21 en 22 september,

Onze Dropjes zijn 6 weken oud!

Hun maaltijden krijgen ze nu in een eigen bakje met een eigen portie voorgeschoteld. Mama Drop wacht geduldig, ze weet dat de gevulde bakjes voor haar kindertjes zijn en zal nooit, maar ook nooit zomaar aan hun brokjes komen. Het is zelfs zo dat ze haar eigen voeding ook liefst aan haar pups geeft, en ik moet er na het eten van haar eigen maaltjes ook goed op letten dat ze het niet bij haar pups gaat deponeren. Een newfymoeder pur sang... Het eten uit hun eigen bakjes gebeurd erg netjes. uiteraard heb ik het op foto gezet, maar ook heb ik er enkele filmpjes van gemaakt en zijn alle pupjes even in beeld.

Opa Milos is al kennis wezen maken met de kleintjes, hij zal ons uitstapje begeleiden, en ook als "vrijwilliger" op de trimtafel fungeren bij de vachtverzorging. Hij geniet van alle aandacht en deed het bij ons nestje vorig jaar super, maar toch zal ik het zo missen om dit allemaal met onze oude Bouke te ondernemen. Hij is intussen echt te oud geworden en ik kan dit hem allemaal niet meer aandoen.

Gisteren en vandaag heb ik samengevoegd. Het was gisteren een hele vermoeiende en drukke dag, en gisterenavond was ik echt veel te moe om een update te maken en ben er dus niet meer aan toe gekomen. Ik heb alle honden gisteren een vluchtige kam en trimbeurt gegeven, en daarmee toch de hele dag zoet geweest. Ook de pupjes hebben weer allemaal hun kambeurtje gekregen, en zo heb ik er gisteren dan voor gezorgd dat er 18 honden(incl. pups) om door een ringetje te halen waren, want in de namiddag kwam de dierenarts langs om allen in te enten. Drukte alom. Maar aboluut de moeite waard, want we zijn overladen met complimenten, over ons nestje Dropjes, maar ook over de volwassen honden. Heerlijk toch, een dierenarts die onder de indruk is?!

Ik begin de dag vandaag dan ook met een sereie foto's en filmpjes van eergisteren. Veel plezier met kijken en vooral ook weer met deze nieuwe week. Tot gauw!

 
 
 
 
 
 

 

Hoi opa Milos, ik ben Bruun!

Wachten op de visite; opa Milos en mama Drop
 
 
 
 

Braaf geweest? Oke, jullie krijgen een koekje!

 

23 september,

Erg lekker weer was het vandaag niet, maar rond het middaguur was het droog en hebben onze pupjes voor het eerst op de puppyspeelwei mogen rondsnuffelen. Een eerste kennismaking met gras én met het langs razende (vracht)verkeer! Natuurlijk was het even spannend, maar de nieuwe indrukken wogen niet op tegen het grote plezier dat ze hadden. Ze hebben heerlijk gespeeld en nieuwe geurtjes opgesnuffeld. En ik was blij dat ze vlak voor de harde regenbuien lekker buiten zijn geweest. Een heleboel foto's en een film, en de niet geplaatste foto's worden wel weer met de wekelijkse toezending gestuurd. Veel plezier, en tot morgen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

24 september,

Gisterenavond kwamen Joke en papa Hummer op visite! Hummer heeft zijn zonen en dochters uitvoerig bewonderd, en de pupjes hebben voor het eerst eens aan hun bloedeigen papa kunnen snuffelen. Een erg leuk gezicht. Hummer vond het ook erg interessant en leuk, maar of hij beseft dat hij dit "veroorzaakt" heeft? Ik denk het niet... wel jammer hoor, want hij mag super trots op zijn kinderen zijn! Mama Dropje was zo lief! Ze vond het allemaal prima dat Hummer bij haar pupjes kwam. Wat een grote schat is ze toch, de rust zelve. Al zal ze er ook wel zeker vanuit zijn gegaan dat ik het nooit zou hebben toegestaan als het niet vertrouwd was geweest. Een kwestie van vertrouwen. Foto's en een filmpje:

 
 
 
 
 

 

 

 

25 september,

Gisteren zijn onze pups gechipt, en hebben ze dus ook hun officiële stamboomnaam gekregen. Het DNA is tevens afgenomen (dit is sinds afgelopen jaar verplicht voor alle rashonden) waardoor de afstamming middels het DNA van vader Hummer en moeder Drop bevestigd zal worden. Het inbrengen van de chip heeft weinig ongemak veroorzaakt. Ze zijn allemaal heel flink geweest, en het afnemen van het DNA gebeurd d.m.v. een afstrijk van het wangslijmvlies, dus dat is al helemaal niet pijnlijk. Toch fijn dat alles achter de rug is. Nu de nestinventarisatie van de rasvereniging nog, en dan zijn alle officiële gebeurtenissen gedaan!

Voor vandaag enkele leuke foto's en een filmpje van gisteren. Onze pupjes worden steeds behendiger en het spelen gaat  ook wel wat heftiger. Langzaam groeien ze toe naar het moment dat het tijd wordt om hun warme nestje te verlaten. Nog ruim een week... De voorbereidingen zijn ongetwijfeld bij jullie ook al in volle gang! Jullie puppymappen liggen klaar, en onze visite van gisterenavond heeft deze al meegenomen om thuis door te lezen. De belangrijkste voorbereidingen zijn voor jullie toch wel om een veilige omgeving voor jullie pup te creëren. Denk aan kabels, omstootbare (zware) dingen, vazen enz, en vooral ook aan het zorgen voor een stoeve vloer, overal (en tot in de kieren) waar jullie pup zal komen te lopen. Ik heb onmiddels berichten ontvangen van mensen die al met vloerbedekking aan het stoeien zijn geweest. Goed bezig! 

Ons filmpje van vandaag toont de berenbende vlak voor ons puppybezoek van gisterenavond. Zo "wakker" kunnen ze dus zijn, al is het met puppybezoek echt wel handiger dat ze een beetje minder energiek zijn. Vandaar dat ik ze maar even heb laten spelen voordat jullie kwamen. Veel pelzier met kijken en een gezellige vrijdag gewenst.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

27 september,

Wat een weekeind!

Gisterenavond na de show had ik de puf niet meer om een update te verzorgen. Vandaag was er weer show, en ik val dan ook maar gelijk met het goede nieuws in huis:

Papa Hummer heeft zijn laatste benodigde CAC binnen gehaald, en mag zich vanaf heden definitief NEDERLANDS KAMPIOEN noemen! Wat een topper! Hij werd vanuit de openklasse (U1) beste reu en BOB (Best of Breed) en mocht aan het einde van de vermoeiende dag naar de erekeuringen, waar hij ook nog eens van de pakweg 35 besten van hun ras uit de rasgroep 2 uitgekozen werd met de beste 8! Hoe trots kan je zijn als fokker en als handler van je eigen gefokte reu, hoe blij kan je zijn als je die trotse baasjes van je fokproduct ziet glunderen bij het behalen van deze prestatie. Hummer is hiermee de 11e definitief Nederlands Kampioen van huize "v.d.Turfhoeve". De foto's komen zojuist binnen, maar die moeten eerst nog uitgezocht worden..

Voor nu, en als afsluiting van deze levensweek een aantal foto's van de afgelopen 2 dagen.

Tot morgen in een nieuwe, en tevens de laatste week van onze nestperiode!

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

all rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004 -2015