16 augustus,

Onze pups zijn alweer 4 weken oud! 

 Er klinken al voorzichtige blafjes, grommetjes en ze kunnen al echt kwispelen. Kortom... het worden al echt kleine hondjes! En vandaag op hun 28e levensdag hebben ze voor het eerst lekker buiten gespeeld. Veel plezier met het volgen van onze pupjes in hun 4e levensweek!

 

18 augustus,

Vandaag hebben onze pupjes uit een eigen bakje gegeten. Dat ging heel prima, ze bleven tot het bijna op was braaf bij hun eigen portie. Ook het geklieder viel reuze mee! Weer een stapje verder in hun ontwikkeling..

Gisteren hebben ze ook hun tweede wormkuurtje gekregen. Net als bij de eerste ontworming met 2 weken is er bij de pups en bij mama Olleke niets afgekomen. Ik heb wel mooi even alle gebitjes kunnen controleren. Alle pups hebben een keurig scharend gebitje met mooie grote elementen. Dat zien we graag!

Voor vandaag enkele foto's en een filmpje van hun ontbijt vanmorgen vroeg. Vergeet vooral het geluid niet aan te zetten!

 
 
 

 

19 augustus,

Voor vandaag twee collages met een heleboel foto's van onze pups! Ze worden nu echt hondjes en beginnen zo leuk met elkaar te spelen. Geniet van de foto's, morgen misschien even geen update, maar jullie kunnen hiermee wel weer eventjes vooruit!

Verder is er nieuws betreft Thalia. Afgelopen donderdag is zij moeder geworden van 5 prachtige pupjes. Alles gaat goed, en indien het zo voorspoedig blijft gaan willen wij jullie in de week van 28 augustus- 2 september allemaal weer een keer in de gelegenheid stellen om onze pupjes te bezoeken. Misschien kunnen jullie daar alvast een beetje rekening mee houden. Welke dagen wij beschikbaar stellen voor een bezoekje weten we nog niet exact, maar het zullen in ieder geval 2 of 3 dagen (of avonden) zijn en verder uiteraard in dat weekeinde overdag. Eerst even afwachten hoe alles met Thalia verloopt, zodra er zekerheid is vermeld ik het hier in ons dagboekje.

 

 

22 augustus,

Weer even een momentje voor een update na de eerste bezorgde dagen om Thalia en haar pups, want haar pups hebben (buiten een zeer explosieve groei) erge last van maag/darmkrampjes na het drinken bij hun moeder, en daardoor ben ik na ieder uur dat ze dag en nacht bij hun moeder dronken (inmiddels gelukkig om de 2 uur) ook minstens een halfuur bezig met buikjes masseren en in slaap wiegen.

Zodoende is er bitter weinig tijd voor slaap, en dat is momenteel nog maar gemiddeld 2 uur per etmaal, want ons 9-tal krijgt de overige tijd voor hun aandacht, verschoning, speelmomentjes en voedingen. Gelukkig gaat met hun alles "op rolletjes", ze groeien rustig en mooi op, eten goed en kunnen nu met dit lekkere weer ook door de schuifpui naar buiten als ze dat willen. Het zijn schatjes, en hun mama's ook! Verbazingwekkend hoe rustig zij allemaal onder het gekerm en gepiep van de jongste telgen blijven. Ik kan maar één ding hierover zeggen; het zijn echte Newfoundlanders! Ben trots op onze dames.

 Het is slopend voor Jack en mij momenteel, maar als we de komende week goed doorkomen hebben we betreft Thalia's pups de meest risicovolle periode gehad. Daar vanuitgaande wil ik jullie alvast enkele datums geven waarop jullie de pupjes weer kunnen bezoeken. Beneden in de paarse kolom heb ik enkele datums aangegeven wanneer dit mogelijk is. Het zou handig zijn als je mij even laat weten op welke dag en welk tijdstip jullie komen.

In verband met de nauwgezette tijden voor de voedingen van de pups en rust van Thalia en haar pups wil ik jullie vragen om je aan deze tijden te houden, dus niet te vroeg te komen. Bedankt alvast voor jullie begrip en tot gauw weer allemaal. Wij zien erg uit naar jullie volgende bezoekje!

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

All rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004-2018