Geboorte

foto van 07.30 uur in de morgen, hier zijn de eerste 2 pups geboren.

 

18 mei,

Om 03.30 uur in de morgen van 18 mei kreeg Kimba (eindelijk!) haar eerste drukwee. Op mijn bed nog wel! :-) Tevoren mocht ik van haar niet meer slapen, ze duwde met haar snoet in mijn gezicht en pakte mijn arm beet en wilde mij zelfs uit bed trekken! (waar heb ik dat nog meer meegemaakt?!) Hoe duidelijk maakte ze mij dat het nu echt zou gaan beginnen en ik erbij moest zijn! Geweldig.

Voordat de echte persweeën gaan komen zal nog wel een even kunnen duren, maar dit is nu dan toch echt het begin van haar bevalling. Ik hoop dat de pups niet al te zwaar zullen zijn, haar buik lijkt wel geslonken na een dag helemaal niet eten en enkel poepen en plassen. Naar verwachting zal het geen groot nest zijn, maar we zullen zien. Nu de focus op de bevalling.

Weer een drukwee om 03.35 uur. Minuut later weer een flinke. Ik moet nu bij haar gaan zitten!

03.44 Kimba piept. De volledige ontsluiting zal er bijna zijn. Ze heeft al enkele drukweeën gehad. De echte persweeën moeten nu nog gaan komen. Het zal niet lang meer duren.

03.50 uur Kimba is nu echt onrustig, ze wil niet meer gaan liggen of zitten. Ze loopt wat rond en we zijn nog een keer naar buiten geweest. wow flinke drukwee om 03.53 uur.

04.03 uur Kimba jammert een beetje, ze heeft even gelegen maar gaat nu weer staan en rondlopen. Het vocht en het slijm (nog niet zoveel) is mooi helder. Dat is een geruststelling.

04.45 uur, Kimba heeft de eerste echte perswee!

Om 05.00 uur aflossing geroepen en he ik alle andere honden uitgelaten en verzorgd. Nu kan ik er helemaal voor Kimba zijn.

DE EERSTE PUP is er! Om 06.10 uur geboren. Mama Kimba heeft flink moeten persen, maar ze deed het geweldig!

 

 

 Pup nummer 2 is geboren! Een hele flinke, en deze bevalling ging zo vlot! Geboren om 06.45 uur.

Het zijn prachtige pups. En de geboorte is nog niet ten einde, want ik voel nog een buikje. Wat doet Kimba het voortreffelijk, en de pups krijgen al volop melk! Wat ben ik blij dat het zo goed gaat na de moeizame start..

 

 

Gelukkig staat de pc naast de werpkist, de kinders liggen tevrden aan de borst en mama Kimba blijft keurig liggen. Zodoende kan ik tussendoor de foto's al plaatsen. Heb zojuist de eerste pup (teefje) gewogen en zij weegt 555 gram. De tweede pup is een reu van 720 gram. Maar goed dat hij als 2e geboren werd, want voor de eerste pup heeft mams toch even flink moeten persen. Pup 2 is in de keuken geboren, alles is ook gefilmd, maar ik weet niet of ik die film wel zal plaatsen, haha. Ik zat naast Kimba in de werpkist, eigenlijk min of meer achter haar, en de pup zat nog te vast en was te glad om hem te helpen. Mama Kimba wist raad en liep prompt (voordat ik te hulp kon schieten door de pup met een handdoek vast te houden) de werpkist uit naar de keuken. De zwaartekracht deed de rest bij de geboorte van deze stoere jongen die zijn geboorte (en val op de grond) overigens onderging zonder een kreet te slaan (ik wel bijna) en daar lag hij... Ik heb hem gauw opgeraapt en de eerste foto was bovenstaande portretfoto. Nog helemaal nat van zijn geboorte.

Om 07.40 foto helemaal bovenaan deze pagina toegevoegd

Om 08.45 uur kwam er een nageboorte af toe ik Kimba buiten liet plassen. Deze heeft de weg vrijgemaakt voor de volgende pup, een flinke teef van 695 gram, geboren om 08.53 uur. Ook deze derde pup werd heel vlot geboren, en ook dit is volledig gefilmd.

 

09.25 uur; Kimba krijg weer een perswee

Om 09.35 werd er wederom een reu geboren. Ook deze jongeman van 710 gram is gefilmd tijdens zijn geboorte, en ook hij is een krachtige pup. Wat zijn we blij dat iedere geboorte zo goed gaat, en de geboren pup telkens een krachtige, gelijk goed drinkende pup is! Nu, rond het middaguur, heeft Kimba weer zo nu en dan een wee. Ik heb haar zojuist oxytocine gespoten omdat nog niet alle nageboorten afgekomen zijn. In principe ga ik er een beetje vanuit dat we nu klaar zijn, maar omdat dit erg moeilijk te voelen is vlak na de geboorte vanwege de nog erg grote baarmoeder ben ik niet geheel zeker. Op dit moment hebben we dus 2 reuen en 2 teven! We wachten verder af. Intussen heeft Kimba weer een beetje gegeten, is haar werpkist verschoond, en ga ik ook even aan een lekker kopje soep! Straks meer...

 

 

 

 

15.00 uur;

We zijn nu enkele uren verder, en het is nu dan ook duidelijk dat de geboorte ten einde gekomen is met het ter wereld komen van de 4e pup. Wat heeft mama Kimba het fantastisch gedaan! Wat zijn we trots op haar, en enorm blij en dankbaar dat het uiteindelijk allemaal toch zo goed verlopen is. Ze is dolgelukkig met haar kleintjes en is al een heel zorgzaam moedertje. Melk is er al in overvloed! En alle vier de pups drinken goed. Kimba wast haar pupjes al vol overgave en alles wat "eruit komt" wordt keurig verorberd en opgelikt. Ik hoop zo gauw mogelijk een fotofilm en een geboortefilm te kunnen gaan maken. Maar eerst is er rust... van slapen zal nog niets komen, maar ik pak een stoel en ga er even gemakkelijk bij onderuit, de benen omhoog, en genieten van deze prachtige "Kimbaatjes"! Bedankt aan allen voor het mee kijken, meeleven, en mee hopen dat ales goed mag gaan. Het is natuurlijk erg jammer dat we "slechts" 2 pups te verdelen hebben, want vooralsnog houden we zelf de optie op een reu en een teef. Ik hoop iedereen vandaag te kunnen contacteren.

We vervolgen op de pagina "Pasgeboren". Tot gauw!

 

all rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004 -2016