24/25 augustus,

Nu, ver na middernacht pas even de tijd voor een update. Vandaag dan maar even een verslag met gisteren tezamen.

De groeitabel is inmiddels weer bijgewerkt en zoals ieder kan zien hebben onze Newfybaby's het in de afgelopen week allemaal fantastisch gedaan. Ze groeien prachtig en op dit moment beginnen ze al eerste echte stapjes te maken! Bijna alle oogjes zijn geopend, en waarachtig begonnen ze nu ook al een beetje op geluid te reageren! Hun oortjes gaan open... en daarmee zal deze week een totaal andere worden dan de afgelopen 2 weken. Hun ontwikkelingen zullen nu aan het einde van deze week bewonderd kunnen gaan worden door hun aanstaande baasjes. Ik ben reuze benieuwd wat jullie van de LIVE versie van onze pups zullen vinden. Vanaf nu is het voor jullie ook allemaal "echt", en ik kan jullie verzekeren dat het o zo anders zal zijn om ze in het echt waar te nemen dan enkel op de foto's. Hier is het genieten, iedere dag weer, en nu zijn jullie bijna aan de beurt!

Mama Dropje is inmiddels ook van haar 14 hechtingen verlost. Afgelopen zondag heb ik ze verwijderd, en haar "snee" ziet er prachtig uit. Het is heel mooi genezen, en we mogen ons gelukkig prijzen dat het allemaal zo gladjes verlopen is. Weer een zorg minder, en haar pups kunne nu ook bij haar drinken terwijl ze zit. Eerder kon dat niet omdat hun pootjes/nageltjes dan bij de hechtingen en de wond van de keizersnee konden komen, maar nu is alle gevaar geweken en het licht op groen.

Voor vandaag dan foto's voor 2 dagen en het zijn dus wel foto's van de 23e en de 24e. Heel veel kijkplezier en tot morgen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zwarte vlekjes... de tongen van onze Milos nazaten (en ook van papa Hummer dus) staan er vol mee. Ook bij deze pupjes zijn er al zwarte pigmentvlekken op de tongetjes te bespeuren, beginnend aan de onderkant. Op deze foto heel goed te zien!
 
 
Goeiemorgen puppies!
 
 
 
 
 
 
Lekker verschoond de dag weer beginnen! Buikjes rond, billetjes gewassen... en groeien maar!
 
 
 

Een officiële mededeling voor onze a.s. puppyouders:

Ik heb van iedereeen de data binnen en zal z.s.m. contact met jullie allen opnemen om een datum af te spreken!

 

26 augustus,

De oogjes en oortjes zijn nu open! En ja hoor, vanmorgen kon ik in alle vroegte het eerste kwispeltje waarnemen, zo aandoenlijk! Nu weten we dus zeker dat ze ook al een beetje scherper kunnen zien, en niet enkel het verschil tussen licht en donker kunnen waarnemen zoals dit de eerste dagen het geval is. Geniet mee van de foto's...

Tot morgen!

 
 
 
 
 
 

 

27 augustus,

Alle mooie koppetjes op de foto.

Iedere dag zijn er wel een aantal momentjes waarbij je denkt: gauw, het fototoestel pakken! Maar meestal ben je dan alweer te laat om het moment vanst te leggen. Toch lukt het meestal wel om een paar leuke foto's te maken die ons dagboekje kunnen sieren. Onderstaande foto's vond ik zelf weer erg geschikt.

 
 
 
 
 

Onze newfybaby's hebben tijdens sommige wakkere momentjes ook al door waar hun mama de werpkist verlaat, de slimmeriken. Nieuwsgierig proberen ze al een glimp op te vangen van wat er buiten hun veilige nestbak te doen valt.

 

28 augustus,

Gisteren stond in het teken van de eerste puppyvisite! Maar ook vandaag en morgen komen de eerste puppyouders hun toekomstige honden kind bewonderen. Voor iedereen is het nog wel afwachten welke pup ze uiteindelijk mee naar huis gaan nemen, want de keuzes worden pas op het laatst in de nestperiode vastgesteld. Voor nu moeten ze eerst nog een heleboel groeien, ontwikkelen en leren. Voor onze visite van vandaag: tot straks, voor alle anderen tot morgen, al of niet in ons dagboekje!

 
 

 

29 augustus,

Gisteren stond weer helemaal in het teken van de eerste puppyvisite.

Mama Dropje is de meest relaxte en ongecompliceerde newfymams die je je kunt wensen, en heeft haar visite weer met een rustige staartkwispel en vriendelijke blik begroet, waarna ze zich weer neervlijt en rustig gaat slapen. Althans zo lijkt het, maar toch houdt ze wel in de gaten wat er allemaal met haar kindertjes gebeurt. In goed vertrouwen mag iedereen haar pupjes oppakken en knuffelen. Wat is ze toch een geweldige lieve schat. Een mooi voorbeeld ook voor haar pupjes, die nu volop in hun eerste socialisatieperiode komen. Het was geweldig om jullie enthousiaste reacties te vernemen! Bedankt allemaal voor jullie gezelligheid en bezoekje.

Qua ontwikkeling gaat het nu hard! vanaf gisteren beginnen de pupjes al een beetje met elkaar te spelen! Ik heb dat op enkele foto's en een filmpje vast kunnen leggen. Dat spelen gaat nu nog geheel zonder geluid. Geruisloos zijn ze een beetje aan het "bekvechten", en soms beginen ze al een beetje met hun pootjes erbij te slaan. Het is een heel erg lief gezicht, en op deze manier kunnen ze ook hun evenwicht verder oefenen. Het lopen en zitten gaat ook alweer stukken beter gecontroleerd dan gisteren.

Ik wens iedereen een gezellige zaterdag toe en veel plezier met het bekijken van onze dagelijkse update. Voor onze visite van vandaag: tot vanavond! En voor alle anderen tot morgen op de laatste dag van deze levensweek!

 
 
 
 
 

 

30 augustus,

Gisterenavond was er weer visite en bijna alle aanstaande puppybaasjes zijn nu voor hun eerste bezoekje geweest. Onze pupjes slapen nog veel, en sommigen hebben daardoor onze newfybaby's niet echt wakker gezien, en anderen hadden bij hun bezoek in dat opzicht meer geluk. Mar ik geloof niet dat minder genoten is! Slapende hondenbaby's zijn ook uitermate vertederend..

Als hun moeder de werpkist betreedt beginnen ze nu goed rond te lopen, en al omhoog onder haar buik te zoeken naar de tepel! Het lukt nog niet echt, maar het is wel weer een hele goed puppy gymnastiek! Binnen een weekje zal mama Drop wellicht ook eens staand kunnen gaan voeden. Dat zal voor haar veel gemakkelijker zijn, maar ook voor de pups weer wat meer ruimte geven.

 
Siësta na de maaltijd...
 
Wel ja... loop maar gewoon over je zusjes heen!
 
Goede morgen mama...
 
Twee druppels water gelijk tante Phinity!
 
Goede morgen zusje...  goede morgen broertje...

Ik wens iedereen een hele fijne zondagavond, en tot morgen in een gloednieuwe week!

 

 

all rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004 -2015