Welkom op onze pupinfo-pagina

foto: Olleke v.d. Turfhoeve met haar eerstgeboren nestje pups van Vercordia's Kyandro

 

Zo nu en dan fokken wij een nestje pups. De combinatie van de vader- en moederhond maken wij zeer weloverwogen en uiterst selectief. 

Zoals U al hebt kunnen lezen in "over ons" op de hoofdsite, worden onze pups in huis, binnen ons gezin (met 3 kinderen) grootgebracht.(Gedurende alle 8 weken van de puppytijd, waarin zij bij ons verblijven!) Zij gaan vanaf de leeftijd van 6 weken met ons gezin en andere volwassen honden "de wijde wereld" in, om na de leeftijd van 8 weken als goed gesocialiseerd pupje bij de nieuwe eigenaren geplaatst te kunnen worden.

Via deze pagina houden wij u op de hoogte indien wij een nestje pups plannen. U vindt hier gegevens over de vader en moeder van het te verwachten nestje. Ook kunt u hier de ontwikkeling  van een vorig nestje bewonderen en er is wat algemene informatie.

Onze a.s. puppyouders worden dagelijks op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van hun newfybaby's middels een puppydagboek. Vanaf de geboorte (en indien mogelijk wordt tijdens de bevalling continue geupdated) zal er dagelijks middels foto- en filmverslagen te zien en te lezen zijn hoe het met de pups en hun moeder gaat.

Indien u interesse heeft in een door ons met zorg gefokte newfoundlanderpup, nodigen wij u graag uit voor een kennismaking. Belt u wel even voor een afspraak, zodat wij de tijd voor u kunnen nemen. U dient er rekening mee te houden dat er enige tijd overheen kan gaan, eer u een pupje van ons kunt krijgen. Wij hebben gemiddeld twee nestjes per jaar, en besteden enorm veel zorg en aandacht aan onze hondenkindertjes. Waarschijnlijk zal het eenvoudig zijn om op zeer korte termijn "ergens" een pup te kunnen bemachtigen. Bedenkt U echter dat het niet altijd de verstandigste weg is om op stel en sprong tot de aankoop van een pup over te gaan bij een willekeurige fokker. Er zijn veel louche fokkers, die het niet zo nauw nemen met het fokken en grootbrengen van een nest pups. Zo zal een serieuze fokker ook ruimschoots de tijd willen nemen om u als geïnteresseerde beter te leren kennen.

Bedenkt u ook dat de socialisatie van een nestje pups al op de leeftijd van drie weken begint, dus reeds bij de fokker! Veel te weinig fokkers besteden hier voldoende aandacht aan. Enkel visite over de vloer, een radio of TV aan, wat speelgoed bij de pups en een enkel autoritje is echt niet voldoende! Leest u ook eens de pagina "socialisatie" op deze puppysite.

Wij stellen aan de nieuwe pupeigenaren wel nogal wat eisen. (die enkel ten goede van de pup en de nieuwe eigenaren komen)Wij zullen ervan verzekerd willen zijn dat de nieuwe eigenaren zoveel mogelijk weten over het verantwoord grootbrengen van hun Newfoundlanderpup, en wat de voor en tegens zijn van het hebben van een newfoundlander.Wij zullen al onze kennis over het verantwoord grootbrengen van de pup met plezier overdragen. Iedere pup met zijn individuele, mondelinge en schriftelijke begeleiding, zodat de pup de kans krijgt, zich optimaal te ontwikkelen tot een mooie, gezonde rasvertegenwoordiger. 

Wij zullen nooit twee pups tegelijk in één gezin plaatsen. Tijdens een kennismaking lichten wij eventueel graag toe waarom wij dit nimmer zullen doen. Wilt u twee pups tegelijk in huis nemen, kunt u dus niet bij ons terecht... ook niet in geval u reeds een nog heel jonge hond in huis heeft, of plannen heeft gelijktijdig een tweede pup bij een andere fokker vandaan te halen.

De Newfoundlander is geen waakhond, het is geen type hond die u voornamelijk in een hok kunt/mag stoppen. Indien u dergelijke plannen heeft, een etagewoning heeft of een woning heeft die enkel te bereiken is via een trappenhuis hoeft u niet de moeite te nemen bij ons voor een pup te informeren. Ook dient u er rekening mee te houden dat wij geen pup bij u zullen plaatsen indien de vloeren in uw huis voorzien zijn van laminaat of een vergelijkbare gladde vloer, mits u daarin de benodigde maatregelen neemt.(volledig vloerbedekking er over) E.e.a. hebben wij ook opgenomen in onze overeenkomst. 

Indien er een nestje pups geboren is, houden wij u op de hoogte van hun ontwikkeling middels een puppydagboek (vol mooie foto's) op deze site. Uiteraard kunt u tevoren al de zwangerschap van de Newfy-mama volgen op de pagina "drachtig". En uiteraard bent u als puppyouders vanaf de 3e levensweek hartelijk welkom voor een wekelijks bezoekje.

Ik wens u veel kijk en leesplezier!

 

 

 

_______________________________________________________________________________________

Newfoundlanderkennel v.d.Turfhoeve.  Copyright Angelique Bultman ©2005-2007.   www.rumaweb.nl/newfoundlander.