14 september,

Weer een nieuwe week!

Onze pupjes gaan nu regelamtig even naar buiten, en ze beginnen zelfs al wat zindelijkheid te vertonen. In de afgelopen nachten zijn er géén drolletjes in hun kamerkenneltje gedeponeerd. Ze hebben het in de nachten keurig opgehouden en heerlijk doorgeslapen. Rond de klok van half 7-7 uur gaan ze naar buiten en na wat beweging (in de achtervolging bij mama Drop om wat melk) gaan ze keurig buiten poepen. Ook merk je dat ze beginnen "na te denken". Ze weten waar de deur naar buiten is, en weten duidelijk te maken als ze naar buiten moeten (of willen). Ze hebben hun eerste borstel en kambeurtjes gehad, en dit werd als aangenaam ervaren. dat is het belangrijkste momenteel, dat ze de aanraking met de kam en borstel prettig vinden! De datum voor de vachtverzorging/gezamenlijk samenzijn en mogelijk een uitstapje staat inmiddels gepland, en tot die tijd zullen onze pupjes hun horizon steeds verder gaan verbreden. Uiteraard nog wel even binnen ons eigen terrein, maar dat biedt ruimte en mogelijkheden te over! Jullie gaan het weer meemaken, in het dagboekje en voor de bezoekers ook "LIVE"Veel plezier deze week!

 

Weer schoon gebleven afgelopen nacht!

 
Op de tafel om gekamd te worden...
 
 
Wij willen naar  B U I T E N !
 
 
 
 

 Tot morgen!

 

15 september,

De buitenspeelplaats voor puppy's is geopend verklaard!

Vandaag heb ik de speelplaats voor onze pups in orde gemaakt. Speelgoed opgehangen en neergelegd, er is van alles waar ze hun motoriek mee kunnen ontwikkelen en waarvan ze kunnen leren. Maar bovenal is het leuk voor ze en kunnen ze lekker spelen. Ik was maar juist begonnen en toen kwam er een hele zware regen/onweersbui! Maar even later scheen het zonnetje en kon ik weer verder gaan. Mama Dropje heeft alles geinspecteerd en even later mochten de pups naar buiten. En terwijl er op de achtergrond heel veel geluid was van de bezemwagen die de grote hondenplaats moest schoonvegen, hebben onze pupjes heel dapper hun nieuwe terrein onderzocht en gespeeld. Hun voorzichtigheid was van korte duur; iedereen was al gauw aan het onderzoeken en spelen! Veel plezier met het bekijken van de foto's en de filmpjes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Protest! Toen ze weer naar binnen moesten...
 
En hier de filmpjes:

 

 
 
 

 

16 september,

Geen lekker weer vandaag. Regen, wind en kou... vanmorgen heb ik onze pupjes niet gelijk buiten kunnen laten na het ontwaken. Helaas waren 3 pupjes daardoor genoodzaakt om hun poepjes binnen te maken. Niks aan te doen. Een uurtje later konden ze wel naar buiten, en de andere pups hebben toen hun behoefte gedaan. Wat ontzettend knap dat ze het zo lang hebben opgehouden! Het was wel een beetje nat en frisjes, maar ze hadden juist tevoren gegeten en kregen even hun actieve momentje. Nu liggen ze binnen te slapen en breekt waarachtig het zonnetje door! Het weekeinde voorspelt beter weer, dus laten we hopen dat ze dan ook weer eens op de puppyspeelplaats kunnen. Om te beginnen enkele foto's van gisteren en vannacht, en als laatste de buitenfoto's van vanmorgen.

 
 
Dinsdagavond 18.00 uur: Judo les!
 
 
 
Weltereusten... ( na de nachtvoeding van 00.30 uur)
 
 
Goeiemorgen "buiten", daar zijn we weer!
 
 
Links Spikey, rechts Bruun.
 
