6 weken

23 april,

Tjonge, alweer 6 weken..

Ze zijn weer gewogen en gemeten, en de groeitabel is weer bijgewerkt. Onze pups zijn een stel flinke maar leuke belhamels geworden! Met een beetje geluk zien jullie ze morgen even "op hun best"! Mama Silke laat haar instinct de vrije loop en begint haar kinderen zo nu en dan al eens op een speelse manier op hun plek te wijzen. Maar de zorg voor haar baby's is nog altijd even liefdevol, en ook zoogt ze hen nog een keer of 4 per etmaal. Hun eten krijgen ze in 2 groepjes, want er moet nu goed op toegezien worden dat ieder bij zijn of haar eigen bakje blijft. Na 2 x wisten ze direct hoe e.e.a. ging verlopen en waar het eten zou worden neergezet, de slimmeriken!

Zoals beloofd voor vandaag de foto's van gisteren tijdens het buiten spelen. Morgen heb ik wellicht geen tijd voor een update, dus voor nu dan maar lekker veel foto's! Een fijn weekeinde en voor onze visite: tot morgen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

24 april,

En vandaag was er weer visite!

Allemaal hebben ze de pupjes weer bewonderd en geknuffeld, en ook gezien en geluisterd hoe de vachtverzorging van de pup gedaan wordt. Alle pupjes hebben op de tafel gestaan en zich keurig nestjes laten verzorgen en in stand laten zetten. Het was weer een gezellige drukte, bedankt allemaal voor jullie bezoekjes!

 
 
 
 

Gaap... tot morgen!

 

25 april,

De dag begon vandaag extra vroeg voor mij om alle honden verzorgd, uitgelaten en de pupjes verschoond, gekamd en gebortsteld te hebben voordat de dierenarts om 11.00 uur zou komen. Want vandaag stond hun eerste vaccinatie en gezondheids checkup op de planning! Ricardo heeft vakantie dus hij heeft ervoor gezorgd dat er gestofzuigd was en dat er was opgeruimd in huis. We waren er op tijd helemaal klaar voor, en de dierenarts was prachtig op tijd. Onze pupjes weten intussen wat het is om op de trimtafel te staan, betast te worden en hun gebitjes te laten bekijken, alleen was de dierenarts wel nieuw voor ze, maar dat maakte ze helemaal niets uit. Ze hebben zich keurig gedragen en we kregen complimenten over alle pupjes, maar zeker ook vanwege de conditie waarin ze allemaal verkeren en over hun huisvesting en verzorging. De pups van Silke en Mocca zijn blakend gezond, en alles is correct en zit erop en eraan.

Wat wil je nog meer... we mogen trots zijn op- en tevreden zijn over deze jongste generatie v.d.Turfhoeve's.

 
 
 
 
 
 

 

26 april,

Gisteren en vandaag was het niet bepaald buiten speelweer voor onze babyberen! Ach ja, binnen spelen is ook leuk, en als ze toch even buiten zijn geweest vanwege de zindelijkheid die al aardig gevorderd is (echt waar, ze geven het al aan door voor het hekje te gaan staan piepen!!) dan zijn ze helemaal fit, doorwaaid en dol als ze weer binnen komen. Net als kleine kinderen met zulk weer. De eerste dagen is toch nog even voorzichtigheid geboden, ze zijn per slot nog maar 6 weekjes en zojuist ingeënt. Maar ik hoop toch echt dat ze in de komende dagen weer eens lekker de grote plaats en speelweide op kunnen gaan. Voor vandaag een fotofilm en een "ontbijt-film"! Veel kijkplezier.

In verband met de muziek in de fotofilm de indexpagina van ons puppydagboek wegklikken.

