4 weken

9 april,

Vier weken oud zijn onze pups vandaag!

En ze hebben inmiddels het "buitenleven" ontdekt. Dat was wel even wennen, want de wereld bleek plots veel groter dan enkel de veilige geborgenheid van hun eigen nestje ! Een beetje voorzichtig en soms klaaglijk om hulp roepend werden de eerste schreden buitenshuis gezet. Maar mama Silke was er om ze hierbij te begeleiden. En wij natuurlijk ook! In deze week zullen onze pups steeds meer gaan ontdekken en zal de puur instinctieve drang tot overleven (warmte zoeken, drinken bij mama en slapen) wat meer naar de achtergrond verdwijnen. Ze kunnen nu kwispelen, al een beetje blaffen, met soms al hun speeltje (denkbeeldige prooi) schudden, en uit de grote waterbak drinken. Hun gebitjes zijn allemaal goed door en kunnen al worden gebruikt om ook elkaar op een speelse manier als "prooi" te benaderen. Vanuit de "prooi" klinkt er dan een jammerlijk gepiep, een tegenractie komt er op dit moment nog niet. Dat zal aan het einde van deze levensweek wellicht ook veranderen. Voor nu komt mama  nog bezorgd een kijkje nemen , en probeert zij "jager" en "prooi" liefdevol uit elkaar te likken. Kortom, ze zijn bezig HONDJES te worden, en mama Silke begeleid ze hierin instinctief zoals je dat dat mag wensen van een super hondenmama!

Veel plezier met het volgen van onze Newfybaby's in hun volgende levensweek.

De onderstaande foto's en film zijn van gisteren op dag 27 van hun prille leventje

 
 
 

 

 

De puppyouders die morgen op bezoek komen heb ik even een email gestuurd. Willen jullie deze even aandachtig lezen?

 

10 april,

Ik besef mij plots dat we nu al op de helft van onze nestperiode zitten! Oeioei.. dat gaat toch wel hard. Gisteren hebben de pups hun 2e wormenkuurtje gehad. Allen hebben een afgemeten portie Drontal Pup Suspensie in een bakje geitenmelkpap gekregen. Dat ging er wel in, heerlijk vonden ze het! En verder heeft iedere pup zijn eerste uitvoerige borstel en kambeurtje ondergaan. Ook dat ging helemaal prima. Na het kambeurtje, dat ik knus saampjes op mijn bedje naast het puppyverblijf heb gegeven, mochten ze ook nog even individueel op de foto!

Een gezellig zondag gewenst, en voor onze visite tot straks!

 
Boven: Adonis Bjorn
Boven: Rosalie
Boven: Fleur
Boven: Don Juan
Boven: Emporio
Boven en beneden: Camée
 

 

11 april,

Gisteren begon de dag een beetje druilerig. Maar toch mochten onze pupjes heel even naar buiten terwijl ik hun kamerkenneltje ging verschonen. Ze beginnen het buiten al leuker te vinden! Rond het middaguur was het ronduit warm, en mochten ze buiten lunchen. En in de namiddag was er weer visite! Het was een gezellige zondag, de pupjes hebben nu van heel dichtbij kennis kunnen maken met hun aanstaande baasjes, en iedereen heeft er zichtbaar van genoten.  Allemaal weer bedankt voor jullie bezoekje en tot volgende week.

   

 

YES, YES, yesyesyesyesyesss !!!!!!!
Vandaag de stoute schoenen aangetrokken, nog even wat vroeg, ze is nog maar net 25 dagen drachtig, maar jawel...

 KIMBA is drachtig. Hoera!

 

 

12 april,

Voor vandaag o.a. een collage van een heleboel leuke foto's die ik gisteren heb gemaakt. Het was zulk heerlijk weer, in de middag hebben ze een paar uurtjes lekker buiten vertoefd. Tevens voor vandaag een filmpje van die lieve mama Silke, die lekker buiten haar pupjes heeft zitten voeden. Verder hebben onze newfybaby's vanmorgen in alle vroegte iets héél interessants meegemaakt! Maar daarover morgen alles in ons puppydagboek. Tot morgen!

 
 
 

 

13 april,

Gisteren hebben onze pupjes voor het eerst kennis gemaakt met Judy de Mechelse herder! Ze zijn daarvoor nu op een ideale leeftijd, want ze benaderen alles nu nog net even zonder schroom, en ze schrikken op deze leeftijd nog nauwelijks. Judy werd al kwispelend onthaalt, en ze vonden haar reuze interessant. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met "anders dan wijzelf"! Uiteraard heb ik een en ander op foto's en filmjes vastgelegd. Veel plezier met het bekijken!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

14 april,

Voor vandaag enkele foto's van gisteren, toen begon de dag met mist en een frisse neus. Morgen filmpjes en een fotofilm van het speelweidefestijn van de pups! Alle originele foto's worden jullie uiteraard weertoegestuurd.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

15 april,

Gisteren zijn onze pups voor het eerst op de kleine puppyspeelweide geweest! Hun wereldje is alweer een beetje groter geworden, en ze konden nu ook het verkeer zien langskomen. Van héél dichtbij. Mama Silke hield alle pupjes nauwlettend in de gaten, het is werkelijk fantastisch zoals ze haar kindertjes grootbrengt! Een paar foto's op deze pagina, en de rest van de grote hoeveelheid foto's heb ik samengesteld in een filmpje. Het is MET muziek, dus om verwarring te voorkomen gelieve de indexpagina van het puppydagboek weg te klikken of indien mogelijk (op onze PC kan het) de muziek van de indexpagina (boven in het tabblad) uitzetten. Daarnaast nog twee filmpjes met levende beelden. Onze pupjes vonden het geweldig, en nu is einde zoek, ze protesteren inmiddels hevig als ze weer naar binnen moeten!

Veel kijk en luisterplezier, en tot morgen op een nieuwe pagina!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 

 

all rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004 -2016