25 mei,

Vandaag zijn Kimba's pups één week oud!

En normaal zou ik dan op deze nieuwe pagina in ons dagboekje beginnen met het verkondigen van de blijdschap over het feit dat ze die eerste belangrijke 7 dagen zo goed zijn doorgekomen. Maar dat verliep deze nestperiode even anders met het plotselinge verlies van teefje roze en de angst voor het verlies van de andere pupjes. Maar dit ligt nu inmiddels weer achter ons, en de kids zijn blakend gezond. We zijn  uiteraard nog altijd extra alert, want het is bijna niet te geloven hoe snel iets kan optredenen het enkele uren later fataal wordt.

Maar kijk nou eens naar deze drie schatjes... ze zijn toch om op te vreten?! Ze groeien als kool, en een lievere en betere moeder als mama Kimba hadden ze zich niet kunnen wensen. het is wat dat betreft GENIETEN met hoofdletters, voor zowel Kimba, de pupjes als voor ons. De groeitabel is weer bijgewerkt, en zoals je ziet zijn de pups reuze goed gegroeid en hebben ze hun geboortegewicht inmiddels ruimschoots verdubbeld.

Heel veel plezier met het volgen van onze newfybabies in deze nieuwe nestweek!

Een klein beetje jammer van de schijn van de rode warmtelamp, maar de foto's zijn te leuk om ze daarvoor niet te plaatsen:

 
 
 
 
 

 

26 & 27 mei,

Gisterenmorgen om 07.00 uur heb ik een paar kleine filmpjes gemaakt en deze samengesteld tot één film. Het geeft jullie een klein beetje een beeld hoe onze pupjes nu zijn en bewegen, al waren ze nu niet echt hongerig. Soms zijn ze dat net even iets meer en dan beginnen ze waarachtig al in de beentjes te komen en hun eerste echte stapjes te maken! Het lukt mij binnenkort vast om ook dat eens vast te leggen op foto of film. Voor vandaag dus dit filmpje en enkele headshots van eergisteren, Fijne dag!

 

 

Tot morgen!

 

28 mei,

De reden dat ik afgelopen donderdag geen tijd had voor een update was dat het voor ons een hele hectische dag was. We hebben door nare persoonlijke omstandigheden van haar baasje, weer plaats in ons hart en huis gemaakt voor de ruim 2,5 jaar oude Thalia. En al zag ik er als een berg tegenop in deze voor ons zo drukke tijd om een hond op te vangen, en hebben we als gezin momenteel echt genoeg aan de zorgen om onszelf, we blijven toch de fokkers van Thalia en we wilden deze mensen niet laten vallen maar in deze situatie helpen, juist omdat we weten hoe belangrijk het is steun te krijgen in "zwaar weer". Thalia komt uit dezelfde oudercombinatie als mama Kimba en tante Silke, en is dus een jongere volle zus. En wat lijkt ze als twee druppels water op Silke! Qua uiterlijk, maar zover we nu kunnen beoordelen ook qua karakter. Ze is er nu pas een paar dagen, maar ze was gelijk thuis. We wilen haar nu zelf hier bij ons in alle rust laten bijkomen, want ongetwijfeld heeft haar gezinssituatie een indruk achter gelaten en haar een "verleden" gegeven. Welkom lieve Thalia. Het komt allemaal wel weer goed voor jou.

Thalia in vol ornaat, maar haar kam en trimbeurtje moet ze van de week nog even krijgen.

Thalia moet nog even strikt van de anderen gescheiden blijven, in vaktermen uitgedrukt dus nog in quarantaine verblijven, maar als ze over een aantal dagen ingeburgerd mag gaan worden bij onze andere Newfs zal dat vast en zeker goed gaan komen. Aan onze visite vragen wij om Thalia tijdens jullie bezoek in aandacht geen voorrang te geven op onze andere honden. Ze hoort even op de laatste plaats te komen en geen overmatige aandacht te krijgen. Dat maakt het voor de anderen gemakkelijker om haar aanwezigheid in vrede te accepteren.

Met de pups van Kimba gaat het uitstekend. En ze slapen in de nachten eindelijk een uurtje langer. Kimba zou inmiddels liefst doorslapen (wie niet) maar de pups beginnen een beetje te protesteren rond de klok van 02.00 uur en 05.00 uur in de nacht, en dus ga ik er op die tijdstippen nog even uit om ze bij mama Kimba te laten drinken. Een fotocollage van de kids met foto's van afgelopen nacht en hedenmorgen. Een fijn weekeinde gewenst en tot morgen!

 

29 mei,

De allereerste echte stapjes worden nu druk geoefend. Meestal bewegen de pups zich nog voort als trage buikschuivertjes, maar als mama in beeld komt, of eigenlijk als ze haar ruiken, dan beginnen ze zich al echt omhoog te richten en heuse stapjes te maken. Meestal maar een of twee, waarna ze weer omkiepen. Toevallig heb ik er een foto van kunnen maken. De oogjes en oortjes (die pas na de oogjes open gaan) zijn nog stevig dichtgeplakt. Maar dat zal ook niet lang meer op zich laten wachten. En het eerste pupje is de 2 kilo gepasseerd. De andere reu zal snel volgen want het verschil tussen de reuen is minimaal. Hun zusje zal dat gewicht wel rond dag 14 bereiken. Enkele foto's:

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

30 mei,

Dagelijks worden we er nog aan herinnerd dat dit plekje voor teefje roze voorbestemd was. Vandaag opnieuw een beetje verdrietig daarover. Ondanks dat we niet mogen klagen, want het had altijd erger gekund. Mama Kimba staat nog altijd bol van de voedzame melk.

 

31 mei,

De namen die ik gekozen heb voor onze pups hebben voor mij een speciale betekenis. Bij het chippen worden de namen pas aan de pups gekoppeld, dus voor de reuen is het nog even de vraag welke naam bij welke pup gekozen gaat worden. Ons donkerbruine meisje heeft dus als enige al een naam: Lotus. Haar naam heeft in het Hindoeïsme en Boeddhisme meerdere mooie betekenissen, en symboliseert onder andere schoonheid, geestelijke groei en vruchtbaarheid. Voor de reuen heb ik namen gekozen die ook een betekenis hebben en welke ik mooi zou vinden als onze nestkeuze op een reu valt. Talisman voor de ene reu, een Talisman is een gids op je pad, een geluksbrenger. En (wederom) Emporio, omdat ik dat een prachtige krachtige naam vind en omdat de overgrootvader van de pups Emporio heette. Uiteraard kunnen de nieuwe baasjes een roepnaam naar eigen keuze geven aan hun eigen pup. Maar de pup die wij kiezen zal als roepnaam dan zijn of haar stamboomnaam hebben.

Tot morgen in alweer een nieuwe week!

 
 

 

 

 

all rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004 -2016