2 & 3 augustus

Vandaag zijn onze pups twee weken oud. Hun oogjes zijn inmiddels bijna bij allemaal geopend, maar echt zien - en ook horen- kunnen ze nog niet. Het vermogen om scherp(er) te kunnen gaan zien zal zich in de loop van de komende dagen verder ontwikkelen. In het begin dat hun oogjes geopend zijn zien ze enkel nog maar het verschil tussen licht en donker. De pups krijgen nog altijd 3 nachtelijke voedingen, waarvoor Olleke mij dan aan mijn arm mijn bed uit komt trekken. Prachtig toch... (maar wel vermoeiend).  Overdag worden de pups iedere 2 uren gevoed, en na iedere 2e voeding wordt na een halfuur een flesje bijgegeven.

 

 

 

6 augustus,

In het afgelopen weekeinde heb ik geen tijd gehad voor een update, want ik was het hele weekeinde op de show in 's-Hertogenbosch.  Onze jongste dochter Sandra heeft geweldig voor het thuisfront gezorgd, en de pups waren dus in goede handen! Het was wel extra vermoeiend nu om naar de show te gaan, maar ik heb er geen spijt van gekregen; onze Camée was beide dagen BESTE VAN HET RAS! Ze staat nu inmiddels wel al heel hoog in de puntentelling voor de jaarbekers. Over haar 8 gelopen shows werd zij maar liefst 5 x BOB.

De pupjes zijn intussen weer gestaag en gelijkmatig gegroeid. Als ze mama Olleke of mij ruiken dan gaan alle alarmbellen blijkbaar rinkelen want dan krioelt alles door de werpkist. Iedereen loopt over, langs en tegen elkaar aan op zoek naar ETEN. Vanmorgen hebben ze hun eerste papmaaltijd gekregen, en wel uit de fles, want anders wordt het enkel kliederen ipv iets binnen te krijgen. Op deze manier hebben we een goed overzicht van wat iedere pup binnen krijgt. Voor vandaag een filmpje van vanmorgen; mamas is bijna klaar met voeden, dat mag ze zo nu en dan zittend doen, maar het is dan wel een zootje ongeregeld, want de tepels liggen dan allemaal over elkaar en de pups zijn dan toch even de "weg" kwijt.

 
En dan krijgen we morgen en overmorgen onze eerste puppyvisite!

Denken jullie even aan de volgende belangrijke regeltjes: kom aub met schone kleding aan waarmee je niet met andere honden/dieren in aanraking bent geweest. Heb je thuis zelf ook een hond en is deze in de afgelopen tijd niet in orde geweest (diarree, lusteloos o.i.d.) bel mij dan even om te overleggen! Onze pupjes zijn nog uiterst kwetsbaar en zouden op deze leeftijd een infectie wellicht niet overleven, dat willen we natuurlijk absoluut voorkomen. Hier in huis zullen jullie de schoenen uit moeten doen. Wil je niet op blote voeten, neem dan een paar sokken mee!

En verder wil ik jullie vragen om vooral niet naar de omheining te lopen om naar de honden te kijken of te blijven staan, het brengt onnrust en ze kunnen zich bezeren/blesseren, of de pvc stroken in de omheining beschadigen als ze opspringen. Graag dus gelijk naar de voordeur lopen. vanuit huis kunnen jullie de honden die buiten lopen overigens veel beter zien en anders komt dat later in de nestperiode ook nog wel.

Tot morgen en overmorgen!

 

7 & 8 augustus,

De meeste a.s. puppybaasjes zijn nu voor een eerste puppybezoek geweest. Enkele baasjes zijn nog op vakantie; zij zullen dan na de geboorte van de pupjes van Thalia hun eerste bezoek aan de pups brengen. Het was vreselijk warm de afgelopen dagen, maar bovenal gezellig en heerlijk om jullie enthousiaste reacties te zien! Bedankt voor jullie bezoek!

Onze pups konden de warmte aardig trotseren op vochtige koude doeken en de waterflesjes in de nestbak. Niettemin was het na iedere voeding even afzien voor ze en moesten ze hun draai weer even vinden. Fijn dat de temperaturen inmiddels weer naar normale waarden gezakt zijn. 

En dan sluiten we deze 2e levensweek af met een portretfoto'tje van iedere pup!

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

All rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004-2018