7 september,

De meeste van onze pupjes zitten nu exact op de helft van hun nestperiode!

Maar een broertje en een zusje blijven langer omdat zij naar het buitenland gaan verhuizen. Voor hen gaat het een dubbele nestperiode worden, zij mogen pas vanaf de leeftijd van 15 weken hun nestje verlaten. Intussen bestaat hun leventje uit veel méér dan alleen maar eten/drinken en slapen. Enkele keren per dag hebben de Dropjes hun actieve momentje, en al duurt dit nog maar kort, tijdens die momentjes wordt er volop ontdekt, gespeeld, en geknuffeld. Hun "collectie" speeltjes is uitgebreid met iets hardere speeltjes, waarin ook een geluidje verstopt. In de komende dagen zullen ze nog meer andere speeltjes gaan krijgen om hun nieuwsgierigheid en onderzoekingsdrang te motiveren. Laten we ook hopen op mooi nazomerweer, zodat het grut in deze week ook naar buiten zal kunne om daar de boel te gaan verkennen, rondlopen en spelen. Om te beginnen zal dit op het uitloopje zijn dat grenst aan hun binnenkenneltje. Via de schuifpui zullen ze dan naar buiten kunnen. dat staat dan deze week op het program! Jullie zullen de foto's weer zien verschijnen, maar het vast en zeker ook LIVE mee gaan maken. Een leuke week gewenst!

Voor vandaag weer enkele foto's van het afgelopen weekeinde. Gisteren hadden we opnieuw bezoek, vanuit het Duitse Oldenburg en vanuit België. Carmen en Patrick uit België hebben in het verleden twee prachtige reuen uit onze fok gehad. Grizzy, de oudste was een nestbroer van onze Brenda. Geboren in september 2000. Alix was ook van september, maar dan uit het jaar 2003. Bieden zijn hun intussen ontvallen. Gisteren hebben Carmen en Patrick ons verrast met een bezoekje, en kwamen zij ook met het leuke nieuws dat ze dolgraag weer een pup van ons willen gaan verwelkomen. Hoe ontzettend leuk is dat! En al willen en kunnen ze pas komend jaar een pup verwelkomen, we verheugen ons er allemaal nu al op.

En onze oudste dochter Renske kwam nog even op puppybezoek. Ze heeft ze ook al even niet gezien, en stond versteld van hun ontwikkelingen. Uiteraard werden ze lekker geknuffeld. En verder heb ik gisteren de groeitabel weer ingevuld. de pups hebben in de afgelopen week zoals je kunt zien een ware groeispurt doorgemaakt!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

8 september,

Onze newfybaby's eten al grote porties, en de daarbij behorende plasjes en poepjes worden dus ook steeds meer en groter! Het is nu goed opletten geblazen, en ieder drolletje vliegensvlug verwijderen. Ik houd van een schone nestomgeving, en geen enkel drolletje krijgt hier dus de kans om af te koelen :-))  Toevallig beiden van reutje rood op de foto kunnen zetten! De foto eronder is reutje grijs/wit.

Voor vandaag slechts een klein aantal foto's. Morgen komt een een grote update, want vandaag zijn onze pups voor het eerst naar buiten geweest! Het heeft weer een heleboel foto's en een leuk filmpje opgeleverd. Voor de update van vandaag had ik nog wat meer foto's in petto, maar deze krijgen julie dan via de wekelijkse toezending extra toegestuurd. Zo ook van de foto's van het eerste buitenspelen van vandaag. Dus maak maar alvast plaats in jullie posrvak! Als laatste vandaag een kleine film. Teefje paars was na het eten in de voerbak in slaap gevallen, wat een leven... wat een rust ... Ware het niet dat mams dit komt verstoren door de billetjes te komen wassen!

 
 
 
 

 

9 september,

En gisteren was het dan zover voor onze kleintjes; ze gingen voor de eerste keer naar buiten! En dat was uiteraard een spannende gebeurtenis. Er was koudere lucht, een zuchtje wind, een vreemde ondergrond en uitzicht over de tuin, en heel veel geluiden van langsrijdend vrachtverkeer, de andere honden enz enz. Toen ik het deurtje van hun kamerkenneltje open deed kwamen er al gelijk een paar pupjes nieuwgierig kijken, en nadat mama Drop en ik naar buiten waren gegaan en ik de pupjes een beetje probeerde te lokken gingen ze al vlug over de streep. Vanwege het kleine afstapje was het even extra vreemd, maar geen enkele pup was er echt terughoudend in. Zowel de voorzichtigheid alsook het lef van sommige pupjes is een heel normaal gedrag bij het voor het allereerst verlaten van de veilige nestomgeving. Eenmaal buiten ging dat verder, sommigen bleven nog even veilig op de vetbedden, terwijl sommige anderen al gelijk op onderzoek uit gingen. Maar uiteindelijk hebben allen een klein beetje rondgelopen en rondgesnuffeld. Ze vonden het geweldig! En terwijl ze eigenlijk helemaal geen fysieke actie hebben nondernomen, waren ze toch de hele middag uitgeteld en in een diepe slaap verzonken. Alle nieuwe indrukken waren erg vermoeiend voor ze. Voor vandaag een aantal foto's van hun eerste buitenaktiviteit en later (vandaag wellicht) nog een film.

Eerst ontbijtenen vervolgens de "high-five" oefenen. En wat later in de morgen naar buiten!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

10 september,

Gisteren hadden we visite! De jongedames mochten bij onze pupjes, en aangezien ze zo voorzichtig en rustig blijven, zijn zij enkel een hele positieve nieuwe ervaring voor de pups geweest. Maar bovenal hebben zij uiteraard genoten van onze Newfybaby's.

