6 juli,

ZEVEN weken!

Onze pups zijn nu op een leeftijd gekomen dat ze de hele wereld zouden willen ontdekken. Het spelen gaat er al veel beheerster maar ook al wat ruwer aan toe, en ze moeten ook leren zich voor eventjes te beheersen en zich netjes te gedragen als we dit van ze verlangen. Zo worden ze regelmatig even op de tafel gezet en moeten ze leren om braaf een borstel en kambeurtje te ondergaan. Dit gaat allemaal al heel prima. Intussen hebben wij al besloten dat teefje rood (Lotus v.d. Turfhoeve) bij ons gaat blijven. De reuen zullen naar Ar en Miranda en naar Stephan en Margot gaan. Wie welke pup gaat krijgen zal pas aan het einde van de nestperiode bekend worden.

In de afgelopen dagen heb ik vrijwel geen tijd over gehad om een update in ons dagboekje te maken, maar onze puppybaasjes zijn via berichtjes op facebook toch iedere dag eventjes op de hoogte gehouden. We beginnen deze nieuwe nestweek met een update van ons puppyuitstapje van afgelopen zondag 3 juli.

Op die dag was de SNUFFELDAG en regiokeuring van de NNFC. Ondanks dat het niet naast de deur was besloten we met onze pupjes naar deze dag te gaan voor een uitstapje met hun baasjes, en tevens namen wij Caméetje en Ferro mee voor deelname aan de regiokeuring. Dus op naar ZEEWOLDE! Iedereen in de auto en 175 kilometer voor de boeg. Bij ons vertrek thuis was het droog, maar in Zeewolde aangekomen ging er een zeer zware regen en onweersbui, die toch wel even wat tijd nodig bleek te hebben om over te trekken. Gelukkig mochten wij voor deze dag de caravan opzetten, zodat onze pupjes en puppen droog zouden zitten. Maar al gauw werd het beter weer, en konden we de rest van de dag genieten van ideaal Newfy-weer. Van de honderden foto's hier een kleine selectie in drie collages samengevat. Een wat ruimere selectie volgt hier later in een film!

De pups hebben enorm veel bekijks en aandacht gehad, en in de middag mochten ze allemaal even mee de drukte in. Aan het riempje kennis maken met heel veel mensen, andere honden, en er was zelfs een aangeleind varken! Hoewel het best een onderneming was om met 3 pups en twee kleuters, en de caravan bepakt en bezakt de trip naar Zeewolde te maken hebben we er geen moment spijt van gehad. Het was een ontzettend leuke dag en een hele leerzame en leuke ervaring voor onze pups. Zowel de heenreis alsook de terugreis verliep heel soepeltjes en comfortabel voor de pups. Intussen kunnen we wel zeggen dat ze een autoritje geen enkel probleem vinden.

 
 

 

7 juli,

Gisterenavond kwamen Miek en Monique van de NNFC nestinventarisatie. Van iedere pup en van het nest in het algemeen werd er een verslag gemaakt. Altijd weer leuk en gezellig, maar belangrijkste is toch dat ook dit nestje weer als correct bestempeld mag worden. We zijn erg trots op alle drie, maar vooral ook op mama Kimba en papa Mocca, die samen gezorgd hebben voor dit gezonde, leuke, mooie en lieve drietal! enkele foto's van gisterenavond:

 
 
 
 

8 juli,

Vandaag begin ik met 2 filmpjes. Eentje van het uitstapje van afgelopen zondag, en een van vandaag, mama Kimba spelend met haar pups. Ze is zo ontzettend lief voor ze, en heeft blijkbaar nog lang geen genoeg van haar drie belhamels. Maar ik moet zeggen dat ze van nature respect voor mams hebben. Onderling spelen ze best aleens wat ruw, maar als mama Kimba er is dan gaat alles van een leien dakje. Zo zie je maar dat ze nog altijd erg veel leren van hun hondenmama. Maar we hebben dan ook wel geluk met zulke "oer-moeders" die, volledig hun instinct volgend, zo'n degelijke maar liefdevolle opvoeding aan hun kindertjes geven.

In verband met de muziek in de film even de indexpagina van het dagboek wegklikken, of het geluid van die pagina uitzetten. Waarschijnlijk via een mobiele telefoon niet te bekijken (ivm de muziek) op de gewone pc moet het lukken.

 
Playtime! Voor klein en groot (op de achtergrond)
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

9 -11 juli,

We hebben een heerlijk weekeind achter de rug! Het weer was aangenaam, en we hadden op zaterdag een leuk uitstapje met onze pupjes, hun toekomstige baasjes, Olleke, kleine Caméetje en herder Judy naar de Maasplassen in Roermond. Het was een hele gezellige, leuke en voor onze pupjes ook zeker leerzame dag. Mensen en honden hebben genoten... een filmverslag, waarbij de indexpagina i.v.m. het geluid in de film even weggeklikt moet worden. Waarschijnlijk daardoor niet via een mobiele telefoon te bekijken.

Maar we beginnen met enkele foto's in een collage. De rest is te zien in de film!

 

 

12 juli,

In de afgelopen nacht hebben de deugnietjes alle tape van de rubberen ribbelvloer in hun kamerkenneltje getrokken. En van dat nachtelijke harde werken moesten ze natuurlijk ook allemaal poepen. Het was een heerlijk rommeltje in hun kenneltje vanmorgen. Nu ligt het grut uit te slapen. Want tja, als je "nachtdienst" heb gehad... dan moet je overdag bijslapen!

 

 

all rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004 -2016