1 juni

Twee weken oud vandaag!

En in deze week zullen onze pupjes ontwikkelen van buikschuivertjes naar mini-hondjes die kunnen zien, horen en contact met ons gaan zoeken. Het eerste stapje in die richting is gezet door reutje groen. Bij hem zijn als eerste de oogjes gaan ontluiken. We zien kleine glinsterbolletjes die nog niet haarscherp kunnen zien, je ziet dat aan de lichte waas die nog over het oogje ligt. In de loop van een ruime week zal dat zicht steeds scherper gaan worden. Heel langzaam kunnen ze zo wennen aan daglicht, maar ook heeft moeder natuur nog altijd in petto dat hun reukvermogen verfijnd moet worden. Want dat is de reden dat hondenbaby's "blind en doof" geboren worden. Gedurende de nestperiode zullen we dan ook duidelijk blijven zien dat de pups alles als eerste met hun reukvermogen opsporen, opzoeken en onderzoeken. De moedermelk wordt tot het einde van de nestperiode snuffelend en snuivend opgezocht, terwijl ze dan in feite gemakkelijk kunnen zien waar haar tepels zich bevinden. Horen en zien komt bij onze huishonden vrijwel altijd op de 2e en 3e plaats. Behalve bij windhonden, want die jagen niet op geur maar op het zicht. De whippet daarentegen is de enige in deze rasgroep met een goede neus, en de enige in deze rasgroep die zijn neus gebruikt bij de jacht. Dit komt omdat hij in de 19e eeuw ontstaan is uit de kruising greyhound x terriėr. Misschien een leuke en interessante wetenswaardigheid, welke dat ik destijds in mijn opleiding voor dierenasiel en - pension/kennelhouder heb moeten leren.

Er gaat dus nogal wat gebeuren en veranderen voor onze newfybaby's deze week. Ik hoop jullie weer door middel van beeld en geluid te kunnen laten meegenieten. Veel plezier in deze nieuwe levensfase van de drie Kimba'tjes!

En natuurlijk was het vandaag tijd voor de eerste ontworming. Niet bepaald gezien als een feestje.

Tot morgen!

 

2 juni,

O wat worden ze nu leuk! Dat waren ze natuurlijk al, maar nu de oogjes geopend zijn ervaar je hun wezentje zoveel meer. Ze lijken nu ook al een beetje te kunnen horen, en dan komt hiermee gelijk een heel speciaal moment: het eerste kwispeltje! Ik heb het kunnen vastleggen op film. Hij was al die tijd al zo lief naar mij aan het kwispelen, maar ik heb toch nog een klein stukje kunnen filmen. Ontroerend mooi dit. Voor vandaag dan het filmpje en een aantal foto's van gisterenavond en vanmorgen vroeg. Fijne dag en tot morgen!

 

Mama Kimba had gisteren met al die regen een badhairday...

 
 
 

 

3 juni,

Vandaag zomaar een aantal leuke foto's van onze tevreden Newfyfamilie. Alledrie hebben ze nu de oogjes volledig geopend, en naast het kwispelen wat we gisteren konden waarnemen, zagen we ze vandaag voor het eerst een klein beetje met elkaar spelen. Jammer genoeg kon ik dat net niet vastleggen op foto of film, want mama Kimba kwam er met haar grote hoofd juist voor hangen toen ik de camara in de aanslag had. Helaas was het spel toen voorbij, want de geur van hun mama leidde ze af. Komt vast nog wel een keer!

Tot morgen!

 
 
 
 
 
 
 

 

7 juni,

Op de valreep in deze levensweek nog een update. Door van allerlei bezigheden (onder andere show in het afgelopen weekeinde en het leren zwemmen van onze herplaatsdame Thalia) ben ik niet aan een update toegekomen, maar uiteraard zijn er wel de nodige foto's gemaakt, zodat onze  puppybaasjes niets hoeven te missen. Gisteren zijn onze newfybaby's "verhuisd" van de werpkist naar de puppy-kamerkennel. Voor mama Kimba heel wat aangenamer om te vertoeven tijdens het voeden, want het is hier in het Zuiden des Lands erg warm. Nu kunnen de pups alles waarnemen wat er zoals in huis gebeurt, maar op dit moment is slapen nog hun grootste bezigheid, en zal het echte waarnemen van wat er buiten hun verblijf allemaal gebeurt nog wel even op zich laten wachten. Mamam Kimba heeft er dankbaar gebruik van gemaakt, en kan nu zelf ook in en uit lopen wanneer zij dat wilt. Deze verantwoording durf ik haar ook in de nachtelijke uren te geven, want ze is een erg voorzichtige mama. Dus is mijn bedje ook opgeruimd en kan ik na lange tijd weer in mijn eigen bed slapen. Best wel weer fijn! Een aantal foto's van de afgelopen dagen heb ik in een filmpje gezte, en onze puppybaasjes krijgen ze uiteraard ook weer toegestuurd. Morgen worden ze drie weken en vervolgen we op een nieuwe pagina!

Tot dan!

 

 

 

all rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004 -2016