3 weken

2 april,

En dan zijn we weer een week verder en zijn onze pupjes 3 weken oud. Wat vliegt de tijd! Vandaag zijn ze "verhuisd" van de werpkist naar de puppy-kamerkennel. Nu nog even in een iets kleinere versie, maar over een of twee weken zal de puppykennel nog wat worden uitgebreid. Dit zal gebeuren als ik er niet meer bij hoef te blijven 's nachts, en mijn bedje dus het veld kan ruimen. Maar ze hebben al een heel goed overzicht in de kamer en naar buiten. Ze hebben wel even een uurtje moeten wennen, er werd gehuild en gejammerd, want dit was natuurlijk niet hun vertrouwde "bedje", maar mama Silke is goed in troosten en haar liefdevolle likken over de snoetjes in combinatie met een slokje "troost" heeft goed geholpen. Nu lopen ze al lekker rond en zijn ze helemaal gewend. Leuk voor onze visite! Zo zijn ze heel wat beter te bekijken dan in de werpkist. Ook beginnen de pups al zo leuk met elkaar te spelen. Het gaat nu nog zo lief en zonder geluid :-))

Ik heb weer een overvloed aan filmpjes en foto's, maar moet toch een kleine selectie maken. Hier beneden hetgeen ik voor mijn update van vandaag heb uitgekozen.

Veel plezier met het volgen van onze pupjes in deze nieuwe nestweek!

 
 

 

 

3 april,

Nachtvoeding:

Onze baby's hebben mij voor het eerste van een redelijke nachtrust laten genieten. Wat was ik daar aan toe zeg. Van 00.30 uur-01.00 uur heeft mama Silke ze nog gezoogd en verzorgd, heb ik ze nogmaals verschoond en gewacht tot ze allemaal gepoept hadden , en toen was het tijd om te gaan slapen om 01.30 uur. En vanmorgen om 06.30 uur werd ik wakker van Silke, dus niet van haar pups! Wat een luxe, bijna 5 uur achtereen geslapen. En dan begint de dag met zogen, verschonen, brokjespap maken en alle honden uitlaten. Rond de klok van 09.00 uur zit ik dan aan mijn zondagontbijt en hebben we een mooi uitzicht op tevreden slapende pupjes. Een mooi begin van de zondag! Voor iedereen een fijne zondag gewenst en voor onze visite: tot gauw!

 

 

 

4 april,

We starten de dag met ... een lopend buffet!

 

En kijk! De tandjes zijn bij sommige pups al helemaal door. Niet alleen staan ze correct, het zijn ook nog prachtig grote elementen!

 

5 april,

Gisteren hadden we weer visite!

En werden we verwend met speeltjes en lekkere kluiven voor de hondjes. Kimba kreeg ook een kadootje, althans... ze mag hem even lenen want strakjes is hij voor de pups! Maar blij dat ze er mee was... En dan heb ik weer een heleboel leuke foto's gemaakt. Een kleine selectie in een collage voor vandaag. Tevens heb ik een erg leuk filmpje samengesteld, maar daarover morgen meer!

 
Adonis Bjorn v.d.Turfhoeve, wat heb je nou gedaan... ?!
 
 

 

6 april,

Eerst wil ik iedereen nog een keer bedanken voor alle leuke reacties die we krijgen naar aanleiding van ons puppydagboek! Uiteraard houd ik dit voor jullie, puppyouders, dagelijks bij zodat jullie tussen de bezoekjes door geen momentje hoeven te missen. Maar het is ook wel een stukje hobby, en zeker ook een welkome bezigheid in de nachtelijke uurtjes om wakker te kunnen blijven tijdens de "nachtdiensten". Niettemin is het fijn om de waardering te ervaren.  Onze pups zijn in de eerste dagen van hun nieuwe levensweek met grote sprongen in hun ontwikkeling vooruit gegaan. Ze kunnen nu kwispelen, elkaars bekjes aflikken, spelen, zelf uit een eigenbakje eten, enzovoort. Het is erg guitig om te zien dat hun reactievermogen en het "mikken" nog niet volledig onder controle is. Zoals bij baby's moet de motoriek zich nog veel meer ontwikkelen, je ziet dat aan het lopen, spelen enz, maar oefening baart kunst, en ze komen daar dan ook ruimschoots voor in de gelegenheid. Ik heb gisteren een leuk filmpje gemaakt, daarin kunnen jullie bekijken hoe het ritueel rondom het eten verloopt

Beetje zeuren... beetje lopen oefenen... beetje eten... beetje spelen en dan... uitbuiken!