 

 

Dan heb ik even een mededeling voor de mensen die ik op onze puppylijst heb geplaatst en waarmee we nog geen kennis hebben gemaakt;

Op dit moment zitten we in de laatste fase van de nestperiode van Silke's pups, en hebben we het daar dus heel erg druk mee. Of we tussen de twee nestjes in nog ruimte kunnen maken voor nieuwe kennismakingen hangt af van of mijn man na de komende week al aan de volgende chemokuren gaat beginnen. Mocht dat onderdaad al gauw genoeg weer beginnen (we horen dat a.s. vrijdag) dan willen we nieuwe kennismakingen uitstellen tot de pups van Kimba eenmaal geboren zijn en we dan tevens kunnen mededelen of er (nog) pups beschikbaar zullen zijn. Nena gaat komende donderdag of vrijdag voor haar echo naar de dierenarts, en voor de mensen op haar lijstje waarmee we nog geen kennis hebben gemaakt geldt dan ook hetzelfde. Hopelijk jullie begrip voor deze situatie. We houden uiteraard contact, en na de echo van Nena neen ik contact met iedereen op en maken we verdere afspraken!

 

27 april,

Gisteren hebben onze pupjes weer hun weegmomentje gehad, en deze keer heb ik ze daarbij allemaal maar eens op de foto gezet. Ze groeien allemaal super en worden nu echte BEREN. En vandaag konden onze pups eindelijk weer eens op de puppyspeelplaats. Tussen de buien door dan, maar het was nu toch even lekker genoeg! Daarvan morgen een filmpje en foto's in ons dagboek! Tot morgen!

Van boven naar beneden: Adonis Bjorn, Don Juan, Emporio, Fleur, Rosalie en Camée. En als laatste nog een paar leuke foto's van vanmorgen.

 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

28 april,

Op de valreep vandaag nog even tijd gemaakt voor een update. De dag begon vanmorgen vroeg met minder leuk nieuws; Nena is helaas niet drachtig gebleken bij haar echo vanmorgen. En al hadden we het wel al verwacht omdat haar progesteron niet genoeg was doorgestegen, er was toch nog een sprankje hoop en dit was nu toch wel weer een teleurstelling voor ons. Jammer ook voor iedereen die een pup van Nena zou verwachten. Omdat ze bij haar kambeurt gisteren toch wel enorm uit de vacht ging leek het mij al onwaarschijnlijk dat ze drachtig zou zijn. We verwachten haar volgende loopsheid eigenlijk alweer over niet al te lange tijd aangezien ze nu al zo uit vacht is. Uiteraard gaan we dan het hele traject opnieuw beginnen. We houden iedereen op de hoogte.

Voor vandaag het buiten spelen gisteren van onze pupjes in drie filmpjes. Welkun je het beste even de indexpagina van het puppydagboek wegklikken in verband met de muziek. Tot morgen!

 
 

 

29 april,

En met de kleine teleurstelling van gisteren achter ons latend gaan we vandaag toch maar heel gauw dankbaar verder met de prachtige pupjes van Silke en de drachtige Kimba! Op haar pagina dekking en dracht straks een update, en van onze Silke's nu een aantal foto's van gisteren, toen ze met zijn allen de grote hondenspeelplaats onveilig hebben gemaakt. Ze mochten nog niet in de grote hondenspeelweide, want dat terrein is toch net even wat te oneffen en dat is voor de jonge gewrichtjes niet zo goed. De grote hondenspeelplaats is verhard, en daar konden ze veilig en naar hartelust rond huppelen. Het zonnetje scheen zelfs nog even! Het spelen gaat er steeds ruiger aan toe, en net als in iedere nestperiode weer ga ik langzaam van mening zijn dat het toch wel tijd gaat worden dat ze binnenkort uit elkaar gaan en hun individuele opvoeding gaan krijgen. Vandaag is het alweer de laatste dag van deze levensweek, morgen gaat de allerlaatste nestweek van start, met maandag nog de nestinventarisatie van de rasvereniging en hopelijk mooi weer zodat ze veel buiten kunnen lopen en spelen. Maar eerst WEEKEIND, met dit weekeinde alle puppyouders weer gezellig allemaal bij elkaar, voor een allerlaatste keer...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tot morgen!

 

 

 

all rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004 -2016