Welkom op onze pupinfo-pagina

foto: Olleke v.d. Turfhoeve met haar eerstgeboren nestje pups van Vercordia's Kyandro

 

Zo nu en dan fokken wij een nestje pups. De combinatie van de vader- en moederhond maken wij zeer weloverwogen en uiterst selectief. 

Zoals U al hebt kunnen lezen in "over ons" op de hoofdsite, worden onze pups gedurende de gehele nestperiode in onze huiskamer grootgebracht. Uiteraard komen zij zodra dit verantwoord is, ook buiten om te spelen en kennis te maken  met andere volwassen honden "en zodoende na de leeftijd van 8 weken als goed gesocialiseerd pupje bij de nieuwe eigenaren geplaatst te kunnen worden.

Onze a.s. puppyouders worden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van hun newfybaby's middels een puppydagboek. Vanaf de geboorte (en indien mogelijk wordt tijdens de bevalling continue geupdated) zal er zoveel mogelijk middels foto- en filmverslagen te vernemen zijn hoe het met de pups en hun moeder gaat.

Indien u interesse heeft in een door ons met zorg gefokte newfoundlanderpup, nodigen wij u graag uit voor een kennismaking. Belt u wel even voor een afspraak, zodat wij de tijd voor u kunnen nemen. U dient er rekening mee te houden dat er enige tijd overheen kan gaan, eer u een pupje van ons kunt krijgen. Wij hebben gemiddeld twee nestjes per jaar en besteden enorm veel zorg en aandacht aan de hondenmoeder, haar pups en hun socialisatie.

Wij stellen aan de nieuwe pupeigenaren wel nogal wat eisen. (die enkel ten goede van de pup en de nieuwe eigenaren komen) Wij zullen ervan verzekerd willen zijn dat de nieuwe eigenaren zoveel mogelijk weten over het verantwoord grootbrengen van hun Newfoundlanderpup, en wat de voor en tegens zijn van het hebben van een newfoundlander.Wij zullen al onze kennis over het verantwoord grootbrengen van de pup met plezier overdragen. Iedere pup met zijn individuele, mondelinge en schriftelijke begeleiding, zodat de pup de kans krijgt, zich optimaal te ontwikkelen tot een mooie, gezonde rasvertegenwoordiger. 

Wij zullen nooit twee pups tegelijk in één gezin plaatsen. Tijdens een kennismaking lichten wij eventueel graag toe waarom wij dit nimmer zullen doen. Wilt u twee pups tegelijk in huis nemen, kunt u dus niet bij ons terecht... ook niet in geval u reeds een nog heel jonge hond in huis heeft, of plannen heeft gelijktijdig een tweede pup bij een andere fokker vandaan te halen.

De Newfoundlander is geen type hond die u voornamelijk in een hok kunt/mag stoppen. Indien u dergelijke plannen heeft, een etagewoning heeft of een woning heeft die enkel te bereiken is via een trappenhuis hoeft u niet de moeite te nemen om bij ons voor een pup te informeren. Ook dient u er rekening mee te houden dat wij geen pup bij u zullen plaatsen indien de vloeren in uw huis voorzien zijn van een tegelvloer, laminaat of een vergelijkbare gladde vloer, mits u daarin de benodigde maatregelen neemt! (volledig en tot in de kieren vloerbedekking er over) Daarnaast moet er voldoende tijd zijn voor de pup en later de volwassen hond, en er zullen wellicht in uw woonomgeving aangepassingen verricht moeten worden om de pup verantwoord op te laten groeien. Ook op het gebied van (vacht)verzorging zult u het plezier en de tijd moeten hebben om de hond in zijn behoeften te voorzien. E.e.a. vinden wij dermate van belang dat wij dit ook in onze overeenkomst hebben opgenomen. 

Indien er een nestje pups geboren is, houden wij onze puppyouders op de hoogte van hun ontwikkelingen. En uiteraard zijn puppyouders vanaf de 4e levensweek hartelijk welkom voor regelmatige bezoekjes.

Ik wens u veel kijk en leesplezier op onze puppypagina's!

 

 

 

_______________________________________________________________________________________

Newfoundlanderkennel v.d.Turfhoeve.  Copyright Angelique Bultman ©2005-2007.   www.rumaweb.nl/newfoundlander.