 

 

7 april,

Goede morgen puppyouders!

Eindelijk heb ik de eerste lange nacht achter de rug. We hebben blijkbaar tevreden pupjes. Ze hebben mij nu voor het eerst een normale nachtrust gegund. Gelukkig is mama Silke ook rustig geweest, maar zolang haar kindertjes stil en tevreden zijn blijft zij ook rustig slapen. Dit betekende niet alleen dat ik niet op hoefde om Silke haar pupjes te laten voeden, maar ook hebben ze geen enkel drolletje gedaan, want er lag niets en mama Silke heeft mij ook niet wakker gemaakt. Van 24.30 uur na de laatste voeding tot 06.30 uur heb ik kunnen slapen. Dat doet een mens goed. Na de ochtendvoeding van mama Silke gingen ze allemaal keurig poepen, en zoals de natuur haar ingeeft ruimt mama Silke alles nog keurig op. Niettemin probeer ik haar daar zoveel mogelijk in bij te staan, maar ze is zo vlug dat ik niet altijd de kans krijg.

De baby's groeien allemaal super. Je merkt dat de 3 maal een voeding van puppybrokjes hun gewicht flink doet toenemen. In de groeitabel zijn hun gewichten wekelijks te zien, maar ik houd het voor mijzelf uiteraard frequenter bij.

De tussenstand gisterenavond op dag 25 was: reu grijs 3550 gram, reu blauw 3820 gram, reu paars 3725 gram, teef bruin 3880 gram, teef geel 3450 gram en teef oranje  3330 gram. Ze liggen voortreffelijk op schema, en groeien geweldig mooi!

Voor vandaag een aantal foto's van gisteren. In de avond kwam onze oudste dochter Renske weer even langs om te knuffelen. Aan haar reactie kon ik ook wel merken hoe hard ze in enkele dagen tijd zijn gegroeid. Een fijne dag en tot morgen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

8 april,

We beginnen vandaag met héél goed nieuws!

Gisteren haddebn wij een afspraak bij de chirurg die Jack heeft geopereerd. En hij was ronduit enthousiast! De operatie is voor 100% geslaagd, alles is ruimschoots verwijderd geworden en alle onderzochte lymfen (17 meen ik) zijn schoon en vrij van kankercellen. Dit betekent dat de toekomst er zeer gunstig uitziet! Nu nog even doorbijten met de 3 chemokuren die nu nog gaan volgen als nabehandeling, en dan kunnen we zeggen dat de missie geslaagd is. We zijn natuurlijk super blij met dit nieuws! En al is de weg naar volledig herstel nog lang, en zullen de laatste 3 chemo's extra zwaar gaan worden, beter nieuws dan dit hadden we niet kunnen krijgen! Wat zijn we gelukkig!

En dan naar de hondjes...

Onze pups hebben vanmorgen hun eerste stapjes in de buitenlucht gemaakt. Het verschonen van hun kamerkenneltje is bijna niet meer te doen als ze om je heen staan te "dansen", en aangezien het vanmorgen vrijwel windstil was mochten ze dan voor het eerst eventjes naar buiten zodat ik op mijn gemakje en zonder Newfyjeugd voor de voeten hun verblijf kon verschonen. Wel zo handig... De koude lucht werd hoorbaar in hun neusjes gesnoven, even heel vreemd voor ze, maar mama Silke was dicht in de buurt en heeft ze bijgestaan in dit spannende nieuwe avontuur. Voor vandaag een fotocollage en een filmje van de eerste stapjes verder in ontwikkeling : naar buiten!

 

 

Tot morgen!

 

 

 

all rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004 -2016