2 weken

27/28 maart,

FIJNE PAASDAGEN!

In dit Paasweekeinde zijn de pups van Silke alweer 2 weken oud. Ze hebben hun eerste visite gehad, en in de komende dagen zullen de andere puppyouders op visite komen. De eerste reacties waren geweldig. Voor ons heel speciaal dat de allereerste visite allereerste visite voor Silke en haar pups een familie is die nu hun tweede v.d.Turfhoeve pup gaat verwelkomen nadat ze van hun Fenna v.d.Turfhoeve vorig jaar afscheid hebben moeten nemen op de respectabele leeftijd van bijna 13 jaar. Zo fijn dat we nu weer een pup voor jullie hebben. Bedankt voor jullie gezellige bezoekje, het was zo leuk om jullie na lange tijd weer te hebben gezien. Tot gauw maar weer! En voor de nieuwe baasjes die in de middag kwamen gaat een van de bruine berenmannen hun allereerste Newfoundlander worden. Wat kijken ze er naar uit om een mooie bruine beer in hun armen te sluiten! Jullie hebben lang genoeg moeten wachten op deze kleine man, een jaar maar liefst! Het was erg leuk om ook jullie weer te zien. Allemaal bedankt voor jullie bezoek!

Ik hield er rekening mee dat mama Silke misschien wat bezorgd zou kunnen zijn, want ze is zo'n echte moederkloek! Uit voorzorg liet ik onze visite maar niet gelijk naar de werpkist lopen, en hebben we eerst koffie gedronken. Vandaag mochten ze voor het eerst knuffelen mits mama Silke niet te bezorgd zou zijn, want haar baby's zijn per slot nog maar net 2 weekjes oud, maar Silke vond alles prima en was helemaal relaxed. Ze heeft net zo van het bezoek genoten als wij allemaal! Maar hoe kan het ook anders, onze kleine wondertjes zijn zo vertederend, uiteraard ervaar je dat bij een bezoekje in natura nog veel intenser dan bij het kijken naar de foto's.

Overigens hebben de pups nieuwe bandjes. deze puppybandjes passen ze meestal pas rond de 2e week, en ze zitten nu dan ook als gegoten! De kleurtjes zijn dan ook een beetje veranderd: Adonis Bjorn heeft nu een paard bandje, Don Juan een grijs bandje, Emporio een blauw bandje, Rosalie opnieuw een geel bandje, Fleur een oranje bandje en Camée een bruin bandje.

Veel plezier met het volgen van onze pupjes in deze nieuwe nestweek!

Het eerste wormenkuurtje is volledig binnengeslurpt met een beetje lekkere geitenmelk onder het toeziend oog van Kimba.

Mama Silke was daarna liefdevol de snoetjes helemaal schoon.

 

 
 
 
 
 
Nieuwsgierige aagjes

 

 

 

29 maart,

Hoe geweldig mooi is het om de zorg en moederliefde van mama Silke te observeren. Toevallig heb ik er gisterenmorgen een klein filmpje van kunnen maken. Dat is toch genieten, hoewel de nachten nog buitengewoon vermoeiend zijn, want erg veel nachtrust heb ik nog niet met alle zorg van de kleintjes en hun moeder. Rond 00.30 uur leg ik Silke voor een laatste keer bij haar pups, waarna ze on 01.00 uur klaar is en ik in mijn bedje kan gaan liggen. Maar over het algemeen worden de pups rond 02.30 uur weer wakker en willen ze hun moeder. Ik ga er dan uit om Silke bij haar pups te leggen zodat ze kunnen drinken en zij ze kan verzorgen. En om een uur of 05.00 herheaald dat zich nog een keer. Maar het resultaat is tevreden pupds en een geruste moeder Silke, en daar doen we het voor!

Vooor vandaag weer een groot aantal foto's in de vorm van collages, de losse foto's worden onze puppyouders uiteraard weer bij de wekelijkse toezending van alle foto's toegestuurd. En een filmpje van een liefdevol verzorgende mama Silke in de morgen van 28 maart:

 
 
 
 

 

30/31 maart,

Allereerst goed nieuws voor ons, want ik heb Jack woensdag (gisteren) uit het ziekenhuis mogen ophalen! Hij heeft nog erge pijn maar dat hoort blijkbaar bij deze zware ingreep, maar naar omstandigheden gaat alles goed en zoals het zou moeten. Zover we nu kunnen beoordelen is de operatie geslaagd, en in ieder geval heeft hij nog geen complicaties gekregen. Dat dit ook geheel anders kan lopen hebben we in het ziekenhuis om ons heen kunnen zien. We zijn dus echt wel weer dankbaar dat het voor ons allemaal zo mag verlopen. Nu kan hij thuis rustig verder herstellen. Fijn voor ons allemaal!

En dan heb ik voor jullie vandaag wat foto's en filmpjes van afgelopen dinsdag. Onze pupjes hebben toen hun eerste papmaaltijd voorgeschoteld gekregen. Het is een heerlijk kliederfestijn geworden, maar mama Silke heeft daarna heel graag de "afwas" gedaan. Heerlijke geitenmelk met rijstebloem. Ze vonden het zo lekker ruiken dat ze er dwars doorheen geschoven hebben! Het moet nog even wennen dat al dit lekkers nu niet van boven komt, maar dat dit hapje met het hoofd naar beneden genuttigd moet worden. Weer iets nieuws om te leren, maar ze hadden het uiteindelijk wel door. Veel plezier met kijken!

 
 
 
 
 
 

 

 1 april,

Nee, het is geen "1 april grap" ...

Gisteren en vandaag is Nena gedekt! De dekking ging voortreffelijk, heel relaxed en vlot. Morgenvroeg ga ik nog een keer het progesteron in haar bloed laten testen en mogelijk volgt er dan nog een laatste dekking. En dan weten we over 4 weken of Nena drachtig zal zijn. Héél spannend weer, ook zeker voor de mensen die op een pup van haar hopen. Duimen jullie allemaal mee?

 

Onze pupjes hebben vanmiddag hun eerste maaltijds geweekte babybrokjes verorberd. Ze groeien nu echt als kool! De afgelopen week zijn ze allemaal ongeveer een kilo aangekomen. Ze beginnen met elkaar te spelen, ze kunnen kwispelen en het eerste blafje hebben we kunnen horen! Kortom, alles gaat fantastisch! Enkele foto's, en enkele filmpjes van de afgelopen dag(en). Veel plezier met kijken en tot morgen in weer een nieuwe levensweek!

 

 
 
 

 

all rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004 -2016