27 & 28 juli,

En dan zijn onze pups 1 week oud.

Nog zo pril, maar al zoveel gebeurd de afgelopen week dat het al véél langer lijkt! Ik ben er nog altijd akelig van, maar ook enorm blij dat al onze andere pupjes het zo goed maken. En mama Olleke natuurlijk! Want wat heeft zij het geweldig gedaan, zelfs met die enorm warme afgelopen dagen. We starten deze volgende levensfase dan ook heel trots met een fotocollage van dag 8 van de nestperiode. Veel plezier allemaal in deze nieuwe week!

 

 

1 augustus,

De verzorging van mama Olleke en haar voltallige kinderschaar is een hele klus, de nachten zijn nog altijd zonder noemenswaardige nachtrust met een gemiddelde van 2 tot 3 uurtjes aan (afgebroken) slaap. Dit in combinatie met de extreme warmte is momenteel behoorlijk slopend, en van een dagelijkse update komt er dan ook niet echt van. Niettemin heeft de ontwikkeling van de pupjes niet stilgestaan, maar daarin merken wij wel dat het nest echt te vroeg geboren is. De oogjes zitten vandaag op dag 13 nog altijd stevig dicht. Normaal gezien zijn deze rond de 10e dag geopend en een tweetal dagen later ook de gehoorgangen(oortjes). Maar niets van dat alles bij onze pupjes, ze hebben daarvoor hun tijd nog nodig. Frappant genoeg lopen ze wel al. Voor vandaag een fotocollage van onze pupjes op dag 11 en 12 van hun prille leventje:

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

All rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004-2018