 
 
 
 

 

 

17 /18 september,

Vandaag hebben de pups een dagje zonder mij moeten stellen. Ik had andere verplichtingen, en was van de vroege morgen tot de avond van huis. En wat waren ze blij toen ik weer thuis kwam! Ze leken zelfs enorm gegroeid in deze ene dag. Heerlijk om weer thuis te komen en dan zo'n enthousiast onthaal te krijgen. In de avond hebben ze nog even lekker buiten gespeeld, het was weer droog en helemaal niet koud. Nu om 22.30 uur staan de puppybrokjes voor de laatste voeding in de week, en als ze dat genuttigd hebben ga ik eens proberen of we een nacht door kunnen slapen. Ik hoop het, want het was een lange en vermoeiende dag. Deze update is voor vandaag en morgen samen, want ik heb morgen waarschijnlijk te weinig tijd voor een update. In ieder geval heb ik voor jullie een leuk filmpje van reu rood, de water(bak) liefhebber! Als hij binnen moet blijven vanwege de regen maakt hij toch zijn eigen waterfeestje?!  Een gezellige vrijdag gewenst en tot morgen!

 

 

 

19 september,

Vandaag maar weer eens een grote update met héél veel foto's van gisteren.

We beginnen met de twee broertjes op de foto. Gisterenmorgen was het weer lekker genoeg om naar buiten te kunnen, en gedurende de dag viel het weer ook helemaal niet tegen. Onze babyberen zijn daarom ook een vijftal keren naar buiten geweest. En in de ochtens hebben ze ook nog een poosje op de grotere puppyspeelplaats geslpeeld en is Judy er ook nog bij geweest. Ik heb  er weer hele leuke plaatjes van kunnen schieten. En deze sieren dan vandaag ons dagboekje. Overigens, aanstaande maandag komt de dierenarts de pups en onze volwassen honden vaccineren. Ze worden gelukkig dan juist ingeënt voordat de chipper van de Raad van Beheer komt om de pups te identificeren. Aanstaande donderdag worden de pups gechipt, wordt er DNA afgenomen van de pups en mama Dropje (dit gebeurd bij alle rashondenpups en de ouderdieren vanaf vorig jaar) en zullen dus ook de namen aan de pups gekoppeld worden. Enkele spannende dagen voor de boeg dus voor onze beertjes. Verslag wordt uiteraard in ons dagboekje uitgebracht. Maar zover is het nog niet, eerst WEEKEIND! Een gezellige zaterdag gewenst, veel plezier met de foto's en tot morgen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

20 september,

En alweer een laatste dag van een levensweek! Onze pupjes worden nu 6 weken.

Ze worden steeds vrijer, behendiger en beginnen waarachtig al met wat meer met geluid te spelen, maar nog altijd zijn ze zo braaf en lief. Wat zullen we deze schatjes gaan missen over enkele weken. Gisteren hebben ze kennis gemaakt met Kimba en Silke. Silke lijkt een moedertypetje, Kimba vond hun speelgoed G E W E L D I G  en wilde er eigenlijk gauw genoeg weer vandoor met een groot touw en de piepschildpad tegelijk. Ach, de pups moeten ook maar "samen spelen, samen delen" leren. We hebben weer leuke foto's gemaakt van het grut. Ook wel weer een grappige aanblik in de puppykennel tijdens hun middagslaapje, het SYNCHROON slapen, en ik heb 3 filmpjes gemaakt waar de pups lekker aan het spelen zijn. Veel plezier met kijken, een fijne zondag gewenst en tot morgen in een gloednieuwe week! De foto's van deze afgelopen week volgen ook weer gauw.

Wohowww... tante Kimba is GROOT!
 
 
 
Mini- Olleke!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Voor het laatst met zijn allen aan de bak, vanaf nu krijgt iedere pup zijn eigen maaltje in een eigen bakje voorgeschoteld.
 
De perfecte high five, Bruun heeft het volledig onder de knie!

 

 
 
 

 

En dan op de valreep nog een super nieuwtje!

Gisteren werd op de KCM van The Newf Society, een van de Nederlandse rasverenigingen "Thirsa v.d.Turfhoeve" (roepnaam Mayra) vanuit de druk bezette openklasse teven (13 inschrijvingen) 2 Uitmuntend, en bovendien kreeg zij later van alle tevenklassen het reserve CAC, wat haar op deze KCM een vol CAC (kampioenschap) oplevert! Hartelijk gefeliciteerd voor Mayra's trotse en blije eigenaren Eric en Mandy van Beek. Buiten het feit dat Mayra een hele mooie en lieve Newfydame is, zijn haar gezondheidsuitslagen ook prachtig: HDA (NW40), ED vrij, Cystinurie vrij, hart vrij en ogen (ECVO) vrij!

 

all rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004 -2015