28 september,

We gaan de laatste week in van deze nestperiode.

Maar eerst beginnen we met de herinnering aan het afgelopen weekeinde: papa Hummer is naar de Internationale Hondententoonstelling in Maastricht geweest, en daar is hij op dag 2, zondag 27 september, met het behalen van het laatste benodigde CAC/CACIB definitief Nederlands Kampioen geworden! Tevens werd hij BOB (Beste van het Ras) en werd hij in de erekeuringen bij de beste 8 van rasgroep 2 geselecteerd. Een uitgebrewid verslag is in de maak. Voor vandaag dan foto's van paps op de show, en van mij in de voortuin. Want voor mij was vandaag, 28 september, een speciale dag. De foto is overigens gisteren genomen bij terugkomst van de show, het was een leuke verrassing!

 
 

En ondertussen dat het thuisfront (Sandra en Ricardo) de tuin versierden, én zichzelf zonder huissleutel buitensloten, liep ik nietsvermoedend met papa Hummer in de showring. En papa mag zich voortaan KAMPIOEN Philos v.d.Turfhoeve noemen!

 
v.l.n.r. de trotse fokster (ik), raskeurmeester Hans Stigt, en Joke Kilkens, de eigenaresse van papa Hummer.

 

29 september,

Vanmiddag kwamen Ragina en Michel langs, de keuzes zijn nu vastgesteld, en teefje "geel" heeft hiermee een naam gekregen: Soraya! Ook de keuzes voor de andere puppybaasjes zijn bekend. Heel veel geluk met elkaar.

 

Vanavond kwamen Miek en Monique voor de NNFC nestinventarisatie. De moeder, conditie van noeder en nest, nestomgeving en iedere pup afzornderlijk werd bekeken en beschreven. Ook de dek en geboortegegevens genoteerd. Zo hebben wij (en de rasvereniging) nu op schrift hoe deze combinatie heeft uitgepakt, en of er eventueel fouten of onwenselijkheden voorkomen. In geval onze gemaakte combinatie is dit niet het geval, en er was enkel lof over de prachtige kinderen van Hummer en Dropje. Uiteraard zijn we er weer heel trots op!  Van iedere pup is een uitvoerig verslag gemaakt, en jullie zullen allemaal een kopie van je eigen exemplaar betreft jullie pup mee krijgen.

 

Zo... Monique is ook weer gewassen.

 

Tot morgen, dan is ons uitstapje. Wij hebben er zin in!

 

30 september,

Vandaag was het dan zover! Ons traditionele uitstapje met onze pups en hun nieuwe puppybaasjes. Allen waren aanwezig, en voor enkelen was het toch een verre reis van ruim 4 uur. Voorafgaand aan ons uitstapje gaf ik een demonstratie over de vachtverzorging van de Newfoundlander, waar opa Milos (de vader van papa Hummer-Philos v.d.Turfhoeve) en moeder Dropje als vrijwilligers op de trimtafel stonden. Na de vachtverorging hebben wij voor een lunch gezorgd en rond de klok van 14.30 uur zijn we te voet (met de pups in de puppytaxi), onder begeleiding van opa Milos en herder Judy, vertrokken naar Hornerheide, waar een klein "dierentuintje" is. De geluiden, de geur van- en de aanwezigheid/kennismaking met het kleinvee was leuk en interessant voor onze pupjes. Het was een hele gezellige, stralend zonnige en voor de pups leerzame dag. Alle baasjes maar ook de aanwezige bewoners en bezoekers van Hornerheide hebben met volle teugen genoten van het vrolijke grut, dat ondernemend heeft rondgestruind. Wat een ontzettend gezellige en geslaagde dag! Wij willen jullie allemaal hartelijk danken voor jullie aanwezigheid en gezelligheid. helemaal top dat jullie er waren. Een foto-impressie en een kleine film:

 
 
 
 
 
Vachtverzorging voor de nieuwe puppyouders; leren welke materialen je moet gebruiken, hoe je moet kammen en borstelen, knippen, en voelen wat de juiste conditie is van je opgroeiende jonde Newf. Als laatste een applause voor Milos, hij geniet ervan!
En uiteraard krijgen de vrijwilligers Milos en mama Dropje na afloop een koekje!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En dan ons uitstapje:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

