Hello World!

 

Met de eerste drukwee rond 00.30 uur in de vroege morgen van zaterdag 12 maart is de bevalling van Silke begonnen!

00.45 uur,

Ik ga nu bij Silke zitten in de werpkist, ze heeft mijn steun nu hard nodig. In principe verwacht ik dat er binnen een uur de eerste pup moet zijn geboren. Indien de situatie het toelaat zal ik tussendoor proberen te updaten.

een uitgebreid verslag komt achteraf, maar om 01.30 uur is de eerste pup, een bruine teef, geboren. Silke deed het geweldig! En ze is gelijk een hele liefdevolle moeder. De kleine ligt nu al heel lekker te drinken.

 

Wat een oermoedertje! Ik had haar eerstgeborene even in een kleine box gelegd onder de warmtelamp omdat Silke was gaan staan, het pupje piept, en Silke neemt haar heel voorzichtig in de nek vast en legt haar bij zich. Doodeng, ik zette van schrik het filmen van de camara uit. Na 25 jaar fokken moet ik toch nog even wennen aan zoiets natuurlijks...

volgende lichte wee om 02.30 uur

Om 03.10 krijgt Silke weer weeën, en 10 minuten later (03.20) wordt er een bruine reu geboren.

Om 03.25 krijgt ze opnieuw weeën die even later weer wegebben. Maar om 03.45 beginnen ze opnieuw en vijf minuten later (03.50) wordt er een zwarte teef geboren.

 

Om 04.20 komen de p[ersweeën opnieuw opzetten en om 04.30 wordt er opnieuw een bruine reu geboren.

We hebben nu 4 pups, en er is nog minimaal 1 pup te voelen in Silke's buik. Nu heb ik ook weer even tijd voor een update, en om van iedere pup een foto te plaatsen. Silke is een ontzettend zorgzaam moedertje en wast en verzorgd haar kindertjes al vol overgave.

Intussen is het 9 uur in de morgen, en is er nog van alles gebeurd!

Om even na 5 uur in de morgen kwamen er weer enkele weeën, en tegen 6 uur wederon zeer krachtige persweeën die om 06.05 pup 5, een mooie zwarte reu ter wereld hielpen. Hij zat nog volledig in de vliezen, zijn nageboorte zat nog aan hem vast en ook zat hij nog in het vruchtwater. Een complete geboorte! Zo prachtig om te zien, en ook geweldig om te zien hoe snel Silke de pup uit zijn vliezen wilde bevrijden! Zoals ik aleerder zei, ze is een oer-moedertje! Zelfs de bandjes moesten af geknabbeld vond ze (ze dacht wellicht dat het navelstrengetjes waren), jullie zien dat later wel in de geboortefilm terug.

En dan komt er om 06.25 uur heel vlug nog een zwarte teef ter wereld! Pupje nummer 6. Hiermee zijn er dan 3 reuen en 3 teven geboren, en ook de kleur precies verdeeld, 3 bruintjes en 3 zwartjes. Hoeraa voor moeder natuur, dikke pluim voor Silke. Want wat heeft ze het geweldig gedaan. Een vlotte ongecompliceerde bevalling, weliswaar buitengewoon vermoeiend, maar wat is het heerlijk na de moeilijke tijd die we als gezin in de afgelopen maanden hebben moeten doorstaan.

De geur, de geluidjes, en de kersverse trotse newfymama, het is genieten!

Alle andere foto's en filmpjes ga ik in een bevallingsfilm samenvoegen. Deze zal we in de komende dagen pas klaar zijn, maar intussen kunnen jullie dagelijk een update verwachten. Veel plezier met het volgen!

Zo mijn update is bijgewerkt. Iedereen weet nu wat er geboren is. Ik zal proberen in de loop van de dag iedereen te contacteren, maar voor nu ga ik eerst eten, de pupjes nogmaals allemaal goed aanleggen en afgelost worden voor wat slaap, want dat kan ik wel gebruiken na deze zware nacht. Jullie horen dus later op de dag van mij, want ik ben nu echt te vermoeid. Tot straks!

 

13 maart,

in de afgelopen nacht heb ik de bevallingsfilm in elkaar geknutseld. Ik heb de pagina even afgescheiden van het puppydagboek i.v.m. de muziek in de film, jullie kunnen dus via de link onderaan deze pagina weer terug naar de index van ons puppydagboek. Vergeet dus niet het geluid aan te zetten! Mogelijk kan je deze film niet via je mobiel kijken, maar dat weet ik niet helemaal zeker (heb namelijk zelf geen mobiel waar internet op zit).  Vanf nu vervolg ik op de pagina "Pasgeboren"!

Veel plezier met het bekijken van de geboortefilms van Silke's pups!

 

 

 

all rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004 -2016