7 weken

30 april,

We gaan de laatste week van onze nestperiode in!

Ongelofelijk hoe snel de tijd gegaan is. Dankzij mama Silke en haar prachtige kinderen was het ook een hele ongecompliceerde nestperiode. Wat is ze een geweldige en lieve newfymama, en nog altijd zijn haar pupjes omringd door haar warme moedergevoelens en zorg. We zijn zo trots op haar. De pups groeien nog altijd geweldig, en gisteren zijn ze ook allemaal even apart op de foto gezet. Straks hebben we ook weer het weegmomentje en later vandaag wordt dan de groeitabel weer bijgewerkt. Voor de laatste dagen van onze nestperiode wordt er gelukkig geweldig weer voorspeld, eindelijk... dan kunnen onze pups ook nog genieten van veel buiten zijn in hun laatste dagen samen.

Veel plezier met het volgen van de laatste nestdagen!

 

1 mei,

Gisteren heb ik twee leuke filmpjes gemaakt van onze pups, en deze sieren vandaag dan ons dagboekje, samen met enkele foto's. Ginger de Spinone is weer op "puppybezoek" geweest, en zo zijn onze pupjes dan in hun nestperiode ook goed gesocialiseerd met "anders", doordat ze regelmatig kennis konden maken met Judy en Ginger. Het heeft ze ongetwijfeld veel geleerd. 

En dan komen straks onze puppyouders weer allemaal op bezoek. We verheugen ons er helemaal op, tot straks allemaal!

Indexpagina van het puppydagboek even wegklikken i.v.m. de muziek!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 2 & 3 mei,

Eindelijk weer even de tijd voor een update!

Afgelopen zondag 1 mei hadden we een uitstapje met onze pupjes en al hun nieuwe baasjes. En gisteren was er dan de nestinventarisatie om onze pupjes en hun mama te bekijken. Er waren enkel complimenten, want alle pups zijn correct en zonder zichtbare foutjes. Nu hadden we dat zelf ook wel al gezien natuurlijk, want als je bijna 26 jaar Newfoundlanders fokt en zelf ook nestinventarisator bent heb je ervaring te over, maar toch heel leuk om het ook van een ander te horen. We zijn enorm trots op ze, maar zeker op hun mama Silke.

Voor vandaag enkele foto's van de nestinventarisatie op 2 mei. Iedere pup is grondig bekeken en bevoeld, en van iedere pup werd er een (keur) verlsag gemaakt. Een kopie daarvan krijgen onze puppyouders strakjes uiteraard mee. Het verslag van ons uitstapje probeer ik morgen klaar te hebben, de foto's en fotofilm zijn al klaar,maar ik wil ook nog even bekijken of alle filmpjes samengesteld kunnen worden.

Morgen wellicht dus meer daarover!

 
 

 

4 mei,

En dan eindelijk mijn update van ons uitstapje afgelopen zondag 1 mei!

Alle puppybaasjes waren present en de weergoden waren ons buitengewoon goed gezind. Gewoonlijk maken wij de puppyuitstapjes met de puppytaxi (rijdende bench), maar aangezien het heen en terug toch een km'tje of 4 lopen is zou Jack dat in zijn gezondheidstoestand momenteel niet kunnen volhouden, en verkozen wij het om nu een keer met de auto te gaan omdat hij erg graag mee wilde gaan. Dit betekende dat ook mama Silke mee kon, want voor een hondenmama die zojuist een 7 wekenlange zoogperiode achter de rug heeft is zo een intensieve wandeling ook net even teveel. Het ene nadeel heeft dus ook zijn voordelen. En een eerste kleine autoritje tijdens de nestperiode is voor onze pupjes ook alleen maar positief. Allen hebben dit eerste ritje bij de a.s. baasjes in de auto(s) prima ondergaan. Eindstation was Stichting Hornerheide, waar een klein "dierentuintje" is met wat kleinvee; geitjes, schapen, varkentjes, vogelsoorten en uiteraard met dit prachtige weer nogal wat mensen op de been en in de rolstoel. Leuke nieuwe indrukken voor de puppenkinderen, niet al te indrukwekkend maar gezellig, en vooral vertrouwd met hun mama, nestgenootjes, hun mensenfamilie en hun nieuwe baasjes. We hebben er allemaal van genoten, en het is ook erg leuk dat iedereen elkaar nu al een beetje kent en contacten en ervaringen kan blijven uitwisselen.

Uit de enorme hoeveelheid foto's heb ik een kleine selectie gemaakt, die in een fotofilm en samengestelde film vandaag ons dagboekje sieren. De "losse" foto's zullen uiteraard weer digtaal aan de baasjes worden gegeven. Hiermee en met de laatste foto's en filmpjes van deze laatste nestdagen die nog volgen hebben zij straks een zeer uitgebreide fotocollectie van hun puppekind. leuk voor "later"...

 
 
 

Bij het aanklikken van de filmpjes i.v.m. de muziek de indexpagina van ons dagboek even wegklikken.

 

 

 

5 & 6 mei,

En met de update van vandaag zijn we gekomen aan het einde van de geweldige nestperiode van Silke's eerste nestje nakomelingen.

Wie had dat nu toch allemaal gedacht...

... dat Silke na enkele vergeefse pogingen alsnog mama mocht worden. Dat wij in een voor ons hele moeilijke periode de o zo welkome afleiding mochten krijgen van een prachtig nest pups! Dat Silke zo'n enorm toegewijde en liefdevolle moeder zou blijken. Dat deze nestperiode zo gemakkelijk en ongecompliceerd zou verlopen. Dat we zulke fantastische puppybaasjes zouden vinden. En dat we zelf een "nieuw Caméetje" zouden krijgen. Lieve mooie Silke en Mocca, bedankt voor deze prachtige, lieve pupjes! Lieve puppybaasjes bedankt voor jullie bezoekjes, gezelligheid, steun en vertrouwen! Alle andere volgers van ons dagboekje bedankt voor jullie interesse. Ik heb de dagelijkse updates met heel veel plezier voor jullie allen gemaakt. Ik sluit met een grote update nu Silke's puppydagboek af. Vanaf morgen gaan we afscheid nemen van onze Newfybabies. Dan komt er nog een laatste update van de afscheidsfoto's.

Kimba zal hier dan verder gaan. Hoe ik dat straks ga comnineren zal ik even bekijken. Misschien een nieuw dagboek voor Kimba, misschien voeg ik ze samen, in ieder geval zullen voor onze puppyouders de nestweken van hun pup gewoon via hun eigen inlog te lezen blijven.

Voor nu een aantal foto's en een paar filmpjes van de afgelopen dagen. Veel plezier met bekijken van deze laatste updates!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denk aan het wegklikken van de indezpagina i.v.m. de muziek in de 1e en 3e film! (2e film zijn alleen de puppygeluiden)
 
 
 
 

 

 

all rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004 -2016