13 juli,

Onze pups zijn nu 8 weken oud!

Nog even, en dan is het zover. Voor jullie, puppybaasjes, is het nu (nog enkele dagen) aftellen naar de grote dag!
Voor ons is ‘t niet aftellen, maar een naderend einde van deze hele leuke nestperiode. Ik wil jullie op de eerste plaats bedanken voor al jullie bezoekjes, gezelligheid, het vertrouwen in ons en voor het warme thuis dat jullie onze pups gaan geven. Samen beleefden we de spanning van de loopsheid, dekking, dracht, van de geboorte afwachten ... en dan is er voor jullie een pup! Ik weet hoe welkom deze jonge wereldburger is, en ik voel de vreugde en de liefde die deze twee kereltjes zal gaan omringen. Dat maakt ons ook blij en we verheugen ons met jullie!

Mama Kimba mag absoluut in het zonnetje gezet worden. Want wat was, en is ze nog steeds een geweldige moeder! Ze voedt haar pups nog volop, en ze heeft er heel veel plezier in om met ze te spelen. Boven verwachting gaat dit met onze normaal ietwat stoere Kimba zo ontzettend zacht en volledig naar "pup-kracht". Wat zijn wel trots op haar!

Voor ons is het einde van een nestperiode zo dubbel... Ik persoonlijk sta dan voor de moeilijkste stap: het loslaten en uit handen geven van de verantwoording. Maar als alles goed is zijn onze puppybaasjes inmiddels al helemaal voorbereid, en zullen ze voor hen de zekerheid en de veiligheid waarborgen voor een stroeve vloer, de juiste voeding en een verantwoorde en liefdevolle opvoeding.

Maar we gaan nog enkele dagen genieten van deze drie bruine beren! En uiteraard laten we jullie hiervan ook nog even meegenieten. Veel plezier met het volgen van onze pups en hun mama Kimba in "8 weken"!

 

 

 
 
Gisteren heb ik een foto en een filmpje gemaakt van onze pups tijden hun kennismaking met een banaan als fruithapje. Ze vonden het heerlijk. Samen lekker smullen, wat een guitig gezicht was het!
 
 
 
14 juli,

Gisteren hebben onze pupjes in de grote hondenspeelweide gespeeld. Ik had hun speeltunnel en -huisje neergezet, en mama Kimba wachtte met smart op hara pups. Ze vindt het prachtig om ze te zien spelen en om op een voorzichtige manier mee te doen. Ik heb van de foto's en filmpjes een fiolm samengesteld. I.v.m. de muziek even de index wegklikken!

 

 

15 juli,

En vanmorgen brak dan de allerlaatste dag aan waarin ons Newfygezinnetje compleet is. Morgen gaan de twee broertjes van Lotus naar hun nieuwe thuis. Vandaag heb ik nog wat foto's gemaakt, en we hebben met zijn allen nog zo zitten genieten van de aanblik van Kimba die haar pups voedde, met ze speelde, hun snoetjes en billetjes poetste... wat gaan we ze missen! Ook van mama Kimba nog een mooie foto op de laatste officiële dag van haar nestperiode.

Vannacht gaat hun laatste nachtje samen in ten huize v.d.Turfhoeve. Morgen een nieuwe spannende dag, maar daarover morgen meer!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

18 juli,

 Afgelopen zaterdag hebben we afscheid genomen van de twee knappe kereltjes, en hebben Diggle (reutje groen- Talisman v.d.Turfhoeve) en Boyke (reutje blauw- Emporio v.d.Turfhoeve) in deze volgorde hun warme nestje verlaten en hun intrede gedaan bij hun nieuwe baasjes. Inmiddels zijn we 2 dagen verder en hebben we al verschillende positieve berichtjes mogen ontvangen!

Lieve Boyke en Diggle, wij wensen jullie een fantastisch hondenleven toe in jullie nieuwe gezinnen. Ar, Miranda, Margot en Stephan hartelijk bedankt voor al jullie gezellige puppybezoekjes!

 

En hiermee zijn we nu aan het einde gekomen van ons puppydagboek. Wij zijn erg blij en dankbaar dat de Kimba's en Silke's opgegroeid zijn tot een pracht stel puppen, die de jongste generatie v.d.Turfhoeve vertegenwoordigen. We zijn trots op allemaal, en hebben heel veel vertrouwen in hun nieuwe baasjes. Bedankt allemaal voor jullie berichtjes, mailtjes, en meeleven met onze babybeertjes. Het was ons een genoegen om jullie dagelijks te laten meegenieten van de groei en ontwikkelingen van de pupjes van Kimba en Silke.

Tot ziens en wellicht tot een volgend v.d.Turfhoeve puppydagboek!

 

all rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004 -2016