22 juni

vandaag zijn Kimba's pups 5 weken!

En op dag 2 van de ZOMER krijgen we ook daadwerkelijk prachtig weer. Dat is mooi, want ons drietal heeft nu ook de leeftijd bereikt dat ze gerust voor langere tijd buiten kunnen (mogen) vertoeven. Gisteren hebben ze kennis gemaakt met JUDY. Geheel onbevangen hebben ze aan haar gesnuffeld en haar rustig kunnen bekijken. Onbevreesd, want op deze leeftijd overheerst de nieuwsgierigheid en de drang voor toenadering. Pas later neemt de drang tot toenaderen af, wordt de neiging tot ontwijken groter en komt er meer voorzichtigheid in het spel kijken. Daarvan maken we nu dus gebruik door onze newfybaby's kennis te laten maken met nieuwe situaties en "anders dan wijzelf". Judy en Ginger zullen daarin ook een rol mogen gaan spelen... Veel plezier met het volgen van onze pupjes in deze nieuwe levensweek!

Foto's van gisteren...

 
Klik bij het bekijken van de film i.v.m. de muziek even de indexpagina van het dagboek weg, of zet het gluid van die pagina even uit
 

Reutje blauw; gegroeid van 720 gram naar ruim 6 kilo in slechts 5 weken tijd

 

23 juni,

Gisteren hebben onze pupjes kennis gemaakt met de puppyspeelplaats, nieuwe speeltjes, de tunnel, het bijbehorende "huisje", en met Ginger! Ik heb ene leuke film samengesteld, wellicht i.v.m. het geluid in de film even de indexpagina van het dagboekje wegklikken of het geluid van die pagina uitzetten. Meestal zijn mijn films voorzien van muziek, en daardoor zijn ze niet via een mobiele telefoon o.i.d. te bekijken. Fijne dag!

 
 

 

24 juni,

De dag begon vandaag heerlijk fris, het was echt lekker afgekoeld na de enorme onweer en regenbuien van de afgelopen nacht. Buiten ontbijten dus, en aangezien het de gehele dag droog bleef hebben ze lekker de hele dag buiten vertoeft. In de vroege ochtend op het uitloopje, en de rest van de dag op de puppiespeelplaats. Maar vanmiddag werd het al gauw weer warm, met als gevolg dat de pups vrijwel de hele middag hebben liggen slapen. Geeft niet, ze hebben even lekker kunnen bijtanken, en dan morgen weer fris en fruitig... want dan komt er weer visite! Tot morgen!

 
 
 
 
 
 
 
 

 

26 juni,

Gisteren hadden we weer puppyvisite. Voor de pups was alleen de ochtend geschikt om buiten te spelen, want voor de rest van de dag was het bar slecht weer. Pas nadat de visite weer huiswaarts gekeerd was werd het weer droog en kwam het zonnetje nog even door. Vandaag begint de dag met een frisse wind maar wel met zonnenschijn, dus laten we hopen dat ze vandaag weer lekker een poosje buiten kunnen gaan vertoeven. Want verplicht binnen blijven... dat vinden helemala niet leuk en dat kunnen ze ook al echt laten blijken! Voor vandaag een filmpje en foto's van 24 en 25 juni.

 
 
 
 
 

 Een gezellige zondag allemaal en tot morgen!

 

 

 

all rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004 -2016