9 juni

Drie weken oud!

Onze pupjes kunnen nu goed zien en horen, ze kwispelen als we tegen ze praten, en we hebben het eerste blafje al gehoord! Mama Kimba heeft haar dikke bontjas gelukkig al losgegooid, heerlijk voor haar met de warmte. Gisterenmorgen heb ik haar in alle vroegte ontwold, er is bijna letterlijk een halve hond afgekomen en dus ook nog maar een halve hond overgebleven. Lekker luchtig, ze was er blij mee! Zoals jullie zien zijn de hondenbaby's weer goed gegroeid. De mannen zitten ruim over de drie kilo, en teefje Lotus zat er gisteren met exact 3 weken juist tegenaan te hikken. Vandaag zal ook zij wel aan de drie kilo komen. Bijvoeren doe ik echt nog niet, in ieder geval niet voordat ze allemaal lopen, want ze zijn zwaar genoeg, en ze mogen van mij niet extra veel in gewicht toenemen, ik zie het zo vele malen liever. De moedermelk is nog ruim voldoende, en mama Kimba gaat ook nog heel graag met grote regelmaat bij haar pups. Zolang ze ongeveer een kilo per week toenemen is dat helemaal zoals gewenst. De gebitjes zijn intussen vrijwel geheel door, we hebben hierdoor af en toe wat klaagzang moeten aanhoren maar dit is nu bijna helemaal achter de rug. Hun bijtertjes staan bij alle drie keurig scharend. En dan krijgen we in het weekeinde de eerste bezoekjes! Ben zo benieuwd wat de baasjes van hun toekomstige hondenkind gaan vinden. We hebben er reuze veel zin in, en ik heb al begrepen dat jullie er ook erg naar uitkijken.

 

 

10 juni

Vanmorgen mochten de pups even samen met mama Kimba naar buiten. Zo kon ik genmakkelijk even hun verblijf verschonen en konden zij voor het eerst kennis maken met de wereld om hun heen. Ze vonmden het een beetje eng, en dat is logisch voor die eerste keer, maar mama Kimba was er voor ze om te laten merken dat alles okee is met "buiten". Mooi om te zien hoe ze naast ze ging liggen, en even later waren de stoere mannen al een beetje aan het spelen. Zusje Lotus was nog een beetje aan het jammeren, ze durfde toch niet echt het vetbedje af om naar mamam te kruipen. Vanaf nu gaan we iedere dag eventjes oefenen tijdens het verschonen, en zo zullen ze gauw genoeg wat meer te gaan ondernemen. Drie weken is best jong, rond de 4 weken voelen pups instinctief meer drang om buiten het veilige nest te verkennen. Prachtig om dan ook te zien dat mama zich naart hun nestelt en ze niet alleen laat.

 
 
 
 
 
 

 

11 juni,

En vandaag was het dan de grote dag, het eerste puppybezoek van de nieuwe baasjes! Het was erg leuk om te merken hoe jullie ernaar hebben uitgekeken, en het was zo mooi om jullie met de pups te zien knuffelen. We hebben een erg goed gevoel over de uitverkoren puppybaasjes. Dank voor jullie bezoekje en gezelligheid en tot heel gauw maar weer! Enkele foto's van gisteren en vandaag. De pupjes en hun mama Kimba liggen nu in diepe slaap, moe van het puppybezoek...

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

12 juni,

Gisterenavond een beetje pap gemaakt om te zien wat ze ermee kunnen. Erg happig waren ze er nog niet op, van mama Kimba krijgen ze blijkbaar echt nog voldoende binnen, maar alvast een keer van de pap proeven kan geen kwaad. Reutje blauw heeft er het meeste van gegeten, het teefje en reutje groen trokken er nog net niet de neus voor op. Mama Kimba vond het heel niet erg om de afwas te doen, zij lustte er wel pap van!

 
 
 

 

13 juni,

Vanmorgen begint de dag vroeg, om 06.30 uur krijgen ze een vleespapje. En wat eten de pups netjes! We staan ervan versteld hoe keurig ze zonder er dwars doorheen te schuiven kunnen smikkelen. Ik heb er een filmpje van genmaakt, dat siert vandaag ons dagboekje, en tevens een paar foto's van gisteren:

 

v.l.n.r. teefje Lotus, reutje groen en reutje blauw.

 

 

 

 

14 juni,

De laatste dag alweer van deze levensweek! Morgen worden de pups 4 weken oud. Ze herkennen inmiddels onze stem en reageren daar zo leuk op. Toevallig stond ik vanmorgen met mijn fototoestel in de handen toen Ricardo de pupjes goedemorgen kwam zeggen. Ik heb nog juist een klein stukje gefilmd, vergat het gelijk te doen door de vertederende aanblik.. wat een vriendelijk mannetje, en blij om Ricardo weer te zien. Op dit filmpje reutje groen en Ricardo. Later vandaag probeer ik nopg een film samen te stellen van de spelende pups enkele dagen geleden. Ik kwam er maar niet aan toe, maar ik ga hem zeker nog maken. Die houden jullie dus nog tegoed.

 

 

 

all rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004 -2016