Vandaag is het weer mooi weer! Het lag in mijn planning om de pupjes daarom na hun ochtendslaapje even buiten te laten spelen. Ze moeten wel nog even goed wakker zijn, want de wind is dunnetjes vandaag en om buiten te gana liggen slapen is het te fris en zijn ze daarvoor ook nog te jong. Ik vond het vandaag ook een mooi moment om ze ens aan een "nieuwe" hond te laten snuffelen.. Judy de Mechelse Herder mocht daarom vandaag kennis komen maken. Mama Dropje mocht even in de keuken blijven toekijken, want ze is dan wel heel braaf en rustig, maar ik wilde liever eventjes geen bemoeienissen als ik Judy voor het eerst aan haar kinderen zou toevertrouwen. het ging allemaal perfect, en Judy vond het zoals ik al verwachtte en vorig jaar bij de "Olleke's" heb gezien buitengewoon leuk en interessant. Wat is ze toch lief en rustig bij de pups. Weer iets nieuws geleerd en meegemaakt dus vandaag. Ik heb er uiteraard weer een hele fotoreportage van gemaakt, maar ook een filmpje. En al vonden ze het met Judy heel leuk, ze zijn heel gelukkig als hun mama er weer is! Veel kijkeplezier gewenst.

De foto's van gisteren stuur ik grotendeels met de wekelijkse toezending naar jullie. Er zijn wel twee collages toegevoegd, en de rest zien jullie dan a.s. maandag wel weer verschijnen. Om echt alles te plaatsen in ons dagboekje wordt een beetje veel. Houd dus in de gaten dat de toegestuurde foto's er wekelijks meer zullen zijn dan in het dagboekje afgebeeld.

 
Foto boven: Waarom zou het niet lekker liggen dan??  

Foto beneden: reu "wit" gaat proberen of hij ook in de waterbak kan zwemmen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

11 september,

Voor vandaag een kleine update, maar morgen zien heel wat puppyouders hun newfybaby's weer LIVE. Ben benieuwd hoor, want voor sommigen is het alweer 2 weken geleden, en waren het dus nog maar kleine buikschuivertjes bij hun laatste bezoekje. Een goede reis en tot morgen! Voor alle anderen een zonnige dag gewenst.

Burrrbb... ons ontbijt is om 08.00 uur achter de kiezen.

 
 Daarna nuttigen wij nog een toetje bij mama Dropje, die plots wegloopt als we juist allemaal aan het drinken zijn.

Plop, en reu rood ging daarbij over de kop!

 

 

 

12 september,

Om te beginnen enkele foto's van gisteren en als allereerste een filmpje. Het was geweldig weer, en onze pupjes hebben heerlijk buiten gepeeld, gegeten en zelfs een poosje buiten geslapen. Met de bescherming van grote badlakens tegen zon en wind. Het zou wel eens de laatste zomerdag kunnen zijn geweest. Gelukkig worden onze pupjes tijdens hun momentjes buiten steeds aktiever zodat ze ook bij iets frisser weer even buiten kunnen. In de afgelopen nacht hebben ze helemaal niet binnen gepoept, en teefje blauw begon zelfs voor het hekje te ijsberen omdat ze naar buiten wilde. In alle vroegte mochten ze vanmorgen dus al naar buiten en hebben ze allemaal buiten gepoept. Chapeau puppies! Ook van vanmorgen enkele foto's in de vorm van 5 collages. "Tante" Judy op de achtergrond bij enkele foto's, ze houdt de wacht en ik geloof niet dat er zomaar iemand achterom zou kunnen komen en "haar" puppies mee zou kunnen nemen! Ze is er helemaal idolaat van.

Gisteren overdag:

Eten!

 

 
 
 
 
 
 
 

 

Gisterenavond laat: Teefje paars en reutje rood slapend op de voerbak.

 
 
 
En de foto's van vanmorgen:
 
 
 
Joehoe... mam, ik wil binnen!

Iedereen een goed weekeinde gewenst en voor onze puppyvisite: tot straks!

 

13 september,

Vijf weken oud!

En wat zijn ze in de afgelopen week veranderd. Ze zijn echt hondjes geworden met echte hondenmaniertjes. Hun zindelijkheidstraining is van start gegaan en ook hebben ze hun eerste borstelbeurtje achter de rug. Vanaf nu zullen we dit regelmatig met ze gaan oefenen. Iedere dag wordt er vol interesse gekeken naar de stofzuiger, en leren ze van elkaar door te spelen. Op de laatste dag van deze week weer een aantal leuke foto's waaronder enkele foto's van onze visite gisteren. De hele middag hadden we onze a.s. puppyouders op visite, en in de avond kwam er nog een familie met hunh twee dochtertjes op visite om kennis te maken met Dropje en haar pups. Dit was een speciaal bezoekje, want een van de dochters is autistisch en bang voor honden. Met hun bezoekje aan ons, Dropje en haar pupjes hopen we een positieve bijdrage te hebben kunnen leveren. Het bezoek is buitengewoon goed verlopen, en mama Dropje heeft zich zo geweldig lief en rustig gedragen. Ik ben erg trots op haar. En ook onze pups hebben nu eigenlijk de leukste leeftijd voor een voorzichtige kennismaking. Wij wensen iedereen een goede zondagmiddag en avond toe en veel plezier bij het bekijken van de foto's en de 2 filmpjes van vandaag en gisteren.

Tot morgen in een nieuwe week!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

all rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004 -2015