2 oktober,

Wederom een stralende dag. Wat hebben we geluk met het mooie weer juist in deze laatste dagen van de nestperiode. Vanmorgen vroeg was mama Dropje al een beetje aan het zeuren, dus stond ik maar gauw op! Gelukkig waren de pups schoon gebleven, en bij het naar buiten gaan gingen ze allemaal hun plasjes en hoopjes doen. Ze zijn al een aardige stap in de goede richting betreft de zindelijkheid. We gaan de dagen nu echt aftellen... nog maar twee van deze ochtenden met elkaar, dan zullen de pupjes een voor een gaan uitvliegen. Poeh... wat is het allemaal snel voorbij gegaan. Mama Dropje is zo'n lieve, geduldige en onverstoorbare hondenmama. Iedere dag zijn er talloze momenten die ik wel zou willen vastleggen. Voor vandaag weer enkele filmpjes van mama Drop, die nog altijd haar moederrol met heel veel liefde, plezier en genegenheid vervult.

Op het eerste filmpje observeert ze haar pupjes tijdens hun "gekke" momentje van de dag, vroeg in de avond zijn ze altijd even extra actief. Mams houdt nauwlettend in de gaten wat ze doen, en of het allemaal wel door de beugel kan. Het tweede filmpje spreekt bijna voor zich, eigenlijk gaat dit pupje wat te ver in zijn enthousiasme, maar mams corrigeert op een hele zachte manier, en als het niet helpt? Dan negeert ze hem en loopt uiteindelijk weg uit de situatie. En ook bij filmpje drie is dit het geval. Niet enkel een liefdevol tafereel, maar ook zo interessant om te zien hoe ongecompliceerd mama Dropje dit oplost.

 
 
 
 

Hongerrrr... (vanmorgen half 7)

 

 

 

Tot morgen!

 

3 oktober,

Vandaag was dan de allerlaatste dag met alle pups samen. Opnieuw hadden we heel prachtig weer, en onze newfybaby's zijn bijna de hele dag buiten geweest. Op de valreep kregen we gisteren en vandaag nog een heleboel bezoek. Gezellig, en leuk dat ze onze pupjes nog hebben kunnen bewonderen! En dan gaan we nu het eenmaal avond wordt de uren aftellen... Spannend voor jullie, voor jullie pup, maar ook voor ons! We hopen dat jullie helemaal voorbereid zijn, en jullie huis (gladde vloeren!) puppyproof hebben gemaakt, zodat we met een gerust hart afscheid kunnen nemen en jullie de zorg voor onze "kindertjes" met plezier zullen toevertrouwen. Onze nietsvermoedende pupjes en mama Dropje heb ik vandaag nog op de film en foto gezet, de een na laatste update van ons puppydagboek!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

4 oktober,

Vandaag is het werelddierendag.

En voor van de meeste onze pups is het dan tevens DE grote dag van hun leven. Ze gaan hun warme nestje verlaten. Onze nestperiode en ons puppydagboek is hiermee ten einde gekomen. 

Een laatste nest van mama High-Five/ Dropje. Wat hebben we samen genoten van deze allerlaatste keer! Mama Drop en ik; een twee-eenheid, twee mama's voor dit nest, zo op elkaar ingespeeld, en zo vol vertrouwen naar elkaar. Onze pups konden zich geen betere, lievere en zorgzamere moeder als mama Dropje wensen. Het voorbeeld dat zij aan haar kinderen heeft gegeven zal hen hopelijk levenslang voor ogen blijven en een stempel op hun zieltje hebben gezet, zodat ook zij van die geweldige Newfoundlanders mogen worden. Mijn dank gaat uit naar op de eerste plaats Dropje, zonder haar hadden wij niet van deze nestperiode mogen genieten. Ook Joke en Ger, de eigenaren van papa Hummer nogmaals heel veel dank voor jullie medewerking en voor deze geweldige kindertjes. Dan mijn gezin; zonder hen had ik nooit dag en nacht klaar kunnen staan voor onze newfymama en haar baby's. Alle huishoudelijke taken die zij mij uit handen hebben genomen, maar ook vaak de zorg voor de andere honden, hebben mogelijk gemaakt dat ik er voor 100% voor onze pupjes en hun baasjes kon zijn. En op de laatste plaats een woordje van dank aan onze nieuwe puppyouders. Zij hebben deze nestperiode tot een feest gemaakt. Hun enthousiasme, gezellige bezoekjes en hun liefkozingen voor mama Dropje en haar baby's hebben ook mede hun invloed gehad op de vorming van hun prille karaktertjes.

Lieve mensen, het was genieten, dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt! Wij wensen jullie heel veel geluk met elkaar. Zorg goed voor jullie hondenkind, lees en leef de puppymap goed na, en ben zuinig op jullie explosief groeiende jonge hond.

Angelique.

 

 

all rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004 -2015