jaarbekercompetitie. De twee koplopers waren onze bruine "Bouke fan de Bearehûntsjes", en de zwarte teef  "Black Bears Avenue's La Belle Patty", van fokkers/eigenaren Thomas en Anneke Vroom. Beiden moesten Wijchen nog als laatste show lopen, dus zouden de uitslagen op deze Kerstshow bepalend zijn voor de eindstand in de NNFC bekercompetitie 2008...

Uiteraard reken je tevoren al een beetje uit welke plaatsing je minstens moet behalen om de bekercompetitie te winnen, zodat je na de keuring ook precies weet of je nu mag juichen of niet:-)) 

Er van uit gaande dat Patty Beste Teef zou worden, zou Bouke minimaal een U4 moeten lopen, om beste Newfoundlander te worden. Patty zou dan de Winnares zijn van de NNFC beker, maar tevens ook de beste Zelfgefokte, omdat Bouke nu eenmaal niet in onze kennel geboren is...Het schilderij voor de Beste bruine Newfoundlander had Bouke eigenlijk al "in the Pocket"!

Vol goede moed, gepakt en gezakt, en met "een BOUK" die inmiddels al weer wat beter in vacht zat als op de Winnertentoonstelling, begonnen we aan onze laatste Tentoonstelling van het jaar 2008!

In de openklasse stonden 14 reuen ingeschreven, en het totaal ingeschreven Newfs bedroeg 56. Keurmeester was mevr. Gerda Brouwer. Na de individuele keuringen mochten de 7 reuen die een Uitmuntend hadden gekregen terugkomen, waaruit de beste vier voor een plaatsing werden geselecteerd.

 En na een voor ons nu toch wel héél spannende voorselectie bleven de geselecteerde 4 reuen voor de plaatsing staan, waaronder Bouke en ik! En al werd het nu wederom spannend, last van zenuwen had ik op dat moment al helemaal niet meer... We waren op dat moment al verzekerd van de Johan Pieterse Beker voor de BESTE NEWFOUNDLANDER, Yippie!! 

Tot onze grote vreugde werd Bouke U2 en kreeg later ook het res.CACIB, waardoor hij de NNFC bekercompetitie dit jaar dik gewonnen had! Geweldig!! 

In de Teven Openklasse stond een dochter van onze reu Kamp. Nonino v.d.Turfhoeve CW'07. Deze teef, (Gloria-Xena Bär vom Schmölderpark, eig. Lisette Hol), is een prachtige zware Newfydame, en na haar U4 op de Winnertentoonstelling, verwachtte ik er vandaag ook wel wat van! Ze zag er prachtig uit, en ik wist eigenlijk wel zeker dat deze keurmeester haar type heel mooi zou vinden. Ingeschreven waren 13 openklasse teven en in totaal een inschrijving van 29 teven.

Tot verbazing en vreugde van Lisette werd Xena U1 in de openklasse en later reserve Kampioen, achter de bruine Boemba Jelángerjelieber van Roelineke, die op deze show Internationaal Kampioen werd. Allebei hierbij nogmaals een dikke proficiat!!!

(ja, die mooie Newfydame komt er vast wel...haar eerste titel, JW'07,  heeft ze al)

En zo kwam er een einde aan de Kerstshow, de spannende momenten betreffende de jaarbekercompetitie, een succesvol showjaar, en een voor ons zeer bewogen 2008! We kijken v.w.b. de honden op dit jaar terug met heel veel uitersten aan gevoelens; van intens verdriet tot grote vreugde en trots. 

Wat een jaar....

 

Na afloop van de keuringen hebben we met het merendeel van de exposanten die het hele jaar geshowd hebben, nog gezellig nagebabbeld en "geborreld".. We hadden tevoren afgesproken om het Showjaar gezamenlijk op een feestelijke manier af te sluiten en ieder zou iets te knabbelen en/of te drinken meenemen. Het resultaat waren een paar(trim)tafels, omgetoverd tot een gezellige en rijkelijk gevulde kersttafel! Zelfs de kaarsjes ontbraken niet!!!

Ik moest toch wel héél smakelijk lachen toen Rembrandt van Brigitte stilletjes en uiterst geconcentreerd één enkel gehaktballetje uit een volle schaal wist te ontvreemden, terwijl zijn bazinnetje zich in een diepgaand gesprek bevond en totaal niets in de gaten had... GEWELDIG! Ik zag het aankomen, en heb van het tafereel net zo genoten als hij van het balletje. Helaas stond ik er niet bij stil om er een foto van te maken, jammer:-(

PROOST!

Mensen: het was Bere-gezellig! Allemaal bedankt dat jullie zo enthousiast aan mijn voorstel om het jaar op deze manier samen af te sluiten gevolg hebben gegeven... (dit is naar mijn mening wel voor herhaling vatbaar:-))

Op naar 2009!

Maar allereerst wens ik iedereen hierbij (nogmaals) hele warme en gezellige kerstdagen, een knallende jaarwisseling, en veel liefde en geluk voor het nieuwe jaar!

Tot dan.

terug naar Specials

terug naar Special New(f)s