15 juni

Vandaag zijn Kimba's pups 4 weken oud!

In de afgelopen dagen zijn ze veel veranderd. Ze spelen, kwispelen, kunnen al een beetje blaffen, grommen en doen al poging om te rennen. Reutje blauw is de voorloper op alles. Hij liep als eerste, en lijkt in alles even een kleine voorsprong te hebben op zijn broertje en zusje. Best mogelijk dat hij in feite 1 of 2 dagen ouder is, want de "eitjes" van een hondenmoeder worden niet allemaal op eenzelfde moment bevrucht. Er kunnen best enkele dagen tussen zitten. Grappig als je achteraf dan kunt bedenken dat de ene pup "ouder" is als de andere. Iedere dag komen ze nu eventjes buiten. Het weer zit niet erg mee, maar als ze hun wakkere momentjes hebben mogen ze toch gewoon even buiten de beentjes trekken, ook al is het wat frisser of heeft het juist een beetje geregend. Deze week staat dan ook in het teken van verder ontwikkelen, steviger en beheerster gaan lopen en spelen, ontdekken, misschien al een keer voorzichtig kennis maken met Mechelse herder Judy en vooral héél veel knuffelen en verwend worden! Veel plezier in deze nieuwe levensweek.

 
 
 
 
 
 

 

16 juni,

Gieteren op dag 28 van hun prille leventje is ons drietal weer gewogen en ontwormd. Deze keer heb ik voor een ontwormings tabletje gekozen, want de bijvoeding gaat er nog niet altijd (helemaal) in, en dan zouden we dus het risico kunnen lopen dat ze de ontworming niet correct of helemaal binnen krijgen. Ze zijn groot genoeg om een pilletje te kunnen slikken, en dit ging dan ook erg gemakkelijk naar binnen. Nog altijd vinden ze mama's moedermelk het lekkerst. Het eten van een portie vaste voeding uit een eigen bakje gaat best prima, maar nog niet erg gulzig. Al vinden ze het vlees toch ook wel lekker. Per pupje gaat er nu ongeveer 80 gram vlees in een bakje, en dit krijgen ze nu driemaal daags voorgeschoteld. Meestal blijft er wat over en mag mama Kimba de resjes opruimen. Dit vindt ze helemaal niet erg! Pas als ze dit wat gulziger gaan eten zullen ze 4 x daags een portie vlees krijgen voorgeschoteld.

Een paar foto's van hun ontbijt gisterenmorgen:

 

17 juni,

Een keer of 4 per dag gaan onze pupjes eventjes naar buiten om te spelen. Echt koud is het niet, maar toch te fris om buiten in slaap te vallen, dus zijn die momenten nog maar van korte duur. Het buiten spelen levert altijd weer leuke fotomomenten op! Voor vandaag een collage van enkele buitenfoto's, een fijn weekeinde gewenst allemaal!

 
 

19 juni,

Goede morgen!

Even heel gauw een kleine update, want ik ben zo dadelijk weer een dagje naar de show. De verzorging van onze Newfybabies gaat net als gisteren weer liefdevol verzorgd worden door onze dochter Sandra en uiteraard door mama Kimba!

Voor ons nu twee dagen show met Thalia, een lieve Newf die door omstandigheden 3 weken geleden bij ons terug kwam. Het leek mij wel eens leuk om de stoute schoenen aan te trekken en te zien hoe ze zou scoren op de show. Dat ze een mooie Newf is dat wist ik natuurlijk wel, maar de vraag was natuurlijk ook even hoe ze zich daar zou gedragen. Na een drietal weken op allerlei vlakken met haar bezig te zijn geweest; zwemmen (voor haar voor het eerst in haar leven!), aktiviteiten bezoeken, mee naar de stad, hondentraining enz. enz. is er al een hele hechte vertrouwensband tussen ons gegroeid. Ze heeft zich al zo fantastisch aangepast, maar de kers op de taart was toch wel de uitslag van haar allereerste show: gisteren op de internationale hondenshow te 's Hertogenbosch (IDS Uden) won ze de teven openklasse en werd ze reserve Kampioen!

T R O T S op Thalia, die prompt voor haar show ook nog helemaal uit vacht ging.

 
 
 
 

De pupjes mogen vandaag gewoon een lui dagje houden...

Misschien vanavond meer, maar anders morgen wel weer. Tot dan!

 

21 juni,

Na een druk weekeinde en een dagje (gisteren) even bijkomen vandaag dan weer een update in ons dagboekje. Vandaag is het alweer de laatste dag dat ze 4 weken oud zijn. Oh, oh .. wat vliegt de tijd! Onze pupjes zijn weer flink gegroeid, het gaat nog altijd heel mooi "op schema". Gisteren heb ik weer een heleboel leuke foto's gemaakt, onze puppybaasjes zullen ze allemaal weer krijgen toegestuurd, maar in het dagbokje een kleine selectie. Veel plezier met kijken, en tot morgen in een nieuwe levensweek!

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

all rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004